banner

Öğrenmede geleceğin metodu Akıl Oyunları




İSTEK Okulları 2015-2016 Eğitim dönemine, yoğun hizmet içi eğitimlerle devam ediyor. Türk Beyin Takımı tarafından düzenlenen ve öğrenmede geleceğin metodu olarak görülen Akıl Oyunları Eğitimi, İSTEK’li öğretmenlerle buluştu.

istek akıl oyunlarıEğitim, İSTEK Okulları’nın 8 kampüsündeki toplam 95 öğretmenin katılımıyla, 17 Ağustos–4 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Türk Beyin Takımı Formatörlerinden Cenan Denizer tarafından verilen tam günlük eğitimde öğretmenler, kalem-kağıt oyunları, bulmaca tarzı oyunlar, mekanik oyunlar ve strateji oyunları ile farklı bakış açıları kazanıyorlar.

Öğretmenler, eğitim sonrasında akıl oyunlarını derslere entegre edecek ve öğrencilere de aktaracak. Akıl oyunları; öğrencilerin düşünme yapılarını değiştiriyor, konsantrasyonlarını artırıyor; öğrenciler verileri daha net görmeye başlıyor ve karar alma süreçlerini geliştiriyorlar. Oyunlar sadece öğrencilerin değil, öğretmenlerin de ufkunu açıyor ve yaratıcılıklarını geliştiriyor.

Akıl oyunları, Milli Eğitim müfredatına göre ortaokul seviyesine seçmeli ders olarak veriliyor. Ancak eğitime giren öğretmenler sadece bu ders için değil, kendi branşlarının müfredatlarını geliştirmek için de akıl oyunlarını kullanabiliyor.

Eğitime katılan Kimya Öğretmeni Elif Güven, eğitimin kendisine katkılarını şöyle ifade ediyor; “Branşımız ne olursa olsun herhangi bir probleme farklı bakış açılarıyla bakmayı, problem çözümüne daha hızlı ulaşmamızı sağladı. Bir sonraki adımın sonuçlarını daha hızlı düşünmeye ve daha pratik olmaya faydası oldu.”

Matematik Öğretmeni Tuğba Aydoğdu ise oyunları kendi branşına ve derslerine kolayca entegre edebileceğini söyleyerek, karmaşık ve zor olduğu düşünülen Matematik dersinin öğrencilerin ilgisini çekecek şekilde planlanabileceğini ifade ediyor. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.