banner

Cumhuriyet’te her birey değerlidir




2014 yılında kurulan liseye bu yıl hazırlık sınıfı ekleyen Cumhuriyet Koleji’nde akademik düzeyde İngilizce eğitimi verilecek. Öğrencilerin farklı yeteneklerde kendilerini geliştirmelerine imkan sağlamak birinci önceliği olan Cumhuriyet Koleji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Özdemir, “Kısa zamanda elde ettiğimiz akademik başarılar Cumhuriyet Koleji’nin marka değerini arttırdı. Büyüme hedefleri olan bir kurumuz” dedi.

yasar ozdemirCumhuriyet Koleji olarak 2015-2016 eğitim-öğretim yılına nasıl hazırlandınız?

Öğrenci sayısının artması nedeniyle yeni öğretmen alımıyla öğretmen kadromuzu daha da güçlendirdik. 17 Ağustos itibari ile öğretmen seminerlerimiz başladı. Eğitimde yeni teknolojiler, empati, eğitim koçluğu gibi seminerler devam etmekte.

Okulumuzda sınava hazırlanan 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencileri için uyguladığımız takviye programını ele aldık. 24 Ağustos itibari ile derslerimiz başladı. 12. sınıfta YGS-LYS müfredatının tamamı anlatılmakta. 11. sınıfta temel oluşması adına YGS dersleri verilmekte. Değişik yayınevlerinin dokümanları zümrelerimizce incelenerek teknolojik yapımıza uygun içerik olarak en zengin kaynakların okulumuzda kullanılmasına karar verildi.

MASLAK KAMPÜSÜMÜZE İLKOKUL AÇMAYI PLANLIYORUZ

Yeni dönem için yaptığınız yeni yatırımlar var mı ya da yeni yatırımlarınız olacak mı? Yeni kampüs açmayı planlıyor musunuz?

Kısa zamanda elde ettiğimiz akademik başarılar Cumhuriyet Koleji’nin marka değerini arttırdı ve beklediğimizden daha çok insana ulaşmamıza imkan sağladı. Büyüme hedefleri olan bir kurumuz. Ancak yeni kampüs açma, yatırım yapma çok farklı etkenlere bağlı. Ülkemizde ve dünya çapında yaşanması muhtemel bir ekonomik ya da siyasi kriz yatırımları olumsuz etkileyebilmektedir. Öncelikle Maslak kampüsü içinde ilkokul açmayı planlıyoruz. Uzun vadede İstanbul’da ve yurt genelinde şubelerimizi arttırmayı hedefliyoruz, fizibilite çalışmalarımız devam etmekte.

ÖNCELİĞİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZİN FARKLI YETENEKLERİNİ GELİŞTİRMEK

2015-2016 öğretim yılında hangi projeleriniz, yenilikleriniz ön plana çıkacak?

Cumhuriyet Koleji’nin dinamik yenilikçi bir yapısı var. Kadromuz eğitim adına yeni gelişmeleri sürekli takip etmekte, kendi eğitim anlayışımıza uygun olanları bünyemize katmaktayız.

Bu yıl lisemize hazırlık sınıfını ekledik. Akademik düzeyde İngilizce eğitimi verilecek. İleriki yıllarda uluslararası geçerliliği olan (Advanced Placement) AP programını okulumuzda uygulayacağız. İlk etapta matematik ve fen derslerini İngilizce vereceğiz. 11. sınıf sonunda öğrenciler AP sınavlarına girecek seviyeye gelecekler.

Öğrencilerin farklı yeteneklerde kendilerini geliştirmelerine imkan sağlamak birinci önceliğimiz. Ülkemizde yaratıcı drama deyince ilk akla gelen kuruluş olan “Ekol Drama” ile işbirliği yaptık. Öğrencilerimiz Ekol Drama uzmanlarıyla yaratıcı drama çalışmaları yapacaklar. Yine ünlü bir isim Yılmaz Köksal dans okulu ile işbirliği yaptık. Dansın çeşitli dallarında öğrencilerimiz uluslararası geçerliliği olan sertifikalara hazırlanma fırsatı bulacaklar. Müzik alanındaki çalışmalarımızı Burcu Durmaz liderliğinde alanında uzman öğretmenler yürütecekler. Öğrencilerimiz yıl içindeki değişik gösterilerde kendi performanslarını sergileme imkanı bulacaklar. Geçen sene Maslak TİM gösteri merkezinde yaptığımız Performans Sanatları Gecesi’ni bu yıl yine İstanbul’un görkemli salonlarından birinde gerçekleştireceğiz.

Okulumuz 14 Kasım’da yurt içi ve yurt dışından birçok uzmanın ve ünlünün katılacağı “Okul Öncesi Eğitimde Çocuk Güvenliği” konulu uluslararası eğitim sempozyumu düzenlemekte.

Okul içinde ve dışında bazıları uluslararası olmak üzere çeşitli sanatsal, kültürel ve sosyal sorumluluk projeleri yürütülmekte, yarışmalar düzenlenmektedir.

Bu yıl dijital ortamda okulumuzda eğitim verilen dillerde yayın yapan “Radyo Republic” projemizi hayata geçirdik.

Mevcut öğretmen sayınız hakkında bilgi alabilir miyiz? Ayrıca öğretmen kadronuzu oluştururken hangi kriterleri gözettiğinize ilişkin de bilgi verebilir misiniz?

Şu anda Kağıthane’de kampüsümüzde anaokulu, ilkokul ve ortaokul kademelerinde hizmet vermekteyiz. Vadistanbul projesi içinde anaokulumuz var. Maslak kampüsümüzde anaokulu, ortaokul ve lise kademelerinde hizmet vermekteyiz. Toplamda 100 civarında öğretmenimiz ve bunlara ek kulüp ve kurslarda hizmet veren uzman öğreticilerimiz var.

Öğretmenlerin seçiminde çok hassasız. Birçok görüşme sonucunda öğretmenleri bünyemize katıyoruz. Akademik olarak alanında uzman olması, öğrenci ve veli ile iyi iletişim kurması, yeniliklere ve teknolojiye açık olması ve kendini geliştirmesi aradığımız bazı özelliklerden.

İYİ BİR KOLEJ EĞİTİMİ İÇİN YABANCI DİL ÇOK ÖNEMLİ

Yabancı dil eğitiminiz ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

Yabancı dil eğitimi iyi bir kolej eğitimi için çok önemli. Dünya vatandaşlığı konseptinde farklı dillerde farklı kültürlerle iletişim kurma becerisi ile donatılmış öğrenciler yetiştiriyoruz. Anaokulunda 3 yaştan itibaren İngilizce eğitimi verilmekte. 4 ve 5 yaş gruplarında çift dilli eğitim verilmekte, sınıfta bulunan İngilizce öğretmeni ile öğrenciler günlük yaşam aktivitelerini gerçekleştirirken dili yaşayarak öğrenmekteler. Birinci sınıfta İngilizce dersine çift öğretmen girmektedir. Haftada 10 saat İngilizcenin 4 saati native öğretmenler tarafından verilmektedir. 3. sınıftan itibaren uluslararası geçerliliği olan TOEFL sınavları uygulanmaktadır. Lisede uygulamaya başladığımız hazırlık sınıfında aldıkları eğitim sonrasında lise sonunda öğrencilerin advance seviyeye ulaşması hedeflenmektedir. İkinci yabancı dil eğitimi 5. sınıftan itibaren haftada 4 saat olarak başlamaktadır. Öğrenciler Almanca, Fransızca ve İspanyolca dillerinden birini seçebilmektedirler. Eğitimlerimiz dijital platformlarla desteklenmektedir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.