banner

Avrupa Koleji Okulları yatırımı İnsan Kaynağına yaptı




“Kurum olarak ilkemiz, standart eğitim kalitemizi tüm kampüslerimizde eşit olarak sunabilmektir” diyen Avrupa Koleji Eğitim Koordinatörü Serkan Yaşar Güney, bu nedenle, Avrupa Koleji Okullarının yüksek kalitedeki eğitim standartlarını mevcut 3 kampüsünde sürdürmek üzere insan kaynağına yatırım yaptığını ve eğitim koordinatörleri sayısını artırarak, belirli disiplinlerde topladığını söylüyor.

avrupa kolejiAvrupa Koleji Okulları olarak 2015-2016 eğitim-öğretim yılına nasıl hazırlandınız?

Avrupa Koleji Okulları verdiği eğitimin niteliğini artırmaya yönelik çalışmalarına Aralık-Ocak döneminden itibaren; Bilim Kurulumuz, Eğitim Koordinatörlerimiz ve Okul Müdürlerimizden oluşan komisyonla başlamıştır. Uzun planlama çalışmaları sonucunda eğitim programlarımızda bilimsel gelişmeler ve günün şartlarına göre yapılacak değişimlere karar verilmiş ve tüm akademik birimlere iletilmiştir. Yapılacak geliştirmelerin, okul içi fiziki şartlarda değişikliğe yol açtığı durumlar Temmuz-Ağustos ayları içerisinde tamamlanarak yeni öğretim yılına hazır hale getirilmiştir. Öğretim yılı tamamlandıktan sonra yapılan bölüm ve zümre çalışmaları ile yeni öğretim yılının planlamalarına başlanmış ve yaz tatiline yeni öğretim yılının planlamaları tamamlanmış olarak girilmiştir. Ağustos dönemi hizmet içi eğitim döneminde ise planlar yeniden gözden geçirilmiş ve yeni döneme hazır hale getirilmiştir. Yine bu dönemde tüm öğretmenlerimize eğitim bilimleri anlamında son gelişmelerle ilgili hizmet içi eğitimler verilmiş ve mesleki anlamda kendilerini güncellemeleri sağlanmıştır.

Bu arada Avrupa Koleji Okullarına yeni katılan öğretmenlerimiz için kuruma uyum süreçlerini hızlandırmak ve yapılan çalışmalara katkı sağlama süreçlerini desteklemek için yoğun ve iyi planlanmış bir oryantasyon programı uygulanmıştır. Tüm birimlerimizle yeni eğitim-öğretim yılına hazır olduğumuzu belirtebiliriz.

 “NİCELİKTEN” ÇOK “NİTELİĞİ” ARTIRMAYA ÖNEM VERİYORUZ

serkan yasar guneyYeni dönem için yaptığınız yeni yatırımlar var mı? Yeni kampüs açmayı planlıyor musunuz?

Avrupa Koleji Okulları, kurulduğu günden itibaren eğitimde “nicelikten” çok “niteliğini artırmaya önem veren” bir kurum olmuştur. Kurumumuz hiçbir zaman aynı öğretim yılı içerisinde onlarca kampüs açan şubeleşmiş bir eğitim kurumu olmayacaktır. Kurum olarak ilkemiz, standart eğitim kalitemizi tüm kampüslerimizde eşit olarak sunabilmektir. Bu nedenle, Avrupa Koleji Okulları yüksek kalitedeki eğitim standartlarını mevcut 3 kampüsünde sürdürmek üzere insan kaynağına yatırım yapmış ve eğitim koordinatörleri sayısını artırarak, belirli disiplinlerde toplamıştır. Kurumlarımızın bu öğretim yılına dair en büyük yatırımı hiç kuşku yok ki bu konudadır.

2015-2016 öğretim yılında hangi projeleriniz, yenilikleriniz ön plana çıkacak?

2015-2016 öğretim yılı Avrupa Koleji Okulları için pek çok yeniliği beraberinde getirmektedir.

Son yıllarda teknolojinin öğretim planlarına entegre edilmesi noktasındaki çalışmalar bu sürecin gelişen ve değişen bir yapıda olmasından kaynaklı olarak son hızla devam etmektedir. Bu çalışmalar okullarımızda konu ile ilgili tam donanımlı eğitim teknologlarımız ve öğretmenlerimizin işbirliği şeklinde planlanmış ve yürütülmektedir. Bu bağlamda kurum içi ve kurum dışı platformlarda yapılacak öğretmen eğitimlerimizin daha yoğun olacağı bir dönem yaşayacağımızı söyleyebiliriz.

Bir diğer projemiz, öğrencilerimizin öğrenme süreçlerinde daha fazla destek alabileceği süresi ve içeriği genişletilmiş bir eksik tamamlama programının devreye girmesidir. Bu projemizin öğrencilerimizin daha donanımlı yetiştirilmesine olanak sağlayabilecek bir fırsat olduğu görüşündeyiz.

ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞAN BİR ÖĞRETMEN PROFİLİMİZ VAR

Mevcut öğretmen sayınız hakkında bilgi alabilir miyiz? Ayrıca öğretmen kadronuzu oluştururken hangi kriterleri gözettiğinize ilişkin de bilgi verebilir misiniz?

2015-2016 öğretmen sayımız tüm seviyeler baz alındığında 310’dur. Öğretmen kadromuzu oluştururken ilk göz önünde bulundurduğumuz kriterler kurum kültürümüze uyum ve projelerimizi yürütebilecek donanımlara sahip olmak diyebiliriz.

Öğretmenlerimizin kendi alanlarında ki deneyimleri ve çağı yakalamaya yönelik tutumları önemlidir. Yeniliklere açık olmak, öğrenmeyi ve öğrendiklerini uygulamayı hedeflemek, uygulama sonuçlarını değerlendirerek gerekli değişimleri yapıp bu bilgileri yeni durumlara entegre edebilmek öğretmenlerimizde aradığımız önemli özelliklerdir. Öğrenci, veli ve ait olduğu ekip içindeki iletişim becerileri gelişmiş ve çözüm odaklı çalışan bir öğretmen profilimiz vardır. Öğretmenlerimiz okullarımızda ait oldukları ekiplerin içerisinde kendilerine uygun görevler alırlar ve ekip ruhundan kopmadan görevlerini yerine getirirler. Öğretmenlerimiz büyük bir ailenin fertleri olduklarını bilirler ve bu güven duygusuyla yol alırlar.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.