banner

GKV Okulları yeni döneme güçlü kadrosuyla başlayacak




Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, günümüzün eğitim anlayışını analiz eden ve bu ihtiyaçlara cevap veren, öğrencileri bu doğrultuda geleceğe hazırlayabilecek yeterlilikte güçlü bir kadro ile yeni eğitim dönemine başlayacaklarını söylüyor. Taşlıyar, ayrıca yeni dönemde başarılı çalışmalarıyla yetenekli öğrencilerin ulusal ve uluslararası başarıları için projeler üretmeye devam edeceklerini belirtiyor.

mufit tasliyarGaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları olarak 2015-2016 eğitim-öğretim yılına nasıl hazırlandınız?

Biz Gaziantep Kolej Vakfı olarak 1963 yılında belirlenen hedeflerimiz doğrultusunda, yarım asrı aşkın süredir çağdaş, inovatif, yaratıcı ve vizyon sahibi bireyler yetiştirme misyonuyla eğitimde marka olmuş bir kurumuz. Bu bireyleri yetiştiren ve eğitim sisteminin en önemli parçaları olan öğretmenlerimizin çağa uygun gelişimleri bizim için son derece önemlidir. 21. yüzyılın bilgi ve teknoloji toplumunda öğrencilerimizi geleceğe hazırlayacak olan öğretmenlerimizin her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni eğitim ve öğretime hazırlanmaları için gereken seminer çalışmalarını en iyi şekilde planladık.

Her zaman eğitimde değişimin öncüsü olan okulumuzda, anaokulundan lise son sınıfa kadar olan süreçte, öğrencilerimizin yaşama en iyi şekilde hazırlanması, çocukluk ve gençliklerinin iyi şekilde geçmesi; Atatürkçü, demokrat, çağdaş, kendine güvenen, soran, sorgulayan, sorumluluk bilinci gelişmiş bireyler olmaları için bütün olanaklarımızı seferber etmekteyiz.

Ayrıca bu yıl başlattığımız ve 12.sınıf öğrencilerimize uyguladığımız “sınava hazırlık programı” başarılı bir şekilde devam etmektedir. Öğrenci ve veli mutluluğu bizim için çok önemlidir. Bu nedenle çalışmalarımızdan ve başarılarımızdan asla ödün vermeden sürdürmek istiyoruz.

OKULLARIMIZIN MODERNİZE ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK

Yeni dönem için yaptığınız yeni yatırımlar var mı ya da yeni yatırımlarınız olacak mı? Yeni kampüs açmayı planlıyor musunuz?

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları olarak 2015-2016 eğitim-öğretim yılı ile ilgili akademik hazırlıklarımızın yanı sıra okulumuzu dünya standartlarında bir kurum yapabilmek için okullarımızın iç ve dış mekânlarında modernize çalışmalarımızı tamamladık. Öğrencilerimiz okula başladıklarında çok farklı bir okulla karşılaşacaklar. Bütün okulun koridalarını bilim ve sanat sokağı hâline dönüştürdük. Öğrencilerimizin öğrenme ortamlarını daha iyi öğrenebilecekleri ortamlar hâline getirdik. Eğitim teknolojilerinden yeni donanıma sahip bilgi teknolojileriyle donattık. Ayrıca Düşler Atölyesi ve 3D Eğitim Teknolojileri laboratuvarları kuruduk. Okulumuz için yeni bir kampüs yatırımı planlarımız arasında bulunuyor. En kısa sürede öğrencilerimize çok daha iyi koşullarda eğitim verebileceğimiz yeni kampüs projesini hayata geçirmek istiyoruz.  

Şu andaki mevcut öğrenci sayınız ne kadar? Yeni dönemde kaç öğrenciye ulaşmayı hedefliyorsunuz?

Öğrenci sayımız 1900 civarındadır. Sayımızın 2000’i aşacağını düşünüyorum.

Mevcut öğretmen sayınız hakkında bilgi alabilir miyiz? Ayrıca öğretmen kadronuzu oluştururken hangi kriterleri gözettiğinize ilişkin de bilgi verebilir misiniz?

Öğretmen sayımız 200’ün üzerindedir. Öğretmenlerimizi Atatürkçü düşünceye sahip ve bu çizgide öğrenci yetiştirebilecek olmalarına, 21.yüzyıl öğrencisine hitap edebilecek ve onları geleceğe hazırlayabilecek olmalarına, ayrıca bilgi teknolojilerini en iyi şekilde kullanabilmelerine dikkat ederek özenle seçtik. Günümüzün eğitim anlayışını analiz eden ve bu ihtiyaçlara cevap veren, öğrencileri bu doğrultuda geleceğe hazırlayabilecek yeterlilikte güçlü bir kadro ile yeni eğitim dönemine başlayacağız.

AKADEMİK BAŞARISI VE SOSYAL BECERİSİ GÜÇLÜ BİR KURUMUZ

Yeni proje ve yatırımlarınızın öğrencilerinizin gelişimine katkılarıyla ilgili görüşlerinizi paylaşır mısınız?

İçinde bulunduğumuz çağ artık daha hızlı düşünebilmeyi, daha hızlı hareket edebilmeyi ve bilgide ulaşılabilir olmayı gerektirmektedir. Biz bu çağın gereklerine uygun planladığımız eğitim programımızda; iyi bir yabancı dil eğitimi, teknolojik altyapısı ile öğretmen ve öğrencilerimizin çağın gerisinde kalmadan yaratıcı düşünen, sorgulayan ve araştıran bireyler olabilmelerine ve birer dünya insanı olmalarına olanak sağlamayı hedefliyoruz.

Uygulamaya geçen yıl başladığımız “Mentör Öğretmen” modelimiz sayesinde öğretmenlerin öğrencileriyle, ebeveynlerin çocuklarıyla, öğrencilerin okul yönetimiyle daha iyi ve yakından iletişim kurması sağlanıyor. Bu da elbette çocuğun akademik başarısına ve öğrencin sosyal gelişimine olumlu katkı sağlıyor.

Çoklu zekâ kuramını hedef alan eğitim modelleri ile çalışmaktayız. Bu sayede çocuklarımızı sadece sözel ya da sadece sayısal yeteneğine göre kategorize etmeden, onların farklı yeteneklerini keşfedip bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak geleceğe hazırlıyoruz. Bilindiği gibi biz akademik başarısı ve sosyal becerisi güçlü bir kurumuz. Güçlü eğitim kadromuzla, başarılı çalışmalarımızla yetenekli öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası başarıları için projeler yapmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizin mutlu olabilmeleri için her türlü sosyal-kültürel, sportif alanda kendilerini gösterebilecekleri olanakları okulumuzda onlara sunmaktayız. Yeni öğretim yılında da ulusal ve uluslararası çalışmalarımızı ve başarılarımızı asla ödün vermeden sürdüreceğiz. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.