banner

Mektebim Koleji anaokulundan itibaren ölçme-değerlendirme sistemini başlatıyor




Özgün eğitim modelleri ve yeni projeleriyle bu yıl farklı çalışmalara ve başarılara imza atacaklarını söyleyen Mektebim Koleji Kurucusu Ümit Kalko, “Bu sene Türkiye’de hiç yapılmayan uluslararası formattaki bir değerlendirme sistemi ile anaokulundan itibaren ölçme-değerlendirme sistemini başlatıyoruz. Öğrenci koçlarımız bu sistem ile çocuklarımızı yıl boyunca takip edecek” diyor.

mektebim anaokuluMektebim Koleji olarak 2015-2016 eğitim-öğretim yılına nasıl hazırlandınız?

Ülkemizde faaliyete devam eden önemli eğitim disiplinlerinin araştırılması ve yine ulusal ve uluslararası eğitim uzmanlarıyla gerçekleştirilen uzun mesailer sonucunda hazırlanan özgün eğitim modellerimiz ve yeni projelerimizle bu yıl farklı çalışmalara ve başarılara imza atacağız. Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi, Anadolu Fen Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Liselerimizde ders içeriklerimizi ve eğitim modellerimizi çocuklarımızın; bedensel, zihinsel, sosyal ve ruhsal gelişimlerini ön planda tutacak şekilde oluşturuyoruz. Yabancı dil eğitimi konusunda milli eğitim müfredatı üzerinde ders saatleriyle bu yıl farklı bir program uygulayacağız. Anaokulunda başlayan İngilizce eğitimlerimize ilkokulda ikinci yabancı dilde ekleniyor. Native öğretmenler eşliğinde Fransızca, İspanyolca ve Almanca dillerinde eğitim veriyoruz. Bu eğitimleri yaz okulları, özel projelerle destekleyerek yurtdışı ayağını tamamlıyoruz. Uluslararası ilişkiler konusuna bu yıl ağırlık vererek Avrupa’nın ve Amerika’nın en önemli üniversiteleriyle işbirliği anlaşmaları yapmaya başladık. Öğrencilerimize lise eğitimlerini tamamladıktan sonra sınavsız geçiş imkânı sunarak dünya insanı kavramının altını dolduruyoruz. Cambridge ile yaptığımız anlaşma doğrultusunda eğitim müfredatımıza uygun ders kitaplarını ve destek kitapları kullanacağız. TOFEL seviyesinde öğrencilerimize seviyelerine uygun sınavlar yaparak gelişimlerini yakından takip edeceğiz. Başarı Arttırma Merkezlerimiz (BAM) öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik önemli projeler hazırlıyorlar. Çocuklarımızın sporda başarılarının artması ve farklı branşlarla tanışmaları için önemli kurum ve kuruluşlarla, federasyonlarla anlaşmalar imzaladık. Birçok branşta takımlarımız bu yıl önemli başarılara imza atacak ve bizi gururlandıracaklar. M-Lead eğitim modeliyle girişimcilik ve liderlik konularında yıl boyunca projeler yürütülecek. Sosyal sorumluluk projeleri konusunda geçtiğimiz yıl öğrencilerimiz ses getiren projelere imza attılar. Bu yıl yeni çalışmalarda eklenerek sürdürülecek. Yeni kampüslerimizde farklı atölyeler ve sosyal alanlar hayata geçiyor. Önemli koleksiyonlara müzelerimizde ev sahipliği yapacağız. TEOG ve LYS’ye yönelik Başarı Arttırma Merkezlerimiz bu yıl özel ek programlar uygulayacaklar. Genel Müdürlük kadromuz ve öğretmen kadromuz konusunda çalışmalar yaptık. Hizmet içi eğitimlerle öğretmenlerimizin kendilerini yenilemelerini ve geliştirmelerini sağlıyoruz.

BİRÇOK YENİ LOKASYONDA KAMPÜSLERİMİZ AÇILACAK

umit kalkoYeni dönem için yaptığınız yeni yatırımlar var mı ? Yeni kampüs açmayı planlıyor musunuz?

2015-2016 eğitim öğretim yılında Türkiye’nin birçok yeni lokasyonunda kampüslerimiz faaliyete başlayacak. Ankara’da Etimesgut, Batıkent ve İncek’te, Yalova’da, Adana’da, Yozgat’ta, İstanbul Kartal, Bahçeşehir ve Ümraniye-Ataşehir’de kampüslerimiz açılacak. Franchise konusunda geçtiğimiz yıl önemli çalışmalar yaptık. Ülkemizin birçok noktasında Mektebim markasına katılmak isteyen okullarımız oldu ve talepler gelmeye devam ediyor.  Bu konuda çok özenli davranarak karar veriyoruz. Eğitimde franchise kelimesi yerine Akredite Şubeleri hayata geçirdik. Kendi yatırımlarımız tüm büyükşehirlerde devam ederken Eskişehir, Karabük, Bursa, Denizli, Manisa, Muğla, İzmir, Ordu, Trabzon, Gaziantep, Adıyaman ve daha birçok ilde Mektebim Koleji’ni yakın zamanda göreceksiniz. Yeni kampüslerimiz özel bir konseptle hayata geçiyor. Cumhuriyet dönemi mimarisi ile yapılan ve tamamen akıllı kampüs konseptinde olan kampüslerimiz önemli mimari ödüller kazandı. Çağdaş ve modern alt-üst yapı olanakları, teknoloji uygulamaları, özel sosyal alanları, laboratuvarları, uzay gözlem evleriyle eğitim ortamlarımız fark yaratıyor. 3 yıl içinde 100 kampüs hedefimizle yatırımlarımıza devam ediyoruz. Yakın zamanda Dubai’den başlamak üzere Körfez ve Türk Cumhuriyetlerinde Kampüslerimiz açılacak. Müjdesini kısa bir süre sonra vereceğiz.

2015-2016 öğretim yılında hangi projeleriniz, yenilikleriniz ön plana çıkacak?

Bu sene Türkiye’de hiç yapılmayan uluslararası formattaki bir değerlendirme sistemi ile anaokulundan itibaren ölçme-değerlendirme sistemini başlatıyoruz. Öğrenci koçlarımız bu sistem ile çocuklarımızı yıl boyunca takip edecek. Milli Eğitim Bakanlığında 4. Sınıf itibarı ile başlayan yazılı (ölçme-değerlendirme) sistemini, biz yaş gruplarına uygun değerlendirme sistemleri ile 5 yaş itibarı ile başlatacağız. Sistemin adı 'Referans'…

Mektebim Okulları olarak Pisa/Timss gibi uluslararası bir sınav sistemi başlatıyoruz. New York State ve Yale Üniversiteleriyle projelerimiz başlıyor ayrıca bize mentörlük hizmeti verecekler. Yeni anlaşmalarda yakın zamanda hayata geçecek.

Şu andaki mevcut öğrenci sayınız ne kadar? Yeni dönemde kaç öğrenciye ulaşmayı hedefliyorsunuz?

Geçtiğimiz yıl 10 bine yakın öğrencimiz vardı. Bu yıl bu sayıyı iki katına çıkardık. Bir sonraki sene 40 binin üzerinde öğrenci hedefliyoruz. Kampüs sayımızdaki artışla eş zamanlı olarak öğrenci sayımızda artacak.

Öğretmen kadronuzu oluştururken hangi kriterleri gözetiyorsunuz?

Öğretmenlerimizi eğitim sistemimizdeki yerlerini almadan önce farklı kriterler doğrultusunda değerlendirerek mesleki bilgi ve becerilerini ölçüyoruz. Öğretmenlerde, meslekte geçirdikleri süre, eğitim belgeleri, çalışma süreleri, anadal ve yan dallarıyla ilgili aldıkları eğitim ve sertifika programları, akademik başarılar, lisansüstü eğitim belgeleri, yabancı dil bilgisi ve yeterliliği, ulusal ve uluslararası alanda yapılan çalışmalar, teknoloji kullanım bilgisi gibi kriterlere önem veriyoruz. Mektebim ailesine katılan ve yoğun bir değerlendirme süresinden geçen öğretmenlerimizin ise yaşam boyu eğitim felsefesini temel alarak, mesleki gelişimlerine destek olmak adına eğitimlerini sürdürüyoruz. İş başlangıcında 10-15 gün arasında oryantasyon dönemi yaşayan öğretmenlerimiz daha sonra alanlarında tecrübeli diğer bölüm öğretmenleriyle yerinde uygulama yaparak kurumu ve eğitim ortamlarını tanımaktadır. Yıl içerisinde gelişen ve değişen teknolojiyle birlikte hizmet içi eğitimlerimiz farklı konu başlıklarıyla sürdürülmektedir. Yönetici adayı öğretmenlerimize özel yönetim organizasyon alanında eğitimler düzenlenmektedir.

DÜNYA STANDARTLARINDA EĞİTİM İMKANI SAĞLIYORUZ

Yeni proje ve yatırımlarınızın öğrencilerinizin gelişimine katkılarıyla ilgili görüşlerinizi paylaşır mısınız?

Okulumuzda uygulanan tüm projelerin, çalışmaların, özel programların ve sınavların sonuçları, öğretim ekibimiz tarafından her öğrenciye özel olarak değerlendirilmekte ve öğrenci bilgilendirilerek eksikleri giderici önlemler alınmaktadır. Her öğrencinin öğrenme stiline göre Rehberlik birimi ile ortak çalışılarak programlar hazırlanır, öğrenciler eksiklerine göre ders ders konu konu her hafta koçu tarafından takip edilir. Sınava hazırlanan öğrencide motivasyon çok önemlidir. Öğrencilerin motivasyonlarını canlı tutmak adına çeşitli projeler geliştiriyoruz. Bunlardan ilki Kendimi Aşıyorum projesi. Her deneme sınavı sonucunda Rehberlik servisi ve Koç Öğretmenimizle birlikte öğrencilerimizin sonuçlarını bir önceki deneme sınavına göre yine kendi sonucu ile karşılaştırıp, hangi noktalarda artış sağladığını tespit ediyoruz. Sınıfında en yüksek artışı sağlayıp kendini aşan öğrencimizi bu çabasından dolayı, Kendimi Aşıyorum Projesi kapsamında ödüllendiriyoruz. Amacımız; öğrencilerimize, var olan potansiyellerini kullanmaları halinde başarılı olabileceklerini göstermek ve hedeflerine ulaşmalarında onlara destek olmaktır. Başarı Duvarımızı Örüyoruz Projemizle, öğrencilerin eksiklerini belirleyip eksikler üzerinden devam ediyoruz. Her öğrencinin eksik konuları deneme sınavlarında belirlenip her konu ile ilgili on tane soru çözmesi ve yapamadıklarını öğretmenine danışmasını sağlıyoruz. Öğrenci koç öğretmeni tarafından takip edilir. Öğrencilerimizin sınav başarılıları %90‘ın üstündedir.

Mektebim Koleji, çağdaş ve modern eğitim ortamlarında son teknolojiyi kullanarak dünya standartlarında eğitim imkânı sunmaktadır. Öğrencilerimize, öz disiplini ve benlik saygısı gelişmiş, toplumda birey olarak yer aldığının farkında olan, paylaşımcı, kendini ifade edebilen, sorumluluk sahibi, kendi haklarını korurken başkalarının haklarına saygı gösteren, gelenek- göreneklerimize karşı duyarlı, tabiatı koruyan, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı olmayı ve topluma faydalı bireyler olarak yetişebilmeleri için tüm imkânlarımızı sunuyoruz. Sadece ulusal olarak değil uluslararası alanda da kariyerlerini devam ettirebilmeleri için gerekli tüm olanakları sağlıyoruz. Uyguladığımız eğitim modellerinde teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak çocuklarımız geleceğin dünyasına hazırlıyor, her geçen gün kendilerini geliştirmelerini ve yenilemelerini destekliyoruz. Öğrencilerimize eğitim içeriğimiz, uluslararası akreditasyona sahip eğitim modellerimiz ve fiziki alt-üst yapımız ile dünya standartlarında eğitim imkanı sağlıyor ve kariyerlerini en iyi şekilde planlayabilmeleri için destek oluyoruz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.