banner

Emine Örnek Okulları yeni yatırımlarla büyüyecek




Özel Emine Örnek Eğitim Kurumları’nda 2015-2016 eğitim-öğretim yılında ortaokullar için fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları, fiziksel ve teknolojik olarak yenilendi. Laboratuvarlarda 3 boyutlu dersler yapılacak olup, tüm branşlara açık olacak. Okulun yeni döneme ilişkin hazırlıklarını ve projelerini Emine Örnek Eğitim Kurumları Kurucuları Emine Örnek ve eşi Dr. Mahmut Nedim Örnek ile konuştuk.

emine ornek kampusÖzel Emine Örnek Eğitim Kurumları olarak 2015-2016 eğitim-öğretim yılına nasıl hazırlandınız?

Okulumuza özel ve devlet okullarından bu yıl gelen ve yabancı dilde yetersiz olan tüm öğrencilere, yabancı dil (İngilizce, Almanca, Fransızca) takviye kursları 7-18 Eylül tarihlerinde başlayacak. 14-17 Eylül’de, 1. sınıflar ve anaokulu öğrencilerimiz için oryantasyon programı uygulanacak.

2015-2016 yeni eğitim-öğretim yılında, lise 12. sınıflar 17 Ağustos’ta yeni eğitim-öğretim yılına başladı. 12. sınıflar için etüt salonları oluşturuldu.

11 ve 12. sınıflara üniversite hazırlık kursları için etütler ve özel çalışmalar öngörülüyor. Öğrenci ve veli talepleri doğrultusunda yeni koşullara, nitelikli ve donanımlı geniş bir öğretmen kadrosuyla hazırlanıyoruz.

Tüm laboratuvarlar, yeni teknoloji ile görsel anlamda, modern bir yapıya kavuşturuldu.

Yeni dönem için yaptığınız yeni yatırımlar var mı? Yeni kampüs açmayı planlıyor musunuz?

emine ornek esiÖzel Emine Örnek Eğitim Kurumları’nda, yeni eğitim yılında, yaz sezonu boyunca ilkokul ve ortaokulda geniş bir alan restorasyon çalışması uygulandı. Bu çalışmalar, sınıf içi ve hollerin yanında, geniş salon ve yönetim odalarında görsel alanda yenilik ve değişimleri içermektedir.

70 dönümlük eğitim kampüsümüzde yeni açılacak binalar için yeterli yatırım ortamımız bulunmakta olup yeni bir kampüs açmayı düşünmüyoruz. Farklılığı ve kaliteyi bozmadan Bursa Bademli’deki kampüsümüzde yeni yatırımlar hedefleyerek büyümeyi öngörüyoruz.

Yeni eğitim-öğretim yılında hangi projeleriniz, yenilikleriniz ön plana çıkacak?

2015-2016 eğitim-öğretim yılında ortaokullar için fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları, fiziksel ve teknolojik olarak yenilendi. Laboratuvarlarda 3 boyutlu dersler yapılacak olup, tüm branşlara açık olacak. Okulumuzun sınıf ve anaokulu öğretmenlerinin Uludağ Üniversitesi ile işbirliği yapılarak, onların mesleki ve bireysel gelişimlerini destekleme projesi, yeni eğitim öğretim döneminde realize edilecek.

ÖĞRENCİ SAYISINI KALİTEDEN ÖDÜN VERMEDEN ARTIRIYORUZ

Şu andaki mevcut öğrenci sayınız ne kadar? Yeni dönemde kaç öğrenciye ulaşmayı hedefliyorsunuz?

Emine Örnek Eğitim Kurumlarında şu anda seçkin 1700 öğrencimiz bulunmaktadır. Okullarımıza her yıl yapılan yoğun başvurular nedeniyle ilkokul 4. sınıftan sonra ortaokul ve liselerimize öğrenci alımları kamuya açık  sınavlarımıza tabi olup, akademik olarak üst düzeyde öğrenciler alınmaktadır. O nedenle öğrenci sayısını artırırken kaliteden ödün verilmemektedir.

Öğretmen sayınız hakkında bilgi alabilir miyiz? Ayrıca öğretmen kadronuzu oluştururken hangi kriterleri gözettiğinize ilişkin de bilgi verebilir misiniz?

Okullarımızda 230 öğretmen görev yapmaktadır. Öğretmen alırken en önemli kriter o öğretmenin kariyeridir. Disiplin kültürü, iletişim, deneyim, ve lisans üstü çalışmaları öğretmenin seçilmesinde en önemli değer yargılarındandır.

2014-2015 eğitim-öğretim döneminde ne gibi başarılar elde ettiniz?

Doğaçlama’da Dünya 4.Sü

14-15 Mart’ta İstanbul Robert Koleji’nde gerçekleşen Türkiye Finallerinde takımlar 2 gün boyunca birbirleriyle yarıştılar. Bursa'dan finale katılmaya hak kazanan tek okul olan Emine Örnek Koleji 5.sınıf öğrencileri Görevi “Doğaçlama” olan “INSTANTLY” takımı ile Elementary Seviyesinde Türkiye Birincisi oldular ve ülkemizi temsilen 18-23 Mayıs tarihlerinde ABD’nin Tennessee eyaletinin Knoxville şehrinde yapılacak olan dünya finallerine katılmaya hak kazandılar.

Gauss Matematik Yarışması’nda Dünya 1.Liği

Kanada’nın seçkin üniversitelerinden waterloo Üniversitesinin Matematik ve Bilgisayar merkezi tarafından düzenlenen “Gauss Matematik” Yarışmasında yüksek başarı göstererek Dünya 1.si oldu.

Math Olympıads Yarışması’nda Zirveye Çıktı

Emine Örnek Koleji öğrencileri, Amerika Birleşik Devletleri'nin New York Eyaletinde matematikçi Dr. George Lenchner'in kurduğu MOEMS (Math Olympiads for Elementary and Middle Students) tarafından düzenlenen ve öğrencilerin matematiğe olan ilgilerini problem çözme becerileriyle artırmayı hedefleyen MATH OLYMPIADS Yarışması’nda zirvedeki yerini korudu.

Amerika’dan 3 Örnek Burs

Emine Örnek Koleji 10.sınıf öğrencisi Cansu Kolay, Türkiye’den sadece 4 öğrencinin hak ettiği bursluluk programında, %100 burslu olarak Amerika’ya gitme hakkını kazandı. Aynı okulun 2 öğrencisi de %50 burs hakkı elde ettiler.

2014-2015 SPOR BAŞARILARI:

Yüzme

Ortaokul Yıldız Kız Yüzme Takımı Türkiye 2.si Bursa 1.si

İlkokul Küçük Erkek Yüzme Takımı Türkiye 1.si Bursa 1.si 

İlkokul Küçük Kız Yüzme Takımı Bursa 1.si

Yunanistan’da yapılan Comen Cup Yıldızlar Akdeniz şampiyonasında Melike Sertler 200m Kurbağalama stilinde Türkiye 3.sü olmuştur.

Voleybol

Ortaokul Küçük Kız Voleybol takımımız Isparta Yarı Final 1.si

Ortaokul Küçük Kız Voleybol takımımız Bursa 1.si

Yıldız Kız Voleybol Takımımız Kırklareli Grup 1.si

Yıldız Kız Voleybol Takımımız Bursa 2.si

Basketbol

Okullararası Küçük Erkekler Bursa 2.si

Okullararası Yıldız Erkekler Bursa 2.si

Türkiye Şampiyonası Genç Erkekler Grup 1.si

Türkiye Şampiyonası Genç Erkekler Yarı Final 3.sü

Kayak

Metehan Öz- Türkiye Şampiyonu

Yıldız Kız Kayak Takımı Bursa 1.si

Küçük Erkek Kayak Takımı Bursa 1.si

Genç Erkek Kayak Takım Bursa 1.si

Yıldız Erkek Kayak Takımı Bursa 2.si

Genç Kız Kayak Takımı Bursa 3.sü

Eskrim

2014-2015 Bursa 1.si

Tenis

2014-2015 Bursa 1. si 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.