banner

İhlas öğrencilerinin İngilizcesi FCE ile tescillendi




İngilizce yeterlilik sınavları arasında önemli bir yer tutan ve birçok eğitim kurumu ile şirket tarafından İngilizce'nin iyi seviyede olduğunun bir belgesi olarak olarak görülen FCE (First Certificate in English) sınavı sonucunda başarı gösteren İhlas Eğitim Kurumları öğrencileri sertifikalarını aldılar.

ihlas ogrenciOkulun Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen organizasyona okulun 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri ile idareciler katıldı.

Sertifika takdimi öncesinde bir konuşma yapan Özel Bahçelievler İhlas Anadolu Lisesi İngilizce Zümre Başkanı Ahmet Cihat Kapçık, FCE sertifikasının dünyanın her yerinde kabul gören birkaç belgeden biri olduğunu söyledi. Özellikle üniversite hayatını yurtdışında sürdürmek isteyen ya da üniversitelerin İngilizce hazırlık sınıflarını direkt geçmek isteyenler için FCE ve TOEFL gibi sınavların çok önemli olduğunu vurgulayan Kapçık, İhlas Eğitim Kurumları öğrencilerinin bu sınavlara en iyi şekilde hazırlandıklarını belirtti. Okulda verilen İngilizce eğitiminin aşamalarını da detaylı olarak anlatan Kapçık, dersler dışında FCE, TOEFL, İngilizce Münazara gibi kulüpler kurduklarını öğrencilerin de bu kulüplere katılımlarından memnun olduklarını söyledi.

Kapçık’ın konuşmasının ardından kurulan kulüplerin danışman öğretmenleri de kulüplerini tanıttılar. Ayrıca çeşitli üniversitelerin yetkilileri ile İngilizce yeterlilik sınavları hakkında yapılan röportajlar paylaşıldı.

Organizasyonun sonunda öğrencilere sertifikaları Özel Bahçelievler İhlas Anadolu Lisesi Okul Müdürü Salih Uyan ve İngilizce öğretmenleri tarafından verildi.

Öğrencilerimizi bu sınavlarda başarılı olacak şekilde yetiştiriyoruz

Sertifika töreninin ardından konuşan okul müdürü Salih Uyan, günümüzde yabancı dil konusundaki beklentilerin giderek arttığını söyledi. Uyan, "Bugün yurtdışında eğitim hayatını devam ettirmek isteyen bir öğrenciden bu sınavlarda başarılı olması isteniyor. Yine ülkemizdeki üniversitelerin İngilizce hazırlık sınıflarından muaf olabilmek için bu sınavları yüksek puanlarla geçmek gerekiyor. Biz de okullarımızda anasınıflarımızdan başlayarak yabancı dil eğitimini en iyi şekilde veriyoruz. Öğrencilerimiz liseye geldiklerinde almış oldukları eğitimin devamında bu sınavlardan başarılı olacak düzeye ulaşıyorlar" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.