banner

İSTEK’li öğrencilerden ulaşıma alternatif yöntem




İSTEK Bilge Kağan İlkokulu öğrencileri, trafik yoğunluğu ve kaynakların bilinçsizce tüketimine karşı anlamlı eylemde bulundular. 4. sınıf öğrencileri, okullarında uygulanan “Sakin Okul-Scola Slow” kapsamında, bisikletleri ve pankartlarıyla Florya sahiline çıktılar.

istek bisiklet eylemİSTEK Bilge Kağan Okulları, okulda gürültü kirliliğinden ve şiddetten uzak, uzlaşmacı, anlamaya ve empati kurmaya dayalı çok yönlü bir öğretim ortamı yaratabilmek amacıyla 3 yıldır “Sakin Okul-Scuola Slow Projesi”ni uyguluyor.

Proje kapsamında; trafiğin insanlar üzerinde yarattığı stres, sebep olunan çevre kirliliği ve kaynakların bilinçsizce tüketimi gibi konulara dikkat çekebilmek için bir eylem gerçekleştirildi.

İlkokul 4. sınıf öğrencileri ve öğretmenlerden oluşan bir grup, 5 Kasım tarihinde bisikletleriyle Florya sahiline çıkarak, ulaşım sorununa dikkat çekmeye çalıştılar.

Bisikletin bir ulaşım aracı olarak kullanılmasının trafik yoğunluğuna çözüm olabileceği, bunun bir sonucu olarak insanların daha az stres yaşayacağı, araçların sebep olduğu çevre kirliliğinin azalacağı ve gereksiz kaynak tüketiminin önüne geçilebileceğine inanan öğrenciler, alternatif bisiklet yollarına duyulan ihtiyaca dair mesaj verdiler ve destek topladılar.

Sakin Okul-Scuola Slow Projesi Nedir?

Proje, küreselleşmenin getirdiği standartlaşmaya, çevreye ve insana verilen zararlara, tek tip insan olmaya karşı; gürültü kirliliğinden ve şiddetten uzak, aynı zamanda Slow Food hareketinin ilkelerini okul kültürü haline getiren ‘yavaş’ felsefesini kazanmada okulun tüm paydaşlarını etkin kılmaya yönelik, sürdürülebilir bir dünya için ekolojik bilinci geliştirmeyi amaçlayan bir projedir.

Proje ile öğrencilerin tartışma, analiz etme, başkalarının fikirlerini dinleme ve empati kurma, kendi düşünce ve fikirlerini savunma gibi becerileri gelişirken sonuca değil sürece odaklanan ve gerçek yaşam deneyim ve becerilerini geliştirebilecekleri bir eğitim anlayışı ile yetiştirilmeleri amaçlanmaktadır.

Bu proje ve süreçle İSTEK Özel Bilge Kağan İlkokulu öğrencileri yerel ve küresel konu ve sorunlar üzerinde düşünen, karşılaştıkları sorunlara karşı duyarlı, bu sorunlara çözüm üretmek için riski göze alabilen, buldukları çözümleri eyleme dönüştürürken dönüşümlü düşünebilen bireyler olarak yetiştirilmektedir. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.