banner

Uğurlular sosyal sorumluluk bilinciyle yetişecek




Uğur Okulları ve SosyalBen Akademi’nin hayata geçirdiği “Uğurlular Seyirci Değil Gönüllü” projesi ile okulda sosyal sorumluluk dönemi başlıyor. Akademik başarı odaklı eğitim modeliyle, özgüvenleri yüksek, başarılı, ülkesi ve insanlığa faydalı bireyler yetiştirmeyi misyon edinen Uğur Okulları, teori ve saha çalışmalarından oluşan dersler kapsamında erken yaşta öğrencilerine sosyal sorumluluk bilinci aşılamayı hedefliyor.

ugur sosyal sorumluluk2015-2016 Eğitim Öğretim döneminde 14-18 yaş arası öğrencileri de hedef alan SosyalBen Akademi, Uğur Okulları öğrencilerine “sosyal sorumluluk” bilinci aşılamak ve kariyer hedefleri doğrultusunda kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla “Sosyal Sorumluluk Dersi” ile topluma hizmeti okul sıralarına taşıyor.

Daha yaşanabilir bir dünya için, gönüllü olmanın önemini ve kutsallığını öğretmeyi hedefleyen SosyalBen Akademi, 21. yüzyılda sosyal sorumluluk projeleriyle ilgilenen duyarlı bireyler yetiştiriyor. SosyalBen Akademi ile gerçekleştirilen “Uğurlular Seyirci Değil Gönüllü” projesi kapsamında Uğur Okulları öğrencileri SosyalBen Akademi mentörlüğünde doğru sosyal sorumluluk projeleri ile çalışma, oluşturma, tanışma fırsatı yakalıyor. Mentörlük kapsamında öğrencilerin doldurması gereken zorunlu sosyal sorumluluk saatlerini en aktif, verimli ve yaratıcı şekilde geçirmeleri sağlanıyor.

Ders 90 saat sürüyor

Uğur Okulları’nda verilecek sosyal sorumluluk dersleri sonucunda öğrenciler, okullarında ve üniversite başvuru süreçlerinde doldurmak zorunda oldukları topluma hizmet saatini en aktif şekilde yönetmeyi öğreniyor. Yıl boyunca toplam 90 saatten oluşacak dersler ile sosyal sorumluluk hakkında teoriden uygulamaya uzmanlaşacak olan Uğurlu öğrencilerin, uzman danışmanlar eşliğinde kendi projelerini geliştirerek yurtiçi/yurtdışı üniversite başvurularında diğer adaylardan bir adım önde olması hedefleniyor.

Uğur Okulları öğrencileri, danışmanlık eğitimi sonunda yaptıkları çalışmaları özetleyen SosyalBen Akademi’nin sunduğu bir sosyal sorumluluk CV’si almaya hak kazanıyor. Sosyal sorumluluk CV’si öğrencilerin yıl boyu aldıkları eğitimlerin, tamamladıkları projelerin ve yönettikleri saha çalışmalarını kapsayan belge niteliğindedir. Her öğrencinin CV’si diğerlerinden farklı olmak üzere değişik uzmanlık alanlarını içeriyor. CV, ayrıca üniversite başvuruları süresince öğrencinin bir dönem boyunca yaptığı çalışmaları özetleyerek en az akademik CV kadar önemli bir değere sahiptir. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.