banner

Özel Ege Lisesi öğrencisi Nobel Ödülü’ne İlk Adım’da Şeref Mansiyonu ödülünü aldı




Polonya Bilim Akademisi’nin, “Fizikte Nobel Ödülüne İlk Adım- First Step to Nobel Prize in Physics” uluslararası yarışmasında Özel Ege Lisesi öğrencisi Ozan Yücel, Şeref Mansiyonu Ödülü’ne layık görüldü.

ozel ege seref mansiyonPolonya Bilim Akademisinin fizik ve fizik araştırmalarına ilgi duyan lise öğrencileri arasında 23 yıldır düzenlediği “Fizikte Nobel Ödülüne İlk Adım- First Step to Nobel Prize in Physics” uluslararası yarışmasında Özel Ege Lisesi 12. sınıf öğrencisi Ozan Yücel, “Optoelektronik Aygıt Uygulamaları İçin Grafen Temelli Saydam Elektrot Geliştirilmesi- Developing transparent electrode based on graphene on optoelectronic device applications” isimli fizik projesi ile “Honourable Mention”  Şeref Mansiyonu Ödülü’ne layık görüldü.

Dünya'nın en prestijli uluslararası lise fizik proje yarışması kabul edilen First Step to Nobel Prize in Physics yarışmasında binlerce başvuru arasında dereceye girebilen 10 kişiden biri olan Ozan Yücel, başarılı çalışmalarından dolayı Polonya Bilim Akademisi’nin Fizik Enstitüsü tarafından araştırma grubuna davet edildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.