banner

TED Rönesans Koleji öğrencilerinden TED’R Radyo




TED Rönesans Koleji Radyo Kulübü öğrenci ve öğretmenleri tarafından kurulan “TED’R Radyo” yayın hayatına başladı. Radyonun, kulüp üyeleri tarafından hazırlanan programları tedr.tedronesans.k12.tr üzerinden online dinlenebiliyor.

ted radyoSanattan spora, dijital teknolojiden iletişime her alanda öğrencilerini sosyal hayata hazırlayan TED Rönesans Koleji, birbirinden başarılı projelere de imza atıyor. Okul bünyesindeki farklı kulüpler de öğrencilerin sosyal yaşamını renklendirmeye ve onları geleceğe hazırlamaya devam ediyor.

Bu kulüpler arasında yer alan TED Rönesans Koleji Radyo Kulübü, öğrencileri daha ilkokul çağında radyo ortamının eğlenceli ve keyifli dünyasıyla buluşturmayı başarıyor. Online olarak yayın yapan TED’R Radyo, öğrencilerin birbirleriyle etkileşimini artırırken, aynı zamanda ifade ve temsil yeteneklerini de güçlendiriyor. Özel günlere yönelik farklı içeriklerle de dinleyicilerin karşısına çıkan öğrenciler, aynı zamanda uzmanlarla sohbet programları da düzenleyerek, farklı konulara dikkat çekiyor.

Öğrenciler radyo programlarının yapım aşamalarında aktif görev alıyor

TED Rönesans Koleji Müdürü İpek Ak, kulüp derslerinin öğrenciler üzerinde çok olumlu etkiler yarattığına değiniyor. “TED’R Radyo” kulübünün de bunun güzel bir örneği olduğuna değinen Ak, şöyle devam ediyor:

“TED’R Radyo, öğrenciler için keyif aldıkları özgüvenlerini geliştiren bir etkinlik. Radyo programlarının tüm aşamalarında yer alan öğrenciler, radyo programlama, haber hazırlama, sunum, hitabet ve tonlama konularında kendilerini geliştiriyor. Öğrencilere ilgi alanlarını ve yeteneklerini keşfetme konusunda ışık tutan bu tür etkinlikler, sorumluluk duygularını da geliştirmeleri açısından büyük önem taşıyor.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.