banner

Biltek Okulları çocukları doğal yaşamla buluşturuyor




Biltek Okulları, yerinde öğrenme eğitimleri ile çocukları hem eğitiyor hem de onlara eşsiz bir deneyim yaşama şansı sunuyor. Tarihten biyolojiye pek çok derste uygulamalı eğitim yapan Biltek Okulları’nda çocuklar; derslerde görerek, dokunarak ve kendileri deneyimleyerek öğrenmenin heyecanını yaşıyor. Bunlardan en sonuncusu olan ‘Ekolojik Hayat Projesi’ ile çocuklar doğal yaşamı yakından gözlemlerken, bu süreçte sorumluluk almayı da öğreniyorlar.

biltek eko projeBiltek Okulları’nın uygulamalı eğitimleri çerçevesinde okulun bahçesine oluşturulan mini ekolojik yaşam alanında, tavuklardan ördeklere pek çok kümes hayvanı bulunuyor. Çocuklar, kendi elleri ile beslediği hayvanlarla hem doğal yaşamın gelişim aşamalarını görüyorlar hem de hayvanları tanıyorlar.  Günlük yumurtalardan civciv de üretilen Ekolojik Hayat Projesi, çocuklar için büyük bir heyecan ve bilgi kaynağı oluyor.

En etkili öğrenme yolu deneyimlemek

Biltek Okulları Genel Müdürü Sıtkı Gündüz, en etkili öğrenme yolunun deneyimlemek olduğunu belirterek, “Çocuklar uygulamalı projelerle bir konuyu öğrendiklerinde çok daha kalıcı bilgiler ediniyorlar. Biz de bu kapsamda Ekolojik Hayat Projesi’ne başladık” diye konuştu. 

Ekolojik Hayat Projesi’nin önemine de değinen Gündüz şunları söyledi: “Artık çocuklar şehir hayatının içinde doğal yaşamdan uzak yaşıyorlar. Bir yumurtanın, civcivin gelişimini izlemek; bu süreçte sorumluluk alarak onlara bakmak, çocuklar için olabilecek en heyecanlı ve kalıcı eğitimlerden birisi… Çocuklar bu proje ile doğal yaşamda düzenin nasıl ilerlediğine dair bilgi sahibi olmakla kalmıyor hatta bunun bir parçası oluyorlar.”

Biltek Okulları’nın uygulamalı eğitim modelleriyle çocuklar dersleri ve konuları hem görsel hem işitsel olarak deneyimleyebiliyorlar. Biltek Okulları bu kapsamda pek çok ders için özel olarak projeler hazırlıyor. Çocuklar için düzenlenen özel geziler, konunun uzmanları tarafından verilen eğitimler ve Ekolojik Hayat Projesi gibi uygulamalı pek çok farklı çalışma gerçekleştiriliyor.  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.