banner

Mektebim'e yeni ortak geldi




Türkiye genelinde 35 kampüsü ve 103 okuluyla 16 bine yakın öğrenciye eğitim hizmeti veren Mektebim Okulları yeni bir ortaklığa imza attı.
mektebim_umit_kalkoGeçtiğimiz aylarda SEDCO ile masaya oturan Mektebim Okulları, Sancak Group ile anlaşarak ortaklığını genişletti. Mektebim Okulları Genel Müdürlüğünde yapılan basın toplantısına Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Yusuf Kalko, Tuğba Terekli, Adbide Gülel, Sancak Group Adına Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Sancak ve Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Sancak katıldı. SEDCO’nun hisselerini Gelişim ve Başarı Eğitim Yatırım A.Ş’ye devrettiğini açıklayan Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, “Gelişim ve Başarı Eğitim Yatırım A.Ş’de %30, Mektebim Eğitim Kurumları’nda %40 ve yeni ortağımız Sancak Group’ta ise %30’luk hisse bulunuyor.” dedi.

“Yaptığımız yatırım ortaklığı büyümemizi hızlandıracak”
Mektebim’in koyduğu hedefler doğrultusunda büyümesini sağlıklı sürdürebilmesi için böyle bir ortaklığa gittiklerini açıklayan Kalko, “100 kampüse ulaşmak ve Mektebim Üniversitesi’ni hayata geçirmek adına finansal anlamda destek alarak yolumuza devam edeceğiz. Bugün Sancak Group ile yaptığımız bu yeni ortaklık Türkiye’de ve yurt dışında yapacağımız yeni yatırımlar açısından önemli katkılar sağlayacaktır.” dedi. Eğitimin yeni yıldızı Mektebim’in eğitim sektöründe gerçekleştirdiği büyüme nedeniyle güven teşkil ettiğini, bu nedenle de yatırımcıların gönül rahatlığıyla bu ortaklığa girdiğini belirten Ümit Kalko, yeni ortaklarına desteklerinden dolayı teşekkür etti. Sancak Group adına ortaklığı değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Sancak, “ Sağlık alanında Medical Park, gıda ve hayvancılık, inşaat ve son olarak da enerji sektöründeki yatırımlarla faaliyetlerimizi sürdürürken Mektebim ile ilk kez eğitim sektörüne yatırım yapıyoruz. Sancak Group ezelden beri eğitimin içinde olmak istiyordu. Geçtiğimiz yıllarda Ümit Bey ile bu ortaklığı görüşmüş fakat sonuca gidememiştik. Eğitim sektörü bizce sağlık kadar önemli ve stratejik bir sektör. Sağlık alanındaki deneyimlerimizi de eğitim alanına aktarmayı planlıyoruz. Ümit Bey’in önderliğinde Mektebim, hastanelerimizde olduğu gibi Türkiye’nin ve sınırlarımızı aşarak yurt dışında önemli bir markamız olacak. Bütün enerjimizle bu yatırıma destek vereceğiz.” dedi.

“Eğitim sektörü 5 kat büyüyecek”
Eğitim sektöründe özel okullaşmanın %5 oranında olduğunu belirten Ümit Kalko, devletin öğrenci başına sağladığı eğitim teşviki ve yatırımcılara verilen özel teşviklerle sektörün %25’lere çıkacağını belirtti. Sancak Group’un sağlık alanında önemli tecrübeleri olduğunu söyleyen Kalko, Mektebim Okulları çatısı altında sağlık liselerinin de bulunduğunu belirterek, sağlık alanında bu tecrübelerden faydalanacaklarını dile getirdi. Medical Park hastaneleriyle iş ve staj konusunda da işbirliğinin devam edeceğini belirten Kalko, “'İnşallah bu ortaklıklar Mektebim'in hedeflerine daha sağlam adımlarla ulaşmasını sağlayacak. Bu hedeflere daha kısa sürede daha sağlam adımlarla ulaşacağız. Hedefimiz hem eğitim kalitesini arttırmak hem de kampüslerimizin sayını çoğaltmak. Biz 4 yıl içerisinde 100 kampüse çıkarak, Mektebim Üniversite ile bunu taçlandırmayı planlıyoruz. Bu ortaklığın kattığı değerler ile bu büyüme daha sağlıklı şekilde yapılacaktır ve vizyonumuz daha da genişleyecektir. Sadece Türkiye'de değil dünya çapında faaliyet gösteren bir Türk eğitim markası olma yolunda ilerleyeceğiz” dedi.

Eğitim içeriği bakımından herhangi bir değişikliğin olmayacağını söyleyen Kalko, “ Yaptığımız bu ortaklıklar tamamen yatırım ortaklığıdır. Eğitim sistemimizde ve kadrolarımızda herhangi bir değişikliğe gidilmeyecek. Yönetim Kurulu Başkanı olan var olan yapıda eğitim kalitemizi arttırarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.