banner

Özel okullara kayıtta 'sözleşme' dönemi




Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullara kayıtta zorunlu olarak öğrenci velisi ve kurum tarafından imzalanmak üzere "Öğrenci Kayıt Sözleşmesi" uygulaması başlattı.

 

ozel_okul_sozMilli Eğitim Bakanlığınca (MEB) başlatılan uygulama uyarınca tüm özel okullar, 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci kayıt işlemlerini, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünce hazırlanan "Öğrenci Kayıt Sözleşmesi" örneğine göre yapacak. İmzalanacak sözleşmeyle öğrenci velilerinin kayıt ve sonraki sürece ilişkin hak ve yükümlülükleri önceden belirlenmiş olacak.

 

İllere gönderilen sözleşmenin örneği, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler doğrultusunda hazırlandı. 
Sözleşme hükümlerine göre, okulun ara sınıflarının eğitim ücretinin üst sınırı, bir önceki eğitim ve öğretim yılında ilan edilen ücretine (Y.İ,ÜFE+TÜFE)/2 oranına, en fazla yüzde 5 oranında artış yapılarak hesaplanacak. 
Kurumlar, bir sonraki yılın eğitim-öğretim ve diğer ücretlerini ocak ayından itibaren mayıs sonuna kadar ilan edecek. Bu ilanlarda, ders yılı veya ders saati ücretiyle peşin veya taksitli ödemeler ve diğer indirimler de belirtilecek. 
Özel okullar, öğrenci veya velilerden beceri eğitimi, staj çalışması, yaz uygulaması adı altında ayrı bir ücret talep etmeyecek. 
Okuldan ayrılan burslu öğrencilerden öğrenim gördüğü süre için ücret talep edilmeyecek.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.