banner

Öğrenciler Uğur Okulları'nda ŞAH-MAT diyecek




Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) İstanbul İl Temsilciliği ve Uğur Okulları işbirliğiyle düzenlenen 2016 İstanbul Küçükler ve Yıldızlar Takım Turnuvası’na rekor katılım! İstanbul’da 3 Nisan’a kadar her hafta sonu farklı ilçelerde gerçekleştirilecek turnuvada, 567 takımda 3 bin 500 sporcu yarışacak.

ugur_okullari_satrancİstanbul’da satranç rüzgarı esecek. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) İstanbul İl Temsilciliği ile Uğur Okulları işbirliğinde düzenlenen 2016 İstanbul Küçükler ve Yıldızlar Takım Turnuvası rekor katılımla gerçekleşiyor. İstanbul’un 32 ilçesinden toplam 3 bin 500 sporcunun katıldığı ve kısa adı “ŞahMat” olan turnuva, 3 Nisan’a kadar her hafta sonu yapılacak mücadelelerle sürecek.

Küçüklerde 7-12 yaş ve Yıldızlarda 13-18 yaş arası sporcuların 4’er kişilik takımlar oluşturarak yarıştığı turnuva ile her hafta sonu İstanbul’un farklı bir köşesinde satranç heyecanı yaşanacak. “ŞahMat” Turnuvası’nda 52 grupta, 7-18 yaş arasında çocukların ve gençlerin oluşturduğu 567 takım kazanmak için mücadele edecek.

İlçe gruplarında birinci olan takımlar, 2-3 Nisan tarihlerinde düzenlenecek İstanbul Finali’ne yükselecek. Final Turnuvası’nda Küçükler ve Yıldızlar kategorisinde dereceye giren takımlara Uğur Okulları tarafından toplam 12 bin lira değerinde ödül dağıtılacak.

16 Ocak tarihinde Bakırköy ve Esenyurt’ta yapılan ilk hamlelerle başlayan turnuvaya, Uğur Okulları Kampüsleri ev sahipliği yapıyor.

TURNUVA GELENEKSEL HALE GELECEK

Uğur Okulları Genel Müdürü Yücel Yücel, “Çocuklarımızın zeka ve karakter gelişimini destekleyen her türlü spor dalı ile iç içe olmasına önem veriyoruz. Satranç bu sporlardan biri ve çocuklarımızın akademik olduğu kadar duygusal ve sosyal gelişimini desteklediğine inanıyoruz. Okulumuzun eğitim modeli STEM ve Kodlama Eğitiminde olduğu gibi sorgulayan, düşünen ve üreten genç beyinler yetişmesini destekleyeceğine inandığımız turnuvaya çocukların ve dolayısıyla velilerin gösterdiği ilgiden oldukça mutluyuz. Satranç turnuvalarımızı Türkiye genelinde geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

BÜYÜK FİNAL 2-3 NİSAN’DA!

Profesyonel bir organizasyona daha imza attıklarını belirten Uğur Okulları Kurumsal İletişim Direktörü Müzeyyen Bedel Yalçın, “Satranç hayatın küçük bir modelidir. Çocuklarımız başarılı geleceğe erişmek için bu modeli iyi kavramalı, hayatı tanımalıdır. Yaşamda emin adımlar atmak için tam da bu noktada satranç çocuklarımıza yol gösterici olabilir. Bizim amacımız global standartlarda eğitim sunmak, küçük yaşta çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkarmak ve onlara farklı seçenekler sunmak. 2-3 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan final turnuvası için büyük heyecan duyuyoruz” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.