banner

Kültür Koleji'nden Da Vinci İnovasyon Merkezi




Kültür Koleji, ABD'de birçok eğitim kurumu tarafından uygulanıp eğitim sisteminin bir parçası haline getirilen Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) ve "Kendin Yap" hareketinin teknolojik versiyonu olan "MAKER" uygulamalarının yer aldığı Da Vinci İnovasyon Merkezi ile öğrencilerin yaratıcılığını geliştirmeyi hedefliyor.

kultur_koleji_da_vinciKültür Koleji'nin Ataköy Kampüsü'nde faaliyete geçen Da Vinci İnovasyon Merkezi'nin açılışı, İstanbul Kültür Eğitim Kurumları (İKEK) Yönetim Kurulu Başkanı Ful Akıngüç Över, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sermin Örnektekin, İKEK Okullar Koordinatörü Biriz Kutoğlu, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

Över, merkezde öğrencilerin problem çözme becerisine sahip bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olacak STEM ve gençlerin yeteneklerini ortaya çıkararak, üretim sürecinin bir parçası haline gelmelerine olanak sağlayacak MAKER uygulamalarının yer alacağını belirtti.

STEM'in yaratıcılığı kullanarak, destekleyerek, tetikleyerek ve merak duygusundan yola çıkarak çözümler bulmaya yönelik bir sistem olduğunu, matematiği, fen bilgisini ders olarak görmenin ötesinde hayatta uygulamaya olanak sağladığını anlatan Över, dünyada hızla yayılan MAKER hareketinin ise "Kendin yap" felsefesi ile üretime dikkat çektiğini söyledi.

Över, STEM ve MAKER uygulamalarının özellikle ABD'de hızla yükselen ve eğitim sisteminin bir parçası haline gelen uygulamalar olduğunu vurguladı.

Kutoğlu da kurumlarında yaratıcılık, üretim ve girişimcilik kültürünün en üst düzeyde işlenebilmesi amacıyla inovasyon merkezinin oluşturulmasına karar verildiğini ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"400 metrekarelik bir alanda özel tasarım donanımı ve teknolojik altyapısı ile aynı anda 100 öğrenciye hizmet verecek kapasiteye sahip inovasyon merkezinde Coderdojo, Arduino, Sketchup, Robot Programlama, Algoritma ve Kodlama, Mobil Programlama, Web Tasarım, Video Prodüksiyon, Grafik Tasarım, Müzik Tasarım, Dijital Fotoğrafçılık, Mimari, Endüstriyel Tasarım ve Moda Tasarım, Model Uçak, Model Gemi gibi çeşitli eğitim programları ile atölyeler başlayacak. Önümüzdeki dönemde kolejimiz öğrencisi olmayan öğrencilerin de hizmetine açmayı hedefliyoruz."

Programda MAKER programı kapsamında 3D Yazıcı, Kinetik Elbise ve Kinetik Dokuları uygulamalarını hayata geçiren projeler de öğrencilere örnek olması açısından tanıtıldı.

Tasarım Fabrikası, Robotik Laboratuvarı ve Dijital Tasarım Stüdyosu'ndan oluşan eğitim merkezinde eğitim programlarının birçoğu İstanbul Kültür Üniversitesi akademisyenleri tarafından verilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.