banner

Fethi Şimşek: Eğitim sektöründe rekabet değişecek




Fethi Şimşek / Doğa Okulları Kurucusu
fethi_simsek_yeniPAZARDAKİ REKABET DEĞİŞECEK
Özel okul sektörü, son 3 yılda ciddi bir ivme kazandı. Özel okul öğrenci sayısının toplam içindeki payı 2002'de yüzde 1,7 iken, şu anda yüzde 4 oranına ulaştı. 2023’te ise bu oranın yüzde 15’e çıkması hedefleniyor. Bu hedefe ulaşma yolunda atılan önemli adımlardan birisi ise dershanelerin dönüşümü oldu. Bu gelişmeyle birlikte hem okul ve öğrenci sayısının, hem pazardaki rekabetin ciddi biçimde değişmesi bekleniyor.

YENİ OYUNCULAR GELECEK
Özel okul sektöründe yaşanan dershane dönüşümleri devam edecektir. Bu yüzden bizi önemli bir yıl bekliyor. Rekabetin giderek artacağı bir sektör haline geleceğiz. Çok fazla oyuncu pazara merhaba diyecek. Ancak bir o kadarda gerçekten kaliteli hizmet veren kurumların uzun yıllar ayakta kalacağı diğerlerinin ise sektörden arınacağı bir yıl olacaktır.

SEKTÖRDEKİ BÜYÜME KATLANACAK
Özel okullar sektörü büyümesini sürdürecektir. Dinamik ve hızlı büyüyen pazarlar arasında yerini sabit hale getirecektir. Bizim tahminlerimiz olumlu yönde. Net bir oran veremesek bile geçen yıldan daha fazla bir büyüme beklediğimizi söyleyebiliriz.

100 BİN ÖĞRENCİ SINIRINI AŞACAĞIZ
Doğa Okulları olarak bu yılı da hedeflerimize ulaşarak kapatıyoruz. Bu yıl sonu itibariyle 104 kampüs ve 70 bin öğrenciye ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. En kısa sürede 150 kampüse ulaşırız, 100 bin öğrenci sınırını aşarız. Şu anda Türkiye dışında Kıbrıs'ta varız. Onun dışında dünyanın birçok kentine açılmayı planlıyoruz. Cidde, Dubai, Azerbaycan bu hedeflerin içinde. Yurtdışından tabii ki çok teklifler alıyoruz ama burada söz sahibi olan markanın aslında kendisi. Bense markanın efendisi değil kölesiyim. Doğa Koleji ben uzaya gideceğim derse ben onu uzaya götürürüm.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.