banner

Doğa Okulları’nda Yeni Nesil Eğitim uygulanıyor




Bugünün değil yarının eğitimini kurguladıklarını ifade eden Doğa Okulları CEO’su Bünyamin Çelikten, eğitim anlayışlarıyla ülkemizde eğitim sektöründe daha önce yapılmamış olan projelere imza attıklarını ifade ediyor.

dogaÇelikten, “Değişen dünyada değişen eğitim metotlarını ilk biz uyguluyoruz. Bu yüzden Yeni Nesil Eğitim misyonuyla öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. 21. yüzyılın nasıl mezunlar beklediğini çok iyi analiz edip kendimizi bu şeklide geliştirip, eğitim sistemimize yenilikleri entegre ediyoruz” diye konuşuyor.

Akademik anlamda rekor kıran başarılara imza atan Doğa Okulları, MEB müfredatına ekledikleri seçmeli derslerle öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlayacak, dünya vizyonu kazandıracak dersler veriyor. Daha ilkokul 1. sınıftan itibaren ezberci değil, öğrencinin akademik becerilerinin, analitik düşünme yeteneklerinin geliştirilmesine odaklı bir eğitim sistemi uygulayan Doğa Okulları’nın eğitim yöntemlerinin başarısı, her yıl TEOG ve YGS/LYS sınavlarında öğrencilerinin kazandığı üstün başarılarla da belgeleniyor. Doğa Okulları TEOG’da başarıyı, öğrencilerini sınava MEB’in belirlediği müfredatla yüzde 100 uyumlu sorularla hazırlayarak yakalıyor. Bu sistemle hazırlanan Doğa Okulları öğrencileri, TEOG sınavlarında her yıl 6 branşta da en yüksek doğru cevap sayısına ulaşıyor.

“FARKLI METOTLARDA ÖĞRENİM İMKÂNI SUNUYORUZ”
Doğa Okulları diğer özel okullardan hangi özellikleriyle öne çıkıyor? Bu kapsamda okullarınızda uyguladığınız eğitim modelleri ve programları hakkında neler söyleyebilirsiniz? Ülkemizde uygulanan eğitim metotlarıyla, sizin uygulamalarınız arasında farklılıklar var mı?

Öncelikli olarak biz bugünün değil yarının eğitimini kurguluyoruz. Eğitim anlayışımızla ülkemizde eğitim sektöründe daha önce yapılmamış olan projelere imza atıyoruz. Değişen dünyada değişen eğitim metotlarını ilk biz uyguluyoruz. Bu yüzden Yeni Nesil Eğitim misyonuyla öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. 21. yüzyılın nasıl mezunlar beklediğini çok iyi analiz edip kendimizi bu şeklide geliştirip, eğitim sistemimize yenilikleri entegre ediyoruz. Yeni Nesil Eğitim anlayışımızın temelinde; mutlu çocuk öğrenir, başarıyı yakalar, bilgiyi sadece öğrenmek yetmez, bunu materyaller ve duygularla hayatına entegre eder anlayışı yatıyor. Akademik anlamda rekor kıran başarılara imza atıyoruz. Oradaki çalışmalarımız devam ederken bir yandan da MEB müfredatına eklediğimiz seçmeli derslerle çocuklarımızın kişisel gelişimine katkı sağlayacak, dünya vizyonu kazandıracak dersler veriyoruz. Örneğin; Ekoloji, Sağlık & Fiziksel Gelişim, Görsel Sanatlar, Görsel Drama, İş Ahlakı, Türkçe konuşma ve anlama gibi derslerimiz var. Biz normalde ebeveynler tarafından tatbik edilmesi gereken uygulamaları da çocuklarımıza sunuyoruz. Kampüslerimizde sunduğumuz fiziksel şartlar ile çocuklarımız; bilim, teknoloji ve ekolojik sistemle iç içe zaman geçiriyor. Burada öğrendiği bilgileri evinde de anlatıyor, deneyler yaparak uyguluyor. Bu bizim için çok önemli. Çünkü tüm bu uygulamalar çocuklarımıza özgüven kazandırıyor. Özgüven kazanan çocuk başarıyı da yakalamış oluyor.

Öğrenme yaşam boyu 24 saat devam eden bir süreçtir. Doğa Okulları’nın yaptığı devrim budur. Biz öğrencilerimizin öğrenme eylemini ders saatleriyle kısıtlamıyoruz. Onlara ev ortamında, sosyal yaşam alanlarında da öğrenmelerini devam ettirmelerini sağlıyoruz. Dijital ortamlar, özel çalışmalar, mesleki gözlem çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri ile akademik sistemin yanına ek öğrenimler sunuyoruz.

Doğa Okulları olarak her yaş grubunun ihtiyaçlarını çok iyi analiz ediyor ve bu ihtiyaçları doğru bir şeklide karşılıyoruz. Mesela; küçük yaşta çocuklarda temel felsefemiz, onların zekâ alanlarını geliştirme, okula severek gelmelerini sağlamak. Aynı zamanda okulda yaptıkları çalışmaların devamında, evde bizim önerdiğimiz çalışmaları yaparak öğrenme sürecini devam ettirmek. Bunun için her yaş grubuna özel mantık setlerimiz var. Yapılan yeni araştırmalar gösteriyor ki çocukların zekâ yaşı 12 yaşına kadar gelişebiliyor. Bu nedenle iki şey çok önemli; birincisi duyguyla öğrenme, ikincisi zekâ gelişimi.

Küçük yaş grubu duyu ile öğrenir. Beş duyuyu ne kadar çok kullanırsanız hem kas gelişimini sağlarsınız, hem de öğrenmelerini daha kolay hale getirisiniz. Çocuğa alfabeyi duygu ile nasıl öğreteceksiniz diye sorarsanız; farklı materyaller kullanarak harflere dokunmasını, kurabiye yaparak tadarak öğrenmesini, doğal bir ortamda harfleri şekillerle ilişkilendirerek görsel hafızasının gelişmesini, harflerin sesleriyle ilgili şarkı söyleterek duyu duygusunu yaşatarak sağlarız. Önemli olan şey çocuğa ne öğretildiği değil, 40 dakikada yapılan çalışmanın nasıl yapılandırıldığıdır.

Ders materyali olarak, MEB yayınları dışında kendi yayınlarımız da var. Doğa Okulları olarak eğitim-öğretim, yaklaşımlara ve kullandığımız metotlara göre, eğitim ekibimizle birlikte kendi yayınlarımızı oluşturuyoruz. Böylece Türkiye’nin en başarılı eğitim kadrosu olarak, gücümüzü de ortaya koymuş oluyoruz. Bu anlamda akademik olarak en güçlü ve yaratıcı ekiplerinden birine sahibiz.

Eğitim sisteminde teknoloji kullanımının önemi gün geçtikçe artıyor. Bu kapsamda son yıllarda Akıllı Okul Konsepti öne çıkıyor. Bu konsept hakkında ne düşünüyorsunuz? Okullarınızda bu konsepte uygun eğitimler veriyor musunuz?

Doğa Okulları olarak eğitim teknolojilerini yıllar önce kullanmaya başladık. Bu konuda öncülüğümüz sürmektedir. Dünyanın en iyi markalarıyla iş ortaklıklarımız var. Microsoft, IBM, Intel, Turkcell, Lego Education, Karspersky, Britanica gibi dünyanın en iyi markaları ile iş ortaklıklarımız sayesinde Türkiye’nin eğitim anlayışını çok farklı bir konuma taşıyoruz. Doğa Okulları Ataşehir Bilim Kampüsü, Turkcell teknolojisiyle “Akıllı Okul”a dönüştürüldü. Türkiye’de bir ilk olan proje kapsamında okulda öğrencilere IOT, sanal gerçeklik, maker eğitim metotları ile kodlama derslerinin yer aldığı öğrenme ortamları sağlıyoruz.
Türkiye’de, eğitimde teknolojiyi en iyi kullanan okul seçilmemizle başlayan bu süreçte Ataşehir 1 Kampüsümüzün Türkiye’nin ilk Apple Lighthouse okulu olma unvanıyla devam etti. Ardından Tuzla’daki Intel teknoloji kampüsü ile de öğrencilerimize teknolojiyi deneyimleme imkânı sunan bir üst kurduk.
Ayrıca Doğa Okulları olarak Microsoft ile yürüttüğümüz işbirliği sonucunda Tuzla kampüsümüz ‘Showcase’ okul seçilmiştir. Microsoft’un Türkiye vitrini Doğa Okulları’dır.
Ayrıca, IBM ile kodlama ve Veri Madenciliğini, Karspersky ile siber güvenlik konuları üzerinde eğitimler vererek öğrencilerimizi yeni Dünya teknolojilerine hazır hale getiriyoruz.

TEOG’DA BAŞARININ ANAHTARI KİŞİYE ÖZEL EĞİTİMDE
Öğrencilerinizi TEOG ve üniversite sınavlarına hazırlamak için yaptığınız çalışmalara da değinebilir misiniz?

Daha ilkokul 1. sınıftan itibaren ezberci değil, öğrencinin akademik becerilerinin, analitik düşünme yeteneklerinin geliştirilmesine odaklı bir eğitim sistemi uyguluyoruz. Doğa Okulları’nın eğitim yöntemlerinin başarısı, her yıl TEOG ve YGS/LYS sınavlarında öğrencilerinin kazandığı üstün başarılarla da belgeleniyor.

Doğa Okulları TEOG’da başarıyı, öğrencilerini sınava MEB’in belirlediği müfredatla yüzde 100 uyumlu sorularla hazırlayarak yakalıyor. Bu sistemle hazırlanan Doğa Okulları öğrencileri, TEOG sınavlarında her yıl 6 branşta da en yüksek doğru cevap sayısına ulaşıyor.

Doğa öğrencilerini başarıya götüren bir diğer faktör de ortaokulda uygulanan eğitim modeli Student Oriented Education System ya da kısa adıyla SOES. Akademik gelişimin yanı sıra kişisel gelişimi de destekleyen SOES ile eğitim gören öğrenciler sınav kaygısı yaşamıyor ve TEOG sınavına kendine güven duyarak giriyor. Kişiye özel eğitim, TEOG’la yüzde 100 uyumlu bir hazırlık sistemi oluşturmak ve rehberlik biriminin sürekli desteği ile sentezlenen çalışmalar başarıyı kaçınılmaz kılıyor. TEOG’a öğrencilerimizi hazırlamak için kullandığımız yaprak testler, TEOG Deneme Sınavları, Konu Tarama Testleri (KTT), Ödev ve Ders Kitapları, Soru Bankaları sınava hazırlıkta farkımızı oluşturuyor.

Bütün sınava hazırlık içerikleri, Doğa Okulları öğretmenleri tarafından tamamen TEOG’da çıkan sorular analiz edilerek hazırlanıyor. Böylece öğrencilerimiz TEOG’a girdiklerinde Doğa Okulları tarafından hazırlanan soruların aynısı ya da bir benzeri ile karşılaşıyorlar.

Doğa Okulları’nın TEOG başarısının temelini ise şunlar oluşturuyor:
Doğa Okulları'nda her öğrencinin bir ‘asistanı’ bulunuyor. Asistan, öğrencinin konu ve kazanım eksiğini belirliyor ve buna göre başarılı olması için özel yol haritası çıkarıyor.

Öğrenci sınavdan çıktığı zaman, kaç doğru, kaç yanlış yaptığını ve hangi sorulara yanlış cevap verdiğini öğrenmek istiyor. Biz, on-line ortamda sınav sorularının çözümlerine ulaşmalarını sağlıyoruz. Öğretmenler, her bir soruda nelere dikkat etmeleri gerektiğini açıklayarak soruları çözerken, öğrenciler neden yanlış yaptıklarını, soruyu neden yanlış anladıklarını sıcağı sıcağına öğrenmiş oluyorlar.

TEOG Konu Anlatım Kitapları, Ödev Kitapları, Soru Bankaları, Konu Testleri, Deneme Sınavları, Konu Tarama Testlerinden oluşan zengin içeriğe sahip yayınlarla sınava hazırlanmak başarıyı getiriyor. Binlerce sorunun yer aldığı yayınlar, öğrenciyi gerçek sınavda çıkabilecek her türlü soruya karşı hazırlıyor. TEOG sınavlarına uzman öğretmen kadrosu ve yayınlarla sorunsuzca hazırlayan Doğa Okulları, deneyimli öğretmen kadrosuyla çıkabilecek soruların hızlı ve pratik çözüm yollarını öğretiyor. Uzman eğitimci kadrosu tarafından hazırlanan TEOG’a yüzde 100 uyumlu sınava hazırlık yayınlarıyla da öğrencilere sınavda çıkacak soruların benzerlerini sunuyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.