banner

Mektebim eğitim modelini dünya ile temellendirdi




2016 – 2017 eğitim – öğretim yılına 4 yeni kampüsle başladıklarını belirten yan Mektebim Okulları M-Lead Bölüm Başkanı Fatmanur Sarı, bu yıl akademik anlamda projeleri her kademe için farklı ancak birbirini tamamlayan eğitim yaklaşımları etrafında şekillendirdiklerini söyledi.

mektebimMektebim Okulları olarak 2016-2017 eğitim yılına hangi yeniliklerle gireceksiniz?
Büyüyen bir eğitim kurumu olarak “yenilik” temel mottomuz. Bu anlamda bundan önceki senelerde oturttuğumuz temel bazı yapıları bozmadan üstüne ekleyerek her akademik yıla daha güçlü girmeyi başarıyoruz. Bu sene geçtiğimiz yıllara oranla kampüs sayımız daha fazla, buna bağlı olarak da öğrenci ve öğretmen sayımız da artmış bulunuyor. Mektebim Okulları’nda eğitim anlayışında okul tasarımlarına, eğitim modellerinden sunduğumuz dijital ürünlere kadar daha ayakları yere basan sistemli bir yapı ile bu akademik yılla başlayacağız.

4 YENİ KAMPÜS AÇILIYOR
Yeni dönemde anaokulundan liseye hayata geçirdiğiniz yeni projeler ve yatırımlarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Tüm yatırımlarımızı eğitimi daha ulaşılabilir ve daha yenilikçi hale getirmek amacıyla yapıyoruz. Bu anlamda 2016 – 2017 eğitim öğretim yılıyla beraber, İstanbul’da Avcılar, Atakent ve Ataşehir, Ankara’da ise Altınoran kampüslerimizi öğrenci ve velilerimizin hizmetine sunuyoruz. Anaokulundan liseye kadar her türlü ihtiyacı karşılayacak, eğitim ve öğretim alanlarını öğrenciler için yaşam alanı haline getiren binalar tasarladık ve bunlar için ciddi yatırımlar yaptık.

Mevcut öğretmen sayınız hakkında bilgi alabilir miyiz? Ayrıca öğretmen kadronuzdan bu eğitim – öğretim yılında neler bekliyorsunuz? Bu konuda oluşturduğunuz strateji ve hedefleriniz nelerdir?
Kâğıt üzerinde ne planlarsanız planlayın sınıf içinde bunun uygulayıcısı öğretmenlerdir, eğitmenlerdir. Dolasıyla bu durumda, yetkinlik ve deneyimi ne olursa olsun, dinamik, esnek ve öğrenmeye açık bir kadroyla çalışmanız kaçınılmaz hale geliyor. Çünkü eğitimin kendisi dinamik bir yapı, öğrencilerin gereksinimleri, gelişen teknoloji ve eğitim modelleriyle sürekli artıyor ve çeşitleniyor. Uygulayıcıların buna ayak uydurulabilmesi gerekiyor. Elbette öğretmenlerimizden beklentilerimiz oldukça yüksek bir o kadar da net. Yaptığı işi seven ve akademik anlamda artı değer yaratabilecek kişilerle çalışıyoruz, çalışmak istiyoruz. Bu yüzden eğitimcinin eğitimi kurum olarak en önem verdiğimiz ve en çok yatırım yaptığımız konulardan bir tanesi. Belirttiğim gibi “yenilik” mottonuz haline geldiğinde bu yeniliğe ayak uydurmak için var olan eğitim kadronuzun da gelişimine katkı sağlamanız gerekiyor. Bu yıl bu konudaki çalışmalar giderek artacak.

fatmanur_sariMektebim Okulları ulusal ve uluslararası alanda başarılara imza atıyor. Bu yıl hangi alanlarda iddialı sonuçlar bekliyorsunuz? Bu konudaki çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
TEOG, LYS/LGS’de olan iddiamız geçtiğimiz senelerde olduğu gibi devam ediyor. Hem ortaokulda hem de lise de bu anlamda çok güçlü bir kadromuz var. Bu kadroyu sağlam yayınlarla da destekliyoruz. Yaz ve kış kamplarımız, sınav etüt programlarımızla Mektebim’de ulusal sınavlara hazırlana öğrenciler için başarı kaçınılmaz gibi görünüyor. Sadece ulusal değil, uluslararası alanda da akademik anlamda eğitim hayatına devam etmek isteyen öğrencilerimiz için birçok fırsat yaratıyoruz. Yurt dışı üniversite anlaşmalarımız geçtiğimiz yılla beraber ivme kazandı. Öğrencilerimizin başvuru süreçlerini birebir takip ediyoruz.

Yeni eğitim – öğretim yılı siyasi ve sosyal açıdan farklı gelişmelerle başlıyor. Mektebim Okulları olarak bu süreçte nasıl bir rol ve sorumluluk üstleneceksiniz? Bu açıdan değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?
Türkiye’nin en büyük özel eğitim kurumlarından bir tanesi olarak elbette sorumluluklarımız çok büyük. Bu sorumluluğun farkında olduğumuz için eğitim yatırımlarımızı her sene giderek artırıyor ve ülke geneline olabildiğince yayılmaya çalışıyoruz. 2016 – 2017 dönemi birçok öğrenci, veli ve eğitmen açısından süreç itibariyle farklı sonuçlar doğurdu. Süreci sorunsuz hale getirmek için olabildiğince hızlı aksiyonlar alıyoruz. Sürecin yarattığı ve dezavantajlı durumda olan öğrenciler için burs fırsatları da yarattık çünkü her şeyden önce bir eğitim kurumu olduğumuz gerçeğini göz ardı etmemek lazım. Bizim işimiz eğitim özellikle çocuklarımızın mağduriyetini giderecek çözümler üreterek hazırlıklarımızı tamamladık ve yeni bir eğitim yılına başlayacağız.

Okula başlarken veli ve öğrencilerin nasıl bir hazırlık ve beklenti içinde olmaları gerekiyor? Veli ve öğrencilerin motivasyonlarını artırmaya yönelik neler öneriyorsunuz?
Her kademede veli ve öğrencilerin farklı beklentileri ve hazırlıkları var elbette. Bir anaokulu öğrencisinin velisi, keyifli bir eğitim ortamı ve anne babayı aratmayacak bir öğretmen beklentisi içindeyken, lise ve ortaokul öğrencisinin velisinin temel kaygısı ulusal sınavlar oluyor. Hangi kademede olursa olsun veliler çocuğunu emanet ettiği eğitim kurumuna ve öğretmenine güvenmeli. Bu güveni de özellikle öğretmene hissettirmeli. Çünkü aile, öğrenci ve öğretmen, eğitimin amaçlarını yerini getirilebilmesi açısında çok önemli bir üçgen. Bu ilişki güçlü olduğunda öğrencinin başarısı kendiliğinden gelecektir. Öğrenciler ise eğitim yaşamlarını bir seneden ibaret olmadığını bunun gelecek için uzun bir hazırlık süreci olduğunun farkında olmalılar. Bu yüzden planlarını uzun vadeli yapmalı ve yeni eğitim öğretim yılına olabildiğince mutlu başlamalılar.

FARKLI VE BİRBİRİNİ TAMAMLAYAN EĞİTİM MODELİ
Akademik olarak planladığınız yenilikleriniz ve bunların öğrencileri katkıları hakkında nelere söyleyebilirsiniz?
Ulusal sınav gerçeğini bilen bir eğitim kurumuyuz, bu anlamda öğrencinin akademik gelişimi bizim için çok önemli, ancak öğrencinin eğitim alanını yaşam alanı haline getirebilmesi ve okulun gelmekten keyif aldığı bir yer olması gerekiyor. Bu sene akademik anlamda projelerimizi her kademe için farklı ancak birbirini tamamlayan eğitim yaklaşımları etrafında şekillendirdik.
Okul öncesinde “Dünya Benim Oyun Alanım” yaklaşımından yola çıkarak ilkokulda “Dünya Benim Keşif Alanım”, ortaokulda “Dünya Benim Başarı Alanım” ve lisede “Dünya Benim Yaşam Alanım” olarak temellendirdik. Tüm kademelerde dünya vatandaşı olma bilincini kazanan, yaratıcı düşünme ve soru sorma kabiliyetlerini geliştiren, problemleri görme ve bu problemlere çözümler üretebilen aynı zamanda akademik açıdan güçlü, entelektüel bilgi seviyesini sürekli yükselten öğrenciler kazandırmak bu eğitim yaklaşımlarımızın temel amacı oldu. Hem eğitim öğretim alanlarımızı hem de eğitim kadromuzu da bu yaklaşımlarla bütünleştiriyoruz ve yatırımlarımızı da bu sistemi tamamlayacak şekilde gerçekleştiriyoruz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.