banner

Sınav Koleji kapsama alanını 81 ile yayacak




27 yıllık köklü birikim ve tecrübesini yeni okullar açarak Türkiye’nin tüm illerine taşımayı planlayan Sınav Eğitim Kurumları, büyükşehirlerde de birden çok kampüs ile yer alacak. Kurumun büyüme ajandasını Sınav Okulları Şube Geliştirme Koordinatörü Adem Çakır ile konuştuk.

adem_cakir_sinavSınav Eğitim Kurumları olarak gelecek döneme hangi yatırımlarla girmeyi planlıyorsunuz? Yeni okul planlarında ve büyüme ajandanızda neler var?
Sınav Eğitim Kurumları 27 yıllık köklü bir geçmişe sahiptir. Geçmişinden aldığı güç ile geleceğe yön veren ve sektöründe takip edilen bir kurumdur. Nitekim 2 yıl önce dershanelerin dönüşüm sürecine öncülük etmiş ve bu süreci en hızlı tamamlayan kurum olmuştur. Yeni dönemde ise Türkiye’deki 81 ilimizi ve birçok ilçemizi Sınav Koleji, Sınav Liseleri, Sınav Ortaokulları, Sınav İlkokulları ve Sınav Anaokulları kalitesi ile buluşturmayı planlıyoruz. Büyükşehirlerimizde ise birden çok Sınav Koleji kampüslerimiz ile eğitim sektörüne öncülük etmeye devam edeceğiz. Sonuç olarak Türkiye’nin her köşesine Sınav Koleji eğitim kalitesini götürmeyi hedefliyoruz.

Eğitim kalitesini artırmak için hangi alanlara nasıl yatırımlar gerçekleştiriyorsunuz?
Sınav Eğitim Kurumları olarak daha önceki süreçte, dershanecilikte göstermiş olduğumuz akademik başarıyı şimdi de okullarımızda artırarak devam ettiriyoruz. Artık bu akademik başarımızı yabancı dil eğitimi, sosyal-kültürel faaliyetler ve değerler eğitimiyle taçlandırıyoruz. Güncel öğretim programlarını baz alarak hazırladığımız yayınlarımızı hem teknolojik gelişmelere hem de değişen sınav sistemlerine göre her yıl güncelliyoruz. Okullarımızı ana sınıfından itibaren yeni çağın alfabesi olan kodlama dersleri ile zenginleştiriyoruz. İngilizce eğitiminde ise uyguladığımız “side to side” sitemiyle öğrencilerimizi çok kısa sürede “native speaker” düzeyinde İngilizce konuşur seviyeye getiriyoruz. Seçkin öğretmen kadromuzu, her yıl eğitimdeki teknolojik gelişmeler ve eğitim stratejimiz ile ilgili hizmet içi eğitimlere tabi tutuyoruz.

Öğretmenler, altyapı ve teknoloji yatırımlarında öncelikleriniz neler?
Sınav Okullarını en üst düzey teknolojiyle ve sporsal aktivite çeşitlerini arttıracak altyapıyla inşa ediyoruz. Daha sonra eğitimin mihenk taşı olan öğretmenlerimizi kadromuza dahil ederken ciddi elemelerden geçiriyoruz. Seçtiğimiz bu öğretmenlere eğitimler vererek öğretmenlerimizin dinamik, tam öğrenme sistemini uygulayan ve akademik başarının yanında öğrencinin kişisel gelişimini de önemseyen kişiler olmalarını sağlıyoruz. Sonuç olarak sorunuzda sormuş olduğunuz altyapı, teknoloji ve öğretmen yatırımlarının hiçbirini birbirinden ayırmadan yatırımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

İYİ PLANLAMA VE DOĞRU SÜREÇ TAKİBİ
SINAVLARDA YÜKSEK BAŞARIYI GETİRİYOR
TEOG ve YGS-LYS sonuçlarını kurumunuz açısından değerlendirebilir misiniz?
Gerek TEOG gerekse YGS-LYS sınavları ulusal sınavlardır. Merkezî ulusal sınavların yapısını, içeriğini ve program kapsamını müfredat düzeyinde öğretim grubumuz, idare ve rehberlik birimimiz çok iyi biliyor. Rehberlik birimimiz öğrencilerin merkezî sınavlarda yaşadığı zorlukları iyi biliyor. Bu nedenle önce bir önceki yılın verileri çok iyi değerlendirilip planlama yapılıyor. Sonra yapılan planların uygulama sürecinde takip sistemi doğru işletiliyor. Çok iyi bir planlama ve doğru süreç takibi sonuçta yüksek başarıyı getiriyor.
Sınavın genel yapısı değerlendirilecek olursa öğrencilerimizin genelde hiç zorlanmadığını söyleyebilir ve yüzlerce öğrencimizin bu sınavlarda tam puan aldığını belirtebiliriz. Her yıl yüzde yüz başarı elde ediyoruz. Bunun da en önemli sebebi yıl içerisinde kazanımların çok iyi kavratılmasıdır. YGS ve LYS’lerdeki başarı oranı tüm puan türlerinde %98,7 düzeyinde gerçekleşmiştir. Sınav Eğitim Kurumlarında Tam Öğrenme Modeli ve KUARTET sistemi ile iyi bir öğretmen kadrosunun oluşturulması başarıyı kaçınılmaz kılıyor. Sonuç olarak Sınav Eğitim Kurumlarının eğitim ve öğretim sistemi ile bu sistemin iyi işletilmesi kitlesel başarıyı kaçınılmaz hâle getiriyor.

REHBERLİK VE MENTÖRLÜK UYGULAMALARI ÖĞRENCİYİ DİNAMİK TUTUYOR
TEOG ve YGS-LYS sınavlarına nasıl bir hazırlık dönemi geçiriyorsunuz? Bu konuda öncelikleriniz nelerdir? Sınav hazırlıkları, çalışmalarınız içinde nasıl bir yer tutuyor?
Sadece sınavlara hazırlık odaklı bir eğitim-öğretim yapmıyoruz. Millî Eğitim Bakanlığının hazırladığı öğretim programlarına bağlı kalarak uygulanan sarmal sistemi KUARTET ile birleştirdiğimizde tam öğrenme gerçekleşiyor. Öğrenciler dersi derste iyi öğreniyor. Dersler laboratuvar ve bilim uygulamalarıyla desteklenerek ezbercilikten uzak bir uygulama yaptığımız için öğrenciler sıkılmadan, öğrenmekten keyif alarak çalışıyor ve hâliyle de ulusal sınavlarda başarılı oluyorlar. Eğitim sürecinde öğrencilerin öğrenme süreçleri yakından takip ediliyor. Gerek rehberlik gerekse de mentörlük uygulamaları öğrenciyi dinamik tutuyor. Öğrenci başarısı sadece öğrencinin ders çalışması ile olanaklı olamaz. Öğreten ve öğrenmeyi destekleyen sistem ve ekip de güçlü olunca kartal her zaman yüksek uçuyor.

Sınavların öğrenciler ve kurum üzerindeki etkileri nelerdir?
Kurumlarımızdaki öğrencilerimiz sınavlarda hiç zorlanmazlar. Balığın sudan, denizden korkması ve zorlanması düşünülemeyeceği gibi Sınav Eğitim Kurumlarındaki bir öğrenci de sınavlardan korkmaz, çünkü biz Sınavız. Sınavdaki bir öğrenci dünyadaki hiçbir sınavdan korkmaz. Sınavda öğrenciler önce sınav korkusunu yenerler, onu zihinlerinde sınav olmaktan çıkarırlar. Sonra öğrenmeye odaklanırlar.

Zirveyi yakalayan öğrenciler başarıyı getiren süreci nasıl yaşıyorlar?
Sınav Eğitim Kurumlarında öğrenciye çok iyi bir eğitim ve vizyon verildiğinden bizim öğrencilerimiz LYS sonucunda Türkiye’nin en iyi üniversitelerine giriyorlar ve buradan da lisansüstü eğitimi için yurt dışından iyi üniversitelere kabul ediliyorlar. Bizim için başarı bir defalık değildir. Okullarımızda öğrenciler başarılı olmanın yollarını iyi öğrendiklerinden okulda, hayatta ve iş dünyasında da başarılı oluyorlar.

Adem Çakır?
16 yıl önce başlamış olduğum eğitim sektöründeki serüvenime son 12 yıldır Sınav ailesinde devam etmekteyim. ODTÜ matematik ve fizik bölümleri mezunu olarak matematik öğretmenliği, matematik zümre başkanlığı, müdür yardımcılığı ve müdürlük görevlerinde bulundum. Son bir yıldır ise Sınav Okulları şube geliştirme koordinatörlüğü görevini ifa etmekteyim. Sınav kalitesinin üç unsurundan (THE OKUL: Takip, Hakkaniyet ve Empati) biri olan empati kurma özelliğini en iyi şekilde yaşamak adına, öğrencilerin beklentilerini öğrenmek ve başarıya giden yolları kendilerinden dinlemek için öğrencilik hayatımı sürekli devam ettirdim. Şu anda da üçüncü üniversite olarak Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğrencilik hayatıma devam etmekteyim

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.