banner

Vatan Okullarının hedefi 2020 yılında 20 okul




2017 – 2018 eğitim – öğretim yılına 3 yeni okul ile başlayacak olan Vatan Okulları 2020 yılına kadar 20 okula ulaşmayı planlıyor. Vatan Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Turay Kesler, okul sayılarını artırırken, dünya ile uyumlu eğitim sistemlerini de geliştirerek, eğitimin kalitesini sürekli yükselttiklerini söyledi.

turay_keslerVatan Okulları olarak gelecek döneme hangi yatırımlarla girmeyi planlıyorsunuz? Büyüme ajandanızda neler var?
Vatan Okulları olarak, kurulduğumuz günden bu yana anaokulundan üniversiteye kadar eğitimin tüm kademelerinde vatanını seven, çağdaş, vizyoner ve donanımlı nesiller yetiştiriyoruz. Grubumuz bünyesinde yer alan 6 Temel Lise, 1 Anadolu Lisesi ve 1 Fen Lisesi, 1 Ortaokul, 3 İlkokul ve 5 Anaokulu ile binlerce öğrenciye eğitim veriyoruz. Vatan Okulları markası ve kalitesini tüm Türkiye’ye ulaştırmak için yeni yatırımlar planlıyoruz. Bu amaçla; 2020 yılı toplam 20 okul hedefimiz var.

EĞİTİMİN KALİTESİ ÖĞRETMENİN ELİNDE
Eğitim kalitesini artırmak için hangi alanlara nasıl yatırımlar gerçekleştiriyorsunuz?
Okullarımızda, 21. yüzyılın gerektirdiği bilgi ve yeteneklere sahip çocuklar yetiştiriyoruz. Buna göre eğitim kalitemizi artırmak için dünya ile uyumlu eğitim sistemimizi geliştirmeye yönelik çalışmalarımız bulunuyor. Eğitimde en önemli faktör, nitelikli öğretmenler tarafından eğitim verilmesidir. Bilimsel gelişmeleri ve eğitim sistemlerini yakından takip eden, alanında uzman öğretmenler, okul içerisinde verdiğimiz eğitimin kalitesini yükseltmektedir.
Okulumuzda eğitim gören her çocuğa birebir yaklaşım ile bireysel eğitim imkanı sunmaktayız. Bu nedenle de hem alt yapı hem de fiziksel sınıf ortamlarını buna göre düzenliyoruz.
Öğretmen ve eğitim sisteminin yanı sıra eğitim kalitesini artırabilmek adına Erasmus kapsamında projeler düzenleyerek, yabancı ülkelerdeki okullar ile işbirliği yürütüyoruz.

Z KUŞAĞI ÖĞRENCİYE YALNIZCA KARA TAHTADA DERS ANLATILMAZ
Öğretmenler, altyapı ve teknoloji yatırımlarında öncelikleriniz neler?
Teknoloji çağı olarak nitelendirilen 21. yüzyılda, eğitim modelleri de çağa eşlik ediyor. Öğrenme metotları, teknoloji sayesinde daha da gelişiyor. Artık öğrenmenin ve bilgiye ulaşmanın yolu sadece okul duvarlarının çevrelediği alan ile sınırlı değil. Vatan Okulları’nda, Z kuşağı olarak tanımladığımız milenyum kuşağı öğrencileri istedikleri bilgiye, okul dışında da istedikleri zaman ulaşabiliyorlar. Okullarımızda yer alan bilgisayar laboratuarları, akıllı tahta ve tabletli eğitim sistemi ise öğrencilerin daha keyifle öğrenmesini sağlıyor.
Okullarımızda, üretken ve sorgulayan çocuklar yetiştirmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Anaokulundan itibaren STEM, robotik ve kodlama eğitimleri veriyoruz. Okuma yazma öğrenmeden çocuklara, önce kodlama dilini öğretiyoruz. Bu eğitimler sayesinde çocuklar algoritmik, bilişimsel, yaratıcı düşünme ve problem çözme becerisi ile öğrenciler, çocuk yaşta kendi özgün ürünlerini ortaya çıkartabiliyorlar.
Çağdaş, vizyoner ve donanımlı nesiller yetiştirmenin ilk adımı eğitimden geçiyor. Bu nedenledir ki öğrencilerimizin yetiştirilmesinde en büyük paya sahip olan öğretmenlerimiz, bizlerin en büyük destekçisi. Bilginin üretimi ve dağıtımı için Vatan Okulları markası altında çalışan her bir öğretmenin, kurum kültürümüzü en iyi şekilde yansıtmasına dikkat ediyoruz. Bilimsel gelişmeleri ve eğitim sistemlerini yakından takip eden, alanında uzman, özgüveni yüksek, sorumluluk sahibi, pedagojik formasyonu bulunan ve çocuklar ile iletişimi iyi olan öğretmenler ile çalışıyoruz. Yeni öğretmenlerin aramıza katılım sürecinde de bu nitelikleri göz önünde bulunduruyoruz.

YENİ DÖNEME 3 YENİ OKUL
Kurulduğumuz günden bu yana yakaladığımız hızlı büyümeyi önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz. 2017 – 2018 eğitim öğretim döneminde İstanbul Bahçelievler - Basın Ekspres’te Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul düzeyinde, Güneşli’de Anadolu Lisesi ve Fen lisesi düzeyinde, Ataköy’de ise Anaokulu düzeyinde eğitim verecek olan üç okulumuzu açacağız.

VATAN OKULLARI
Verimli, Akademik, Teknolojik, Akılcı ve Nitelikli Eğitim misyonu ile 2014 yılında yola çıkan Vatan Okulları, tecrübeli eğitim kadrosu, modern ve teknolojik alt yapısı ile kurulan okullarıyla hizmet veriyor.
Bünyesinde yer alan; Güneşli Vatan (Anaokul – İlkokul–Ortaokul), Ataşehir Vatan (Anaokul – İlkokul), Beylikdüzü Vatan (Anaokul - İlkokul), Başakşehir Vatan (Anaokul), Topkapı Vatan (Anaokul), Gaziosmanpaşa Vatan (Lise), Bahçelievler Vatan (Lise), Antalya Vatan (Lise) ile eğitim standartlarını yükseltmek için emin adımlarla ilerleyen Vatan Okulları, 2017 – 2018 Eğitim ve Öğretim döneminde açılacak olan, Basın Ekspres kampüsünde Anaokul, İlkokul, Ortaokul, Güneşli kampüsünde ise Fen ve Anadolu lisesi düzeyinde öğrenci kabul etmeye başlayacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.