banner

Bilfenli öğrenciler kodlamada Türkiye şampiyonu oldu




“KODU CUP TÜRKİYE 2017” yarışmasında Bilfenli öğrenciler, Windmill projesiyle Türkiye 1.si olarak önemli bir başarıya imza attılar. Windmill adlı oyunda öğrenciler, Hasankeyf, Kaman Kalehöyük, Afrodisias, Pamukkale, Manyas Kuş Cenneti ve Hatay Samandağı Milli Parkı’nı sanal ortama taşıdılar.

bilfen_sampiyonTeknolojide sınır tanımayan ve öğrencilerini, teknolojiyi tüketen değil üreten bireyler olarak yetiştirmeyi hedefleyen Bilfen Okulları, başarısını yine bir ödülle pekiştirdi. Microsoft, QNB Finansbank ve Habitat Derneği işbirliği ile gerçekleşen “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesi kapsamında düzenlenen “KODU CUP TÜRKİYE 2017” yarışmasında Bilfenli öğrenciler, Türkiye 1.si olarak okullarına büyük bir gurur yaşattı.

Bilfen Ankara Çayyolu İlköğretim Kurumu 8. sınıf öğrencilerinden oluşan “The Coding Explorers” takımı, geliştirdikleri “Windmill” adlı oyunlarıyla teknoloji dünyasının hücresi kabul edilen kodlama tekniği ile büyük bir başarıya imza attı.

YENİ NESİL TURİZMİN KODLARI BİLFENLİLERDE
Türkiye’nin dört bir yanındaki tarihi ve doğal güzelliklerin modellemesiyle oluşturulan ve kodlarla geliştirilen Windmill adlı oyunda öğrenciler, Hasankeyf, Kaman Kalehöyük, Afrodisias, Pamukkale, Manyas Kuş Cenneti ve Hatay Samandağı Milli Parkı’nı işlediler.
Bu oyunla herkesin sanal ortamda Türkiye’yi dolaşarak bu bölgeleri ziyaret edebileceklerini belirten yetenekli öğrenciler, asıl hedeflerinin tarihi ve doğal alanlarını korunması olduğunun altını çizdiler. Bu tarz oyunların Türkiye turizmine katkı sağladığını da belirten genç mucitler, 12 – 14 yaş grubunda 1. olarak hem öğretmenlerine hem de ailelerine gurur kaynağı oldular.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.