banner

Enstitü Koleji Okula Kabul Sınavı 31 Mart’ta yapılacak




2018—2019 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçecek olan Enstitü Koleji Ataşehir Kampüsü Okula Kabul Sınavı’nın 31 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirileceği açıklandı.

enstitu_koleji“Her öğrenciye eşit eğitim öğretim ortamı sunmayı hedefliyoruz...” sloganıyla tanıtımlarına başlayan Enstitü Koleji, özel okul dünyasına farklı bir soluk getirmeyi hedefliyor. Enstitü Koleji Kurucusu Mehmet Özgür Boza, “Enstitü Koleji’nin oluşumunda, öğrencilerin duygusal, bilişsel ve akademik yönlerinin önemli olduğu kadar sosyal yönlerinin de geliştirilmesi gerektiği inancıyla ortaya çıkmıştır. Enstitü Koleji adını da 1940-1954 yılları arasında toplumun kalkınmasını hedef alan ve bugün bile dünyada hala örnek alınan eğitim öğretim modeli olan Köy Enstitüleri’nden ilham alarak almıştır.” diye konuştur. “Bilgi, söz olmaktan çıkmalı, işe yaramalıdır” inanışıyla, geçmişle geleceği harmanlayan bir kurum olarak yola çıktıklarını belirten Boza, öğrencilerin günümüz ihtiyaçlarını karşılayarak her birini var oldukları ortamın lideri yapmayı hedeflediklerini söyledi.
/ozgur_boza“Okulkuran Kurumsal Danışmanlık Anonim Şirketi 20 yıllık bilgi ve birikiminin devamı olarak tüm bu tecrübe ve birikimini daha genç beyinlere aktarmak üzere  2018-2019 öğretim yılında Enstitü Koleji’ni anaokulu, ilkokul,ortaokul ve lise olarak açmak üzere hazırlıklarına başlamıştır.” Diye konuşan Boza, kolej hakkında şu bilgileri verdi:
Enstitü Koleji 31 Mart 2018 günü,  2018-2019 öğretim yılında 4. Sınıftan 8. Sınıfa kadar okuyacak tüm öğrencilerinin okula uygunluk ve uyumlarını anlamak adına bir okula kabul sınavı yapacaktır. 
Yapılacak bu sınavın tek amacı öğrencilerin okulun akademik beklentisine uygunluğunu ölçmektir. Bu sınav sonucunda öğrencilere her hangi bir sıralama verilmeyecek ve böylece öğrencilerin arasında rekabet oluşturulmayacak ve karşılaştırma yapılmayacaktır. Okula kabulu uygun olan her öğrenciye eşit şartlar sunulacaktır.
Dolayısıyla bu yaptığımız sınavın adı bursluluk sınavı değildir. Okulumuzda tek bir sınav sonucuyla öğrencilere farklı farklı burslar ve ücretler sunulmayacaktır.
Her öğrenciye eşit eğitim öğretim imkanı sunmayı amaçlayan okulumuz bu sınavla da öğrencileri ayrıştırmayacak ve eşitsizliğe sebebiyet vermeyecektir.
Okulumuzda hesap sorma değil, hesaplaşma prensibi uygulanacaktır. Tek değerlendirme dayanağı öğretmenler olmayacak gerektiğinde öğrencilerde değerlendirme yapabileceklerdir. Karşılıklı sorunlar ve sorumluluklar öğrencilerle konuşulacak ve öğrencilerinde hesap sormalarına fırsat tanınacaktır.
Tüm bu anlayış ışığında okulumuzda yapılacak tanıma sınavı bir bursluluk sınavı değil okula kabul sınavıdır.
Öğrencilerin yaş grupları kaç olursa olsun; toplumun sorun olan ihtiyaçlarının çözümünde katkı sağlayabilecek ortam oluşturulduğunda, mutlaka çözümün bir parçası olmaları gerektiğine ve ancak toplum ihtiyaçlarını, ev ortamlarından ve bulundukları çevrenin içinden başlayarak dünyaya açılma amacıyla doğru eğitim öğretim ortamında olacaklarına inanıyorlar.
Enstitü Koleji anaokulundan liseye geniş bir yelpazede eğitim öğretim sunmasının yanısıra yetiştirilen öğrencinin hedef ve çözüm odaklı olması; önce kendi ihtiyaçlarını sonra çevresindeki ihtiyaçları tespit edebilmesi, merak edebilmesi, deneyimlemesi ve ardından çözüm bulma ve çözüme giden yoldada öğrendiklerini uygulayabilme fırsatı bulması.
Enstitü Koleji Ataşehir Kampüsü, kolay, güvenli ve merkezi bir lokasyonda olması ile, fiziki olarak okulun büyüklüğü öğrencilerin dilediğince ve ihtiyaçlarını karşılayabileceği şekilde etkinlik ve atölye  çalışmaları imkanı bulabilmesiyle, serbest zamanlarını da etkili ve verimli geçirmelerini sağlayabilecekleri alanlarının olmasıyla, tüm bu imkanlar için doğru yönlendirme yapabilecek donanımlı eğitim öğretim kadrosuna sahip olmalarıyla, eşitlik ve netliğin en önemsenen inanış olmasıyla bir çok öğrenci ve velinin tercih sebepleri arasına girmeyi şimdiden başarmıştır.
Hangi yaşta olursa olsun herkesin bir fikri, fikirleri olduğuna inanıyoruz. Okulumuzda herkesin fikirlerinin yargılanmadan, özgürce ifade edilebildiği, tartışıldığı bir eğitim ve sosyal ortam oluşturmaya odaklanıyoruz.  Okul-öğrenci- aile uyumuna büyük önem veren bir kurum olarak sadece öğrencilerimize değil, velilerimizle de açık, net bir iletişim kurmayı ve aynı dil kullanmayı önemsiyor ve bunu gerçekleştirmek için gerekli platformları ve yaklaşımları hayata geçiriyoruz.



 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.