banner

Sunay Akın'ın küratörlüğünde Enstitü Koleji Eğitim Müzesi




Enstitü Koleji, eğitimin 150 yıllık gelişimini gün yüzüne çıkarıyor. Şair, yazar, araştırmacı Sunay Akın küratörlüğünde hazırlanan müzede 200’e yakın belge ve materyal sergilenecek.

enstitu_kolej_muzeEnstitü Koleji Eğitim müzesi, Şehir Tiyatroları Sahne Baş Dekoratörü Ayhan Doğan tarafından tasarlanıyor. Türkiye’nin değerli ressamı Can Ersal’ın da katkılarıyla hazırlanan müze belirli günlerde halka da açık olacak.

2018 – 2019 eğitim - öğretim yılında İstanbul Ataşehir’de öğretime başlayacak olan Enstitü Koleji 20 Bin m2 kapalı alanda öğrencilerine ve ülkemize çok önemli değerler kazandırmaya hazırlanıyor. Okulda açılacak Eğitim Müzesi ile birlikte okul bahçesinde yer alacak 7m uzunluğunda Atatürk heykelinin hazırlıkları da son aşamaya geldi.
Enstitü Koleji’ni Türkiye’nin eğitim tecrübesinden esinlenerek oluşturduklarını belirten Enstitü Koleji Kurucusu Özgür Boza, atölyeleri, derslikleri, yaşam alanlarıyla öğrencileri geçmişten günümüze bir yolculuğa çıkaracaklarını, yaparak, yaşayarak, deneyerek öğrenmenin farkını yaşayacaklarını söyledi.
Sunay Akın’ın küratörlüğünde tasarlanan Eğitim Müzesi’nin okul iklimine farklı bir bakış getireceğini belirten Boza, “Eğitimin 150 yılı aşan tarihini bu müzede görmek, yaşamak, nereden nereye geldiğimizi görmek mümkün olacak. Geçmişimizden kopmadan geleceği inşa edeceğimiz bir eğitim modelini hayata geçirdiğimiz Enstitü Koleji, bu misyonunu Eğitim Müzesi ile daha ileriye taşımış olacak. Tabi müze zamanla gelişen, büyüyen bir olgudur. Eğitim Müzesi de herkesten gelecek katkılara açık bir müze olacak ve bu anlamda gelecek her türlü desteğe kapımızın açık olduğunu ifade etmek istiyorum. Zamanla müzenin ses getirecek bir hacme ulaşacağından eminim.” diye konuştu.
Eğitim Müzesi’nin sosyal sorumluluk kapsamında bir çalışma olduğuna dikkat çeken Boza, “Müzeyi haftanın belirli günlerinde halka da açacağız. Eğitim kurumları topluma açık kurumlar olmalı. Müzenin de bu amaca hizmet edeceğine inanıyorum.” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.