banner

Tink öğrencileri, Harvard, Duke ve MIT ile dijital çağı konuştu




Türkiye’nin odağı insan olan ilk ve tek teknoloji koleji Tink, 2017 - 2018 eğitim öğretim yılını çok özel bir programla tamamladı. Tink Kurucusu ve CEO’su Zeynep Dereli’nin ev sahipliğinde gerçekleşen yıl sonu törenine, yurt içinden ve yurt dışından alanında öncü isimler eşlik etti.

tink_kolejTörenin açılışında, Cambridge Judge Business School kurucusu Lady Barbara Judge ve Eğitim Reformu Girişimi Direktörü Batuhan Aydagül birer konuşma gerçekleştirildi. Avrasya Liderlik Programı kapsamında Türkiye’de bulunan Harvard mezunu profesyoneller ise siber güvenlikten uluslararası ilişkilere uzanan konularda tecrübelerini öğrencilerle paylaşarak fikir alışverişinde bulundu.

Geleceğin teknoloji okuryazarlarını ve girişimcilerini yetiştirmek amacıyla 2017 - 2018 eğitim öğretim yılında kapılarını açan Tink, çok özel bir yıl sonu töreniyle yaz tatiline girdi. Tink’in Sancaktepe’de yer alan kampüsünde, Kurucu ve CEO Zeynep Dereli’nin ev sahipliğinde gerçekleşen törene, yurt içinden ve yurt dışından alanında öncü isimler eşlik etti.

Zeynep Dereli: Dünyayı yönetecek bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz
Okul yönetimi, davetliler, veliler, veli adayları ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Zeynep Dereli, ilk yıllarını değerlendirdi. Dünyayı yönetecek bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Dereli, “Dünya her anlamda değişiyor ve dönüşüyor. Sadece iş yapış şekillerimiz değil, yaşamımız da dijitalleşiyor. Bizim bu değişime ayak uydurmamız, daha da önemlisi buna ayak uydurabilecek nesiller yetiştirmemiz şart. Okulumuz Tink’te, ülkemize inovatif projeler kazandıracak gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Çok uzak bir gelecekte değil, birkaç yıl içinde, geliştirdiğimiz projelerle ülke olarak dünyanın gündeminde olacağımıza inanıyorum” dedi.

İlk yıllarında birçok proje geliştirip özel etkinliklere imza attıklarını söyleyen Tink Kampüs Müdürü Özlem Akarsu ise yalnızca teknoloji ile sınırlı kalmadıklarını, öğrencilerin sanat, spor ve girişimciliğe odaklanmaları için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Lady Barbara Judge: Bildikleriniz değil, bilgiyi nasıl kullandığınız önemli
Açılış konuşmalarının ardından ilk sözü, İngiltere Atom Enerjisi Kurumu’nun eski başkanlarından ve İngiltere Ticaret Odası’nın ilk kadın başkanı Lady Barbara Judge aldı. Anılarıyla konukların ve öğrencilerin büyük ilgisini çeken Judge, “Tarih, matematik ya da bilim hakkında geniş bir bilgiye sahip olabilirsiniz. Ancak önemli olan bildikleriniz değil, onları nasıl kullandığınızdır. Ve tüm bu süreç hem bugününüzü hem de geleceğinizi etkiler” diye konuştu.
Hayallerin peşinde koşmanın ulaşılmak istenen hedeflere varmak için en kestirme yol olduğunu vurgulayan Judge, “Tink’te aldığınız nitelikli eğitimin sizleri bu hayallerinize ulaştıracağını düşünüyorum.” dedi.

Dünyanın en iyi işletme okullarından olan Cambridge Üniversitesi bünyesindeki Judge Business School kurucuları arasında yer alan Lady Barbara Judge, Judge Business School gibi girişimciliği ve inovasyonu öne çıkartan yapısı ile dikkat çeken kurumların öneminin artmaya devam edeceğini belirtti. Lady Barbara Judge, son olarak tüm Tink öğrencilerine, teknoloji ve eğitimin artık birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini ve eğitim ile teknolojiyi aynı noktada buluşturan Tink’te öğrenim görmelerinin kendileri için çok önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Batuhan Aydagül: Merak duygunuzu kaybetmeyin
Eğitim Reformu Girişimi Direktörü Batuhan Aydagül ise öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. “Hayat doğrusal bir çizgide ilerlemiyor, çıkışlar ve inişler var. Önemli olan karşınıza çıkan fırsatları değerlendirmek” diyen Aydagül, öğrencilerine merak duygularını kaybetmemelerini ve Tink’te aldıkları nitelikli eğitimin onlara sağladığı potansiyeli mutlaka değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Harvard mezunu profesyoneller panel düzenledi!
Yıl sonu töreninde ayrıca, Tink CTO’su Çağan Şentürk’ün moderatörlüğünde Dijital Çağda Liderlik paneli düzenlendi. Harvard Üniversitesi mezunları tarafından kurulan Center for Asia Leadership’in Avrasya Liderlik Programı (The Eurasia Leadership Trek) kapsamında Türkiye’de bir dizi ziyarette bulunan 16 kişilik heyet, öğrencilerle buluştu. Siber güvenlik, dış politika, teknoloji, risk sermayesi, uluslararası ilişkiler, NATO, Avrupa Birliği gibi farklı uzmanlık alanları bulunan heyetten Andrzej Cetnarski, Samuel Hungsoo Kim ve Gabriel Surrat Soojin Park’ın katıldığı panel, öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Teknolojinin önemini, çağın gerekliliklerini vurgulayan katılımcılar, öğrencilere Tink’te aldıkları eğitimin onlar için bir şans olduğunu, teknoloji ve eğitimi biraraya getiren Tink’in öğrencilerin hayatında önemli bir mesafe kaydetmelerini sağlayacağını belirttiler. Öğrencilerin yaptıkları işlerden keyif almalarını ve işlerine kendi karakterlerini yansıtmalarını da tavsiye eden katılımcılar, soru - cevap bölümünde ise öğrencilerden gelen soruları yanıtladır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.