banner

Vatan Okulları, öğrenciyi merkez alan eğitim veriyor




Velilerin, okul seçimi yaparken, çocuklarının nerede mutlu olacağını önemsemesi gerektiğini belirten Özel Vatan Anadolu Lisesi Okul Müdürü Atilla Aktaş, “Biz okullarımızı birer yaşam alanı olarak görüyoruz. Öğrencilerimizin dört duvar arasında kısıtlanmalarını değil, doğa ve çevreyle uyumlu bireyler olarak yetişmelerini sağlıyoruz.” diye konuştu.

atilla_aktas_vatanVatan Okulları’nda kayıt dönemi nasıl işliyor? Hangi okullar ve lokasyonlarda kayıtlarınız devam ediyor?
2018/2019 eğitim dönemine ilişkin kayıtlarımız devam ediyor. Öğrencilerimiz ağırlıklı olarak yakın çevreden gelen öğrenciler. Ancak Bakırköy, Halkalı, Başakşehir, Bahçelievler ve Güngören gibi çok uzak olmayan çevre ilçelerden de kayıt olan öğrencilerimiz var. Öğrencilerimiz genellikle Anadolu Liselerinden ve diğer özel okullardan gelmektedirler.
Vatan Okulları’nı diğer özel okullardan ayıran özellikleri hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Öncelikle okulumuz bölgesindeki tek butik Anadolu Lisesidir. Uyguladığı programlarıyla, öğrenciyi merkeze alan eğitim anlayışıyla, yabancı dile verdiği önemle, STEM ve robotik-kodlama eğitimiyle diğer kurumlardan ayrılmaktadır. Amacımız öğrencilerimizin dünya insanı olarak yetişmeleridir. Bunun için de düşünen, sorgulayan, üreten, kendine ve çevresine saygısı olan en az bir yabancı dil konuşabilen sanat ve sporla ilgilenen bireyler yetiştirmektir.
Vatan Okulları’nda öğrencilere sunulan imkanlar nelerdir?
Yukarıda da belirttiğimiz gibi biz öğrencilerimizin kişisel sosyal gelişimlerine çok önem vermekteyiz. Bu nedenle öğrencilerimizin en az bir sanat ve spor dalıyla ilgilenmelerini, kendilerini keşfederek geliştirmelerini sağlamak amacındayız. Örneğin, bu sene gerçekleştirdiğimiz “Vatan Yansımaları” gibi ulusal çapta değerlendirilebilecek kültürel çalışmalar yine spor alanlarında da ilçe ve il düzeyinde katılmış olduğumuz yarışmalarda başarılı olmamız, öğrencilerimize kendilerini geliştirmeleri için gerekli koşulları sağladığımızın kanıtıdır. Ayrıca dahil olduğumuz Erasmus+ AB Projeleri ile öğrencilerimizin diğer ülke ve eğitim sistemlerini görmelerini ve kültürel paylaşımlarda bulunmalarını sağlamaktayız.

TERCİHLERDE MUTLAKA UZMANLARA DANIŞILMALI
LGS sonuçları açıklandı. Tercih döneminde öğrenci ve velilere neler tavsiye edersiniz?
Bilindiği gibi LGS bu sene ilk kez uygulanmaktadır. Bu sisteme geçilmesindeki amaç sınava girecek öğrenci sayısının azalması ve öğrencilerin sınav stresinden uzaklaşmalarıydı. Ancak öyle olmadı yaklaşık dokuz yüz bin civarında öğrenci sınava girdi... Bir şeyler değişmediği gibi veli ve öğrencilerin kafaları daha karışmış durumda. Ayrıca sınavın özellikle matematik alanının zor oluşu bekledikleri puanları alamayan öğrencileri hayal kırkılığına uğrattı. Bu süreçte velilerimizin ve öğrencilerimizin telaşa kapılmadan puanlardan daha ziyade yüzdelik dilimlerini dikkate almalarında fayda var. Ayrıca tercihler yapılmadan önce mutlaka alanında uzman bir rehberle görüşmeleri son derece önemli. Yine okul tercihlerinde bulunurken okulun bulunduğu lokasyona ve okulun bulunduğu çevreye bakmalarında fayda var. Bu sene ilk kez uygulanan nitelikli okul, niteliksiz okul ayrımı da velileri zorlayacak. Nitelikli okul sayısının az oluşundan dolayı birçok öğrenci, öncelikli olarak oturduğu bölgedeki okullara kayıt olmak durumunda kalacak. Bu nedenle başarılı öğrenciler, bu okullardaki daha az başarılı olan ya da başarılı olamayan öğrencilerle aynı yerde okumak istemeyecekleri için bizim gibi özel okullara yönelecekler.
LGS sonuçlarına göre öğrenci kayıtlarınızı nasıl yapacaksınız? Sınavda başarılı olan öğrencilere özel burslarınız olacak mı? Burslarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Bizler, okulumuzda öğrenci kayıtlarını yaparken hem LGS sonuçlarına hem de öğrencilerin karne notlarına bakmaktayız. Başarılı olmuş öğrencilerimizin bu başarılarını ve emeklerini bizler de çeşitli burslarla ödüllendirmekteyiz. Burs oranlarımız öğrencilerimizin yüzdelik dilimlerine göre değişmektedir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.