banner

Yaşam becerileri kazandıran butik okul Çizgi Kolejleri




Finlandiya eğitim modelini uygulayan Çizgi Koleji yeni eğitim öğretim yılınaa 8 kampüste 18 okulla başlıyor. Çizgi Kolejleri Kurucusu Ulaş Velioğlu, “Sunduğumuz Alternatif Butik Okul hizmeti ile faaliyet bölgelerimizde tek oluşumuz yoğun bir kayıt dönemi geçirmemizi sağlıyor.” diye konuştu.

ulas_velioglu_stemÇizgi Kolejleri kayıt dönemi nasıl işliyor? Hangi okullar ve lokasyonlarda kayıtlarınız devam ediyor?
Atatürk ilkelerine bağlı çağdaş bir nesil yetiştirme misyonu ve “Eğitime yapılan yatırım, insana yapılan yatırımdır” felsefesiyle çıktığımız bu yolda, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılına 8 kampüste 18 okulla başlayacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.
Bilindiği gibi Çizgi Kolejleri olarak bir çok lokasyonda faaliyet göstermekteyiz; İstanbul’da Avcılar, Silivri, Ümraniye kampüslerimizde; Çanakkale’de Biga kampüsümüzde; Tekirdağ’da ise Çorlu kampüsümüzde veli ve öğrencilerimizle buluşmaktayız.
Çizgi Kolejleri olarak yıllardır uygulamakta olduğumuz “Finlandiya Eğitim Modeli” ve sunduğumuz “Alternatif Butik Okul” hizmeti ile faaliyet bölgelerimizde tek oluşumuz yoğun bir kayıt dönemi geçirmemizi sağlıyor. Bu dönemde ilk olarak önkayıt ardından da kayıt kabul aşamaları sırasında veli ve öğrencilerimizle tanışıyor, Çizgi Ailesinin eğitim anlayışı hakkında bilgi veriyoruz. Ardından, rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlarımız eşliğinde aday öğrencilerimizin gelişimsel değerlendirmelerini yapıyor; onların bilişsel, davranışsal, dikkat ve algı düzeylerini belirleyerek her öğrencinin biricikliği ilkesi ile öğrencinin bireysel ihtiyaçlarına yönelik eğitsel rotamızı çiziyoruz. Kurumlarımıza k12’nin her seviyesinde başvuru kabul etmekte olduğumuz için özellikle arasınıf öğrencilerimizin dil becerileri ve akademik düzeylerini belirlemek amacıyla hazır bulunuşluk testleri uygulamaktayız.

cizgi_kolejiBAŞARILI BİREY YAŞAM BAŞARISI YÜKSEK KİŞİDİR
Çizgi Kolejlerini diğer özel okullardan ayıran özellikleri hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Çizgi Kolejlerini diğer kurumlardan ayıran en büyük özellik Cumhuriyet tarihimizin en büyük kazanımı olan KÖY ENSTİTÜLERİ’ni kendimize kılavuz edinmiş oluşumuzdur. Çizgi Koleji başarılı bireyi sadece çözdüğü testteki doğru net sayısına göre belirlemez. Bize göre başarılı birey hayatını kolaylaştıracak pratik kazanımları edinmiş ve yaşam başarisi yüksek kişidir. Bu amaçla kurduğumuz Atölyeler’de 21. Yüz yıl becerilerine uygun davranışları çocuklarımıza kazandırırız. Örneğin; Anaokulu öğrencilerimiz yoğurda maya çalmak, elbisesini katlamak gibi günlük becerileri başarırken okul öncesi STEM uygulamaları yardımıyla farkına varmadan fen, matematik ve mühendislik kazanımlarıyla tanışır.
Yaparak ve yaşayarak öğrenme modeli diye tanımladığımız bu süreç, çocuklarımızı hem hayata hem de sınavlara keyifle hazırlar. Öğrenci okulundan uzaklaşmaz, aksine koşa koşa okuluna gelir. Bizim öğrencilerimiz “Yaşasın Tatil Bitti” diyerek okullarına, sınıflarına, öğretmenlerine gelen çocuklardır.
Çizgi Kolejleri sunduğu hizmet anlayışıyla BUTİK, uyguladığı eğitim metotları ile alternatif bir eğitim kurumu vizyonunu taşıyarak Türkiye’nin En iyi BUTİK OKULU olma yolunda emin adımlarla geleceğe yürümektedir.
Çizgi Kolejlerinde öğrencilere sunulan imkanlar nelerdir?
Çizgi Kolejleri uyguladığı özgün programlarla “Alternatif” bireyselleştirilmiş eğitim modeli uygulayan “Butik” bir okuldur. Öğrenci kalabalıkta kaybolmaz. Başarı için bütün imkanlar seferber edilir. “Alternatif Butik Okul” olmanın gereği olarak öğrenci, öğretmen ve veli arasında sıcak bir iletişim ve etkileşim vardır.
Öncelikle 21. Yüz yıl becerilerine sahip soran-sorgulayan bireyler yetiştirme misyonu ile çıktığımız bu yolda özgün eğitim modelimiz ile öğrencinin, yeteneklerini ve ilgisini göz önünde bulundurarak potansiyelini ortaya çıkarmasını sağlamak, yaratıcılığını, girişimci yönünü etkinleştirmek sanat, kültür ve sportif beceri kazandırmak amacındayız.
Eğitim felsefemiz öğrenciyi, Atatürk’ün öngördüğü çağdaş bakış açısıyla; üretken, girişimci, özgürlükçü, milli ve evrensel değerleri özümseme temelinde ele alır. Öğrencinin akademik, zihinsel, sosyal-duygusal ve bedensel gelişimi bir bütün olarak değerlendirilir.
Çizgi Kolejlerinin eğitim modelini “Beceri Temelli Eğitim” olarak kurgulanmıştır. Bu modelin en önemli enstrümanları Atölyelerdir. 21. Yüzyıl becerilerini öğrencilerine kazandırdığımız atölyelerimiz; Tekno Mühendislik Atölyesi, Akıl Oyunları Atölyesinde, Yaratıcı Eller Atölyesi, Yaratıcı Düşünme Atölyesi, Yaşam Becerileri Atölyesi, İşitsel Sanatlar Atölyesi.
Yabancı Dil Eğitimi: Alanında uzman yabancı dil öğretmenleriyle anaokulundan liseye kadar İngilizce ve Almanca eğitimi verilen okulumuzda, uluslararası yayınların desteği ve ana dili İngilizce olan öğretmenlerle yabancı dil eğitimi pekiştirilmektedir.
Akademik Gelişim: Ülkemizdeki ulusal sınavlara hazırlanan 8. ve 12. Sınıf öğrencilerimiz alanında uzman, deneyimli ve yenilikçi öğretmenlerle, çalışmalarını yürütür. Açık uçlu sınavlar, kazanım ölçme testleri, TYT ve AYT sınavlarına hazırlık denemeleri düzenli ve planlı bir şekilde yapılandırılır, sonuçlar analiz edilir ve gereken tedbirler alınır.
Endüstri 4.0 Eğitimi: Çizgi Kolejleri Dijital Eğitimin tüm imkanlarını bünyesinde barındırır. Kodlama, Robotik ve Tasarım dersleri ile öğrencilerimizi geleceğin teknolojilerini kullanabilmelerini sağlayacak, beceri ve bakış açıları ile donatırız
Sosyal Sorumluluk Projeleri: Hayata geçirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleri ile sadece kendi öğrencilerimizin değil bölgelerimizdeki diğer öğrencilerin de çağdaş eğitim olanaklarından yararlanmalarını sağlamaya gayret ediyoruz. STEM otobüsümüz ile okullarımızdaki yetenek ve beceri atölyelerinin birer örneğini köy okulu öğrencilerine taşımak için yola çıktık. Bu yolculukta edu4ware yaklaşımıyla projemiz köy okulu çocuklarının hayallerini de topladığımız daha bütünlüklü bir Eğitim 4.0 projesine dönüşmüş oldu.

LGS sonuçlarına göre öğrenci kayıtlarınızı nasıl yapacaksınız? Sınavda başarılı olan öğrencilere özel burslarınız olacak mı? Burslarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Tüm özel okullarda olduğu gibi Çizgi Koleji de burslu öğrenci kabul etmektedir. Öğrencilerin yüzdelik dilimlerine göre belirlediğimiz burs oranlarımız elbette var. Ancak burs vermekteki amacın ihtiyaç sahibi iyi öğrencilere öncelik tanımak, onları eğitim sistemimizle buluşturmak olduğunu ön plana almamız gerektiğini de unutmamalıyız. Bu sebeple burslarımızda farklı kriterler de belirledik. Öğrenci kayıtlarında eşitlik ve dürüstlük prensiplerinden ödün vermemek her zaman öncelikli hedefimiz olmuştur. Bu şekilde velilerimizle güven ilişkimizi de sağlamlaştırdığımızı düşünüyoruz.
Biz de okullarımıza kayıt alırken de tercih sisteminde olduğu gibi yüzdelik dilimlerini baz alarak kayıt yapacağız. %30-40’lık dilime giren öğrenciler Anadolu liselerimize kayıt olma şansını bulabileceklerdir. LGS'de başarılı olan öğrencilere %100’e varan burs imkanları sağlayarak başarılarını destekliyoruz.

LGS TERCİHLERİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Bu yıl 1373 okul sınavla öğrenci alacak ve 126.000 civarında bir kontenjan var. Velilerimiz ve öğrencilerimiz mutlaka bir uzmandan yardım alarak tercihte bulunmalarını öneriyorum. Süreci daha iyi anlayabilmeleri için kılavuzu çok iyi okumuş olmaları gerekir.
Biz bu konuyu sosyal sorumluluk çalışması olarak ele almaktayız. Tercih dönemlerinde kendi öğrencilerimize verdiğimiz hizmetleri isteyen tüm öğrencilere ücretsiz sunmaktayız. Merkezi yerleştirme ve Yerel yerleştirme sürecinin tüm aşamalarında Çizgi Koleji tercih danışmanları, okul psikologları, mesleki rehberlerimiz Çizgi Koleji Tercih Modülünü ve deneyimlerini kullanarak tüm öğrencilere ücretsiz hizmet verecektir.
Tercihlerde merkezi ve yerel yerleştirme olarak iki sistem mevcut. Bir öğrenci sınava girmişse merkezi yerleştirmeden tercihte bulunabilecek. Burada hem velilerin hem uzmanların dikkat etmesi gereken nokta sınavla öğrenci alan okullara tercihte bulunabilmesi için ilk önce yerel yerleştirmede tercihte bulunmaları gerekiyor. Aksi takdirde sınavla öğrenci alacak okulların tercih edildiği sayfa açılmayacak.
Merkezi yerleştirmede puan üstünlüğüne bakarak yerleştirme yapılacaktır. Ancak burada da önemli olan nokta tercihlerde bulunurken öğrenci ve velilerin puana değil yüzdelik dilimleri baz alarak tercihte bulunmalarıdır. Çocuğun yüzdelik dilimi nedir, istediği okul geçtiğimiz yıllarda yüzde kaçlık dilimden öğrenci almış vs gibi noktalara dikkat etmeleri gerekiyor.
Yerel yerleştirmede ise gözden kaçmaması gereken noktalar; 1. Kural bir okul türünden en fazla üç tane yazabiliyorlar. Bir diğer kural ise ilk 3 tercih adrese okullardan yazılması gerekiyor.
Tercih döneminde ek yerleştirmelerde büyük önem taşıyor. Tercih dönemi 13 Temmuzda bitiyor ve sonuçlar 30 Temmuzda açıklanıyor. Bir yere yerleşmezler veya istedikleri okula yerleşemeseler bile öğrenci ve velilerimiz ümitsizliğe kapılmasınlar çünkü ek yerleştirmelerde mutlaka boşluklar oluşacaktır. Bu süreci çok iyi takip etmeleri gerekmektedir. Nitelikli özel okullar ön plana çıkacaktır. Bizde çalışmalarımızı en iyi okulları ve en mükemmel kadroyu kurarak öğrencilere eğitimin zirve noktasını taşımayı hedeflemekteyiz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.