banner

Miray Ak: Öğrenci odaklı bir eğitim anlayışımız var




40 yıllık deneyime dayanan bir okullar zinciri olduklarını belirten Kültür Eğitim Kurumları Kurumsal İletişim Direktörü Miray Ak, sınav ve yaşam başarısını hedefleyen öğrenciler için iyi bir alternatif olduklarını söylüyor. Öğrencilerin gelişimlerinin sürekli takip edildiği bir siteme sahip olduklarını dile getiren Miray Ak, kayıt sürecinin okulların açılacağı Eylül ayına kadar devam edeceğini belirtti.

miray_ak_kulturKültür Eğitim Kurumları’nda kayıt dönemi nasıl işliyor? Hangi okullar ve lokasyonlarda kayıtlarınız devam ediyor?
Kültür Eğitim Kurumlarının İstanbul ve Ankara ağırlıklı olmak üzere Türkiye’deki tüm kampüslerinde yeni döneme ilişkin hazırlıklar aralıksız devam ediyor. Öğretmenlerimiz temmuz ayı itibariyle yıllık izinlerine ayrıldılar, Ağustos ayı itibariyle ise yeni döneme ilişkin sıkı bir eğitim hazırlığı ile başlayacaklar. Her şey öğrencilerimizin daha nitelikli, daha güncel ve daha iyi bir eğitim alabilmeleri için. Bir taraftan da kampüslerimizde ağırlayacağımız yeni öğrencilerimizin de heyecanını yaşıyoruz. Zira lise tercihleri yapılmaya başladı. Öğrenciler tercihlerini yapıyor olacak. 9. Sınıftan itibaren eğitim hizmetini Kültür kalitesi ile almak isteyen öğrenciler ise an itibariyle kayıtlarını okullarımıza yaptırıyorlar. Bunun için öğrenci ve velilerin kendilerine en yakın kampüsümüze giderek kayıt işlemlerini tamamlaması için acele etmesi gerekiyor. Kayıt sürecine biz okulların açılacağı Eylül ayına kadar devam ediyor olacağız. İlk kez liseye merhaba diyecek öğrencilerin yanında ara sınıflardan nakil işlemleri de yoğun bir şekilde devam ediyor. Özellikle 12. Sınıf düzeyindeki öğrencilerin oryantasyon derslerine ağustos ayında başladığımızdan son sınıf düzeyinde nakil olmak isteyen öğrencilerin daha da acele etmesi gerekiyor.
Kültür Eğitim Kurumları’nı diğer özel okullardan ayıran özellikleri hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Kültür Eğitim Kurumları 40 yıllık deneyimi olan bir okullar zinciri. Uzun yıllar dershanecilik deneyimi ile sürdürdüğü eğitim faaliyetlerini son 4 yıldır temel lise ve Anadolu Lisesi olarak sürdürüyor. Öğrenci odaklı bir eğitim anlayışımız var. Okullaşmayla birlikte sadece sınava hazırlayan bir kurum değil aynı zamanda çocukları ve gençleri yaşama hazırlayan da bir kurumuz. Uyguladığımız eğitim programı, yaptığımız sosyal, kültürel ve bilimsel çalışmalar ile öğrencilerimize yoğun bir yıl yaşatıyoruz. Onların yeteneklerini sergilemesine ve yaşam becerilerini geliştirmesine olanak sunuyoruz. Okullarımızda tam gün eğitim uyguluyoruz. Öğrenci dersinin olmadığı saatlerde de okullarımızın çalışma salonlarından ve kütüphanelerinden yararlanabiliyor. Öğretmen ilgisinin öğrenci üzerinde etkili olduğunu bilen ve bunu uygulayan bir kurumuz. Her öğrencimiz bizim için özel ve öğretmenlerimiz sürecin tamamında onlarla çok sıkı bir işbirliği içinde çalışıyorlar.

GERİBİLDİRİMLERLE KONULAR YENİDEN ELE ALINIYOR
Kültür Eğitim Kurumları’nda öğrencilere sunulan imkanlar nelerdir?
Öncelikle iyi ve nitelikli bir öğretmen kadrosu ile çalışıyorlar. Sınıflarımız ideal sınıfta olması gereken öğrenci sayısında. Bu nedenle her öğretmenimiz sınıftaki öğrencilerle birebir ilgilenme fırsatı yakalayabiliyor. Derslerde geri bildirimlere çok önem veriyoruz. Öğrenme sürecinin kesintiye uğradığı zihni durumlarda öğretmenlerimiz bu geribildirimlerle yeniden konularını ele alabiliyorlar. Dokümanlarımız öğrencinin ihtiyaçlarını karşılayacak içerik ve nitelikte. Öğrencilerimize aynı zamanda demokratik bir ortam da sunuyoruz ve çoğu uygulamada onların fikir ve önerilerine de değer veriyoruz. Eğitimde disiplin olmazsa olmazlarımızdan biri. Özellikle merkezi sınav deneme gamımız çok geniş. Öğrenciler yılın her haftasında çeşitli sınav, test ve ankete katılabiliyorlar. Uzman rehber öğretmenlerimiz ve sınıf danışmanlarımızla onların başarılarını birebir takip ediyoruz.

ÜCRETSİZ TERCİH DANIŞMANLIĞI VERİYORUZ
LGS sonuçları açıklandı. Tercih döneminde öğrenci ve velilere neler tavsiye edersiniz?
Bu yıl sistemde köklü bir değişime gidildi. Tüm ülkedeki okulların %10’luk kontenjanına puanla, diğerlerine ise adrese dayalı olarak yerel yerleştirme ile girilecek. Tercih aynı zamanda bir yaşam biçimi ve gelecek tercihidir de. Ülkemizde okullar eğitim niteliği bakımından ne yazık ki aynı eşitlikte ve dengede değil. Bu nedenle okul seçerken o okulların çocuklarımıza kazandırabilecekleri davranış ve becerilerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Biz bu süreçte tercihini devlet okullarından yana kullanmayacak başarılı öğrenciler için çok iyi bir alternatif olduğumuzu biliyor ve düşünüyoruz. Bu dönemde ister öğrencimiz olsun, ister olmasın, ister bizimle yola devam etmeye karar versin isterse de başka bir okulu tercih etsin tüm adaylara doğru tercih danışmanlığı yapıyoruz. Veliler ve öğrenciler okullarımıza gelerek tercih danışmanlık hizmetlerimizden ücretsiz yararlanabilirler ve çocukların kariyeri için önemli olan bu dönemeçte doğru kararlar verebilirler.

BAŞARIYI ÖDÜLLENDİRİYORUZ
LGS sonuçlarına göre öğrenci kayıtlarınızı nasıl yapacaksınız? Sınavda başarılı olan öğrencilere özel burslarınız olacak mı? Burslarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Biz başarıyı ödüllendiren bir kurumuz. Aynı zamanda başarıya odaklı da bir kurumuz. Bize kaydolan her öğrencimizin performansını artıran ve onu en üst düzeye çıkaran bir kurumuz. Bu yıl da LGS sonuçlarına göre öğrencilerin elde ettiği puanlara göre çeşitli eğitim bursları ile öğrencileri ödüllendiriyoruz. 425 puanın üzerindeki yani %1’lik dilimin üzerindeki her öğrenciye %100 eğitim bursu veriyoruz. 425-400 puan aralığında ise bu oranımız %80 olacak. Burs oranlarımızı merak eden tüm öğrenci ve velilerimizi okullarımıza ya da web adreslerimize bekliyoruz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.