banner

Avrupa Eğitim Grubu çeyrek asrı aşan birikimini yükseköğretime aktarıyor




Öğrencilerimizin akademik başarısını arttırmanın yanı sıra kişisel gelişimini de önemseyen Avrupa Koleji Okulları, aynı gruba ait Kıbrıs Ada Kent Üniversitesi ile de sürekli iş birliği içinde. Avrupa Eğitim Kurumları Başkanı Talip Emiroğlu, çeyrek asrı aşan eğitim birikimini her kademeden öğrencilerine kazandırıyor.

talipemirogluYeni eğitim – öğretim dönemine nasıl hazırlandınız? Yönetici ve çalışanlarınıza yönelik hangi eğitimler gerçekleştirildi?

Avrupa Koleji Okulları olarak yeni eğitim-öğretim dönemine dinamik kadromuzla hazırız. Okul dönemi öncesinde öğretmen ve yöneticilerimiz hizmetiçi eğitimlerle yeni müfredata uygun biçimde hazırlıklarını tamamladı. Öğretmenlerimizin alan çalışmalarının yanı sıra motivasyonlarının ve aidiyet duygularının yüksek olması bizim için çok önemli. Mutlu ve huzurlu olarak çalışabilecekleri gerekli ortamı sağlamak için elimizden geleni yaptık. Bununla birlikte okulumuzdaki öğretmen ve yöneticiler yeni dönemde Kıbrıs Ada Kent Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile iş birliği yaparak çeşitli çalışmaları yürütecek ve fakülte bünyesindeki öğretim görevlilerinden destek alarak, alternatif öğretim tekniklerini ve yeni yaklaşımları yakından takip edebilecekler. Kurumlarımızın farklı kademeleri birbirleriyle iş birliği içinde olması bizim özellikle alt yapısını kurduğumuz bir süreç. Çeyrek asrı aşan köklü bir eğitim kurumunun tüm kademelerinde kültürümüzün güçlenerek yeni nesillere taşınmasını istiyoruz.

ÖĞRENCİLER TEKTİPLEŞMEMELİ

Avrupa Eğitim Kurumları olarak 2018-2019 döneminde öne çıkan gündem maddeleriniz neler olacak? Bu eğitim-öğretim döneminde ilk defa göreceğimiz uygulamalarınız olacak mı?
Teknoloji odaklı eğitimde teknolojinin öğrenciler üzerindeki etkilerini düşünerek, artı ve eksilerini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Teknolojik yenilikleri takip edip kullanırken bir yandan da teknolojiyi hangi kademede hangi ölçüde kullanmamız gerektiğini iyi saptayarak bazı noktalarda sınır koymak gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda aileler ve rehberlik birimimizin iletişim halinde olması gerektiğinden bu süreci birlikte yönetmeleri için onlara destek olmaya odaklanıyoruz.
Her bir öğrencinin tektipleşmeden özgünlüğünü koruması için bireysel ilginin önemi üzerinde duruyoruz. Kendi yaratıcılıklarını sınırlamadan ve köreltmeden desteklenmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden bu konuda öğrencilere bireysel ilginin ön planda tutulmasına özen gösteriyoruz.
Çeyrek asırdır her yıl akademik yıla başlarken uyguladığımız çalışmalara mutlaka katkıda bulunuruz. Biz yaptığımız çalışmalarda sorgulamaya dayalı eğitim programımızla proje tabanlı öğrenme temel alınarak öğrencilerimizin anlayarak öğrenmesini hedefleriz.

HER ALAN DERSLİK
Eğitimde niteliği artırmak için hangi alanlara eğileceksiniz? Bu alanlarda neler yapacaksınız?
Öğrencilerin akademik başarılarının artması için aynı zamanda kişisel gelişimlerinin de aynı oranda artması, ruhen sağlıklı bireyler olmaları, çevreye duyarlı ve empati duyguları gelişmiş bireyler olmaları için çalışıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vererek öğrencilerin daha aktif şekilde kendilerini ifade edebilecek ortamlar sunuyoruz.
Teknolojinin doğru kullanımıyla gücünü doğru eğitimle yönetecek akıllı toplumun gelişimine katkı sağlayacak ortamlarda akademik çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu çalışma ortamları sadece dersliklerle sınırlı kalmayıp bizim için her alan derslik alanı deyip koridorlarda, bahçede, yemekhanede doğru kazanımlarla doğru alanları birleştirerek eğitim veriyoruz.

Öğrencilerinizi yeni dönemde sanatta, sporda ve kültürlerde neler bekliyor? Bu alanlarda katılacağınız ulusal ve uluslararası etkinlik ve yarışmalar hakkında bilgi verebilir misiniz?
Farklı dallardaki bireysel ve takım sporlarında milli sporcu kategorisinde pek çok öğrencimiz bulunmakta. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da hedefimiz bu öğrencilerimizle Avrupa ve Dünya Şampiyonluklarında yüksek dereceler elde etmek. Aynı zamanda dans, tiyatro ve görsel sanatlarla yakından ilgilenen öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerimizi bizler Sosyal Etkinlik derslerimizde kendi seçtikleri branşlarda destekleyerek geliştiriyoruz. Spordan sahne sanatlarına, danstan yaratıcılık organizasyonlarına, edebiyattan günlük yaşam becerilerine kadar uzanan geniş bir yelpazede etkinlik yapma olanakları sunuyoruz. Bu çalışmaların sonucu olarak da ulusal ve uluslararası yarışmalarda okulumuzu ve ülkemizi temsil ediyoruz. Yarışmalar dışında öğrencilerimiz, çeşitli kültür sanat festivallerine katılarak kendi ilgi alanlarına sahip diğer okul ve gruplardaki insanlarla sosyal iletişim halinde bulunabiliyorlar. Bunun yanı sıra Model Birleşmiş Milletler Konferansları (MUN) gibi organizasyonlar ile yabancı dil becerilerini kullanarak kültürler arası etkileşimi sağlayabiliyorlar.

ULUSLARARASI PROJELER KATILIM DEVAM EDECEK
Teknoloji alanında öne çıkan robotics, yapay zeka, endüstri 4.0 vb alanlarda yeni eğitim-öğretim döneminde hangi çalışmaları gerçekleştireceksiniz?
Geçtiğimiz yıllarda Destination Imagination Kulübümüz Türkiye birinciliği ile Amerika’da Global Finals’a katılarak, Robotik Kulübümüz ise otonom sistemiyle ilgili olarak hazırladığı robot ile Arizona’ya giderek ülkemizi temsil ettiler. Her yıl olduğu gibi bu yıl da teknoloji alanında yaratıcı çalışmalarımıza devam edeceğiz. Robotik Kulübü ve Destination Imagination Kulübü yine aktif olarak devam edecek. Bu yıl da yüksek hedeflerle iyi işler çıkarmak için çalışacağız.

Öğrencilerin ulusal sınavlara hazırlıkları yönündeki çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Ulusal sınavlar, her ülkede olduğu gibi olmazsa olmazımız. Sınavlara hazırlık süreci öğrencilerimizin sadece akademik başarılarını ön planda tuttuğumuz bir alt yapıyla hazırlanmamaktadır. Günümüz dünyasında tüm sektörler inanılmaz bir hızla değişiyor. Bu yüzden öğrencilerimizi her yönden destekleyerek, eğitim dünyasının değişimine ayak uydurarak farklı açılardan bakabilen, ezbere değil, sorgulayarak, sorarak, araştırarak bilgiyi özümseyerek eğitim almalarını istiyoruz. Bu bağlamda çocuklarımızın hem tam donanımlı bireyler olarak yetişeceğine, hem de ulusal ve uluslar arası alanlardaki sınavlarda başarı kazanacaklarına inanırız.

Yeni açılan okullarınız olacak mı?
K12’de büyümeyi hedeflemiyoruz. Şube arttırmanın eğitim kalitesini etkileyeceğini düşünerek, öğretmen ve öğrencilerimizle tek kampüste bir arada olmayı tercih ediyoruz. Buradaki öğrencilerimizi çeyrek asrı aşan birikimimizle üniversite kademesine ilerletme hedefindeyiz. Bu yıl Kıbrıs Ada Kent Üniversitemiz açıldı. Üniversite kademesinde Kıbrıs’ta yaktığımız bu ışığın devamını Türkiye’de de devam ettirmek dileğindeyiz.

Yeni eğitim-öğretim yılı başlarken veli, öğrenci ve öğretmenlere tavsiyeleriniz nelerdir?

Avrupa Koleji Okulları olarak çeyrek asırdır, uyguladığımız eğitim programıyla, öğrencilerimizin farklı alanlarını desteklemek için kullandığımız modellerle de hep aynı şeyi söyledik. Hiç kimse aynı değildir, tek tip eğitim modeli, tek tip uygulamalar maalesef ki bireyleri mutsuz etmenin ötesine geçmiyor. Çocuklarımızın başarılı olması hepimizin ortak isteği. Ancak, bu süreçte bizlerin kendi isteklerinden çok öğrencimizin hayat yolculuğunda mutlu olabilmesi için ilgi duyduğu, yeteneğini ortaya koyduğu, araştırdığı, araştırdığı konulardan haz aldığı ve bunu hayatı boyunca hobi ya da meslek olarak seçmek isteyeceği alanlar olabilir. Ve bu alanlar, bizlerin onun hayatı için hayal ettiğimizden çok daha farklı olabilir. Şunu unutmamalı ki, kişinin kendini gerçekleştirebilmesi için inancının arkasından gitmesi gereklidir. Bu inancının oluşabilmesi için veli, öğretmen ve öğrencinin iş birliği içinde olması ve mutlu bir gelecek için beraber ortak adım atmasını diliyoruz.

BAKAN ZİYA SELÇUK İLE AYNI DİLİ KONUŞUYORUZ

Eğitim dünyasından Prof. Dr. Ziya Selçuk Milli Eğitim Bakanı olarak atandı. Bir eğitimci olarak yeni bakandan neler bekliyorsunuz?

“Gençlik hayata değil, sınava hazırlanıyor.” diyen Sayın Bakanımızla aynı dili konuşuyor olmak, yıllardır aynı şeyleri savunuyor olmak bizim için çok sevindirici. Avrupa Eğitim Grubu olarak anaokulundan üniversiteye kadar her kademede öğrencilerimizin hayat becerilerinin çok önemli olduğunu, sadece sınavlarda başarılı olmanın başarı sayılmadığını çeyrek asırdır savunuyoruz. Sayın Bakanımızdan bu bakış açısına bayrağımızın dalgalandığı her noktadaki öğrencinin erişebilmesidir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.