banner

Kültür’de Nobel geleneği bozulmadı




Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji öğrencileri bu yıl da Kimya alanında Nobel Ödülü’ne layık görülen profesörlerle özel röportaj yaptı.

kultur_nobelBu yıl Kimya alanında Nobel Ödülü’ne layık görülen Prof. Frances Arnold ve Sir Gregory P. Winter ile röportaj yapan Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji öğrencileri, okullarındaki Nobel geleneğini bozmadılar.

Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji öğrencilerinin dünya gündemine damgasını vuran bilimsel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde rol almalarını sağlamak; onlara bilimin, sanatın ve sporun kendine özgü atmosferi içinde “kültürel ve evrensel” bir farkındalık kazandırmak amacıyla düzenlediği “Nobel Farkındalığı” haftası kapsamında, öğrenciler ayrıca ödüle layık görülen bilim insanlarının projelerini incelediler, başarı öyküleri hakkında bilgi sahibi oldular.

Öğrencilerin, yaptığı bu röportaj çalışmasını yine okullarının dergisi olan “İnovasyon Kültürü” dergisi aralık sayısında özel röportaj olarak yayımladılar. Kültür Koleji ve Kültür2000 Koleji öğrencileri geçen yıl da, İsveç Kraliyet Ailesinin özel davetlisi olarak Nobel Ödül Törenine davet edilen tek Türk okulu olmuştu.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.