banner

ERA Kolejlerinde GÜZEL PROJELER var




ERA Kolejleri’nde tüm projelerin temelinde “Sürdürülebilir Bir Yaşam ve Dünya Felsefesi” olduğunu belirten ERA Kolejleri Genel Müdürü Selim Çifci, gerçekleştirilen projeleri ve alınan sonuçları artı eğitim’e anlattı.

selim_cifci_eraERA Kolejleri olarak 2018-2019 eğitim öğretim yılına hangi projelerle hazırlandınız?
ERA Kolejleri kurulduğu ilk günden beri her zaman çağın gereklerine uygun bir eğitim vermek için projeler üretmeye devam etmektedir. Günümüz dünyasının ve geleceğin dünyasının bizden ve öğrencilerden beklentilerini yakından takip ederek her konuda alanının lideri olacak bireyler yetiştirmek temel hedefimiz. Bir yandan teknolojik alandaki müthiş hızla ilerleyen gelişmeleri gündemimize alırken bir yandan da hem ülkemizin hem de dünyanın geleceği adına sürdürülebilirlik projelerini çok önemsiyoruz. Tüm projelerimizin temelinde “Sürdürülebilir Bir Yaşam ve Dünya Felsefesi” var. Çünkü insan her dönemin ihtiyacı doğrultusunda bir yönünü geliştirirken başka yönlerdeki zayıflıklarının çilesini de bir sonraki dönemde çekebiliyor.

MİZAÇ MERKEZLİ EĞİTİM MODELİ
Projelerin hazırlanma aşaması hakkında bilgi verir misiniz? Daha çok hangi alanlara yönelik projeler gerçekleştiriyorsunuz? Ayrıca projelerle ulaşmak istediğiniz hedefleri de anlatabilir misiniz?
ERA Kolejleri, eğitim verdiği her bir öğrencinin öncelikle bir birey olarak bu dünyada var oluş sergilediğinin farkında olarak eğitim sistemlerini güncellemekte ve tasarlamaktadır. Her insanın doğuştan getirdiği, kendine özgü temel özellikleri olan, özü itibariyle de değişmeyen ve bireyin; duygu, zihin ve davranışlarının temelinde yatan yapısal çekirdeği olan mizaç; tüm eğitim hayatı boyunca doğu ele alındığında ve eğitimli öğretmenler, rehberlik uzmanları ve eğitim yöneticileri ile birlikte eğitim programlarına entegre edildiğinde öğrenciler üzerinde olumlu etkiler gösterecektir. Mizacı gereği popüler olmaktan hoşlanmayan ve bilgiyi kendi içinde yaşamaya seçen bir birey ile bunun tam zıddı mizaçta popüler olmayı önemseyen ve bilgiyi bu yönde kullanan bir başka bireyin öğrenme ortamı, süreci birbirinden çok farklı olacaktır. Dolayısıyla bu farklılığın tamamen farkında olan bir eğitim ekosistemi iki bireye de ihtiyaç duyduğu öğrenme ortamını sağlayacak ve eğitim süreçlerini dikkatle tasarlayacaktır. Bu ekosistemi oluşturmak adına ERA Kolejlerinde çalışan tüm Eğitim yöneticileri, Rehberlik Uzmanları ve Öğretmenler bu konu hakkında çeşitli eğitimler aldılar. Tüm öğrencilerin mizaç raporları online sistemlerle çıkartıldı ve gerek veliler gerekse de eğitimin tüm paydaşlarıyla paylaşıldı. Süreç içerisinde mizacı gereği ihtiyacı öngörülen risk gruplarına önleyici rehberlik hizmetleri her mizaca yönelik ayrı ayrı tasarlanarak ciddiyetle uygulandı. Bunu yaparken de bu konunun dünya ve Türkiye çapındaki en uzman kişilerinden danışmanlık alınarak çeşitli eğitimlerle de uygulayıcı kadrolar yetiştirilerek çalışıldı.
Şu an ERA Kolejlerinin yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığı bu projenin Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Vizyon Belgesinde de yer alması ERA Kolejlerinin ne kadar doğru bir noktaya parmak bastığının ayrıca bir göstergesi olarak da görülebilir. Her öğrenci bizim için özeldir ve kendine özel yaklaşılmasını hak eder.

ERA MUN PROJESİ İLE DÜNYA SORUNLARINA DUYARLI BİR NESİL!
Ulusal ve Uluslararası düzeyde gerçekleştirdiğiniz projeler var mı? Bunlar hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Yaparak ve yaşayarak öğrenme, öğrenme süreçleri içerisinde en güçlü öğrenme biçimlerindendir. Bu minvalde öğrencilerimizin herhangi bir konu hakkında bilgi sahibi olması ERA Kolejlerinin tek hedefi tabi ki olamaz.
ERA Kolejlerinin İnovatif 5’li Gelişim Programları çerçevesinde Akademik Gelişim, Sosyal Gelişim, Fiziksel gelişim, Psikolojik Gelişim ve Zihinsel Gelişim her öğrenci için ayrı ayrı önem taşımaktadır. Yabancı dil becerilerinin gelişimine de ERA Kolejleri sadece Akademik Gelişim boyutundan bakmamaktadır. ERA MUN gibi programlarla ERA’lı öğrenciler yabancı dil becerilerini geliştirmek için çabalarken aynı zamanda başta Sosyal Gelişimi olmak üzere birçok yönden de mesafe katetmiş olacaktır.
ERA MUN bir Birleşmiş Milletler Simülasyonudur. Öğrencilerimiz aynı Birleşmiş Milletlerde olduğu gibi herhangi bir millete ait delege rolünü üstlenerek kendilerine daha önceden verilmiş konular üzerine bir aydan uzun bir süre araştırma, gözlem ve çalışma yaparak belli bir sonuca varır. Her delegenin yapmış olduğu çalışmalarının sunulacağı bir genel kurul ve delegelerin kendi içlerinde çalıştığı daha küçük toplantılar yapılır. Burada tüm program İngilizce becerileri üzerine tasarlanmıştır ve delegelere başkanlık eden genel sekreter, chair ve adminlerin tamamı ana dili İngilizce olan kişilerden seçilir. Tüm program boyunca global dünya sorunları konuşulur ve bu sorunlara genç zihinlerin bulmuş olduğu çözümler üzerinden programlar neticelenir. Uluslararası geçerliliği olan sertifikalarla öğrenciler sertifikalandırılarak öğrencilerin çok yönlü gelişimleri sağlanır.

ERASMUS PLUS PROJELERİ İLE DAHA SOSYAL BİR NESİL!
Avrupa Birliğinin Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Erasmus Plus Projeleri kapsamında ERA Kolejlerinin şu anda devam eden 7 farklı projesi ile birlikte İtalya, Yunanistan, Portekiz, İspanya başta olmak üzere Avrupa’nın 16 faklı ülkesi ile birlikte ortak çalışmalar yürütmektedir. Ayrıca Başvuru sürecinde ve hibe aşamasında şu an 12 projemiz daha bulunmaktadır.

ERA ÖĞRETMEN EĞİTİM AKADEMİSİ
ERA Kolejleri öğretmenlerinin eğitimi ile sürekli ilgilenmek gelişimlerini takip etmek zorundadır. Bu noktada oluşturulan ERA Akademi ve ERA Akademide görev yapan tüm Bölüm Başkanları sadece öğrencilerin gelişimleri üzerine kafa yormazlar. ERA Akademi, eğitim öğretim dönemleri içerisinde yapmış olduğu gözlemleri, farklı alanlardan toplamış olduğu verileri dikkatli bir şekilde analiz eder ve raporlaştırır. Genel Müdürlük düzeyinde incelenen bu raporlar neticesinde gerçekleştirilen eğitimler, seminerler, toplantılar ve çeşitli saha çalışmalarıyla öğretmenlerin kendilerini geliştirmeleri sağlanır.
Ayrıca, ERA Öğretmen Eğitim Atölyesi ile aday öğretmenlerimizin öğretim içeriğini, uygulama alanlarında deneyimleyip, eğitim süreçlerini programlamasını hedeflemekteyiz. Program, 4 aylık bir süreci içermekte olup program kapsamında aday, okul ortamında ilgili bölümün moderatör öğretmeni ile deneyim imkanı bulacaktır. Bunun yanında Sınıf Yönetimi ve Okul içi iletişim, Öğrenci-Veli-Öğretmen İşbirliği süreçleri ile ilgili de kişisel gelişim eğitimleri alır ve uzman öğretmenlerle bu alanları deneyimleyerek mesleki gelişimini destekler.

RENKLERLE SAĞLIKLI BESLENME PROJESİ
Okullarımızda sağlıklı beslenmenin de önemi üzerinde durduğumuz Renklerle Sağlıklı Beslenme Projesini çözüm ortağımız Sardunya Catering ile birlikte sürdürüyoruz. Yemek menülerimizi seçerken beslenme uzmanları ve diyetisyenler eşliğinde okul temsilcilerinden oluşan menü kurullarında sağlıklı bir öğün ve menü oluşturmanın püf noktalarını anlatıyoruz

EKRANLARA 1 SAAT MOLA PROJESİ
Teknolojinin zararlarının başında sadece öğrencilerin değil tüm aile üyelerinin iletişim becerilerinin zayıflayarak yalnızlaşması ve asosyalleşmesi geliyor. Bu zarara dikkat çekmek için Rehberlik Bölüm Başkanlığımızın Koordinasyonunda “Ekranlara 1 Saat Mola Projesini” oluşturarak bu anlayışı evlere taşıdık. Bu projede sadece öğrencilerin değil evdeki her bireyden her türlü ekrana günde 1 saat veda etmesini ve aile içinde birlikte kaliteli zaman geçirilmesini tasarladık ve bu deneyimlerini bizlerle paylaşmalarını istedik.

TEKNOLOJİYİ AMAÇ EDİNEN DEĞİLARAÇ EDİNEN BİREYLER
Nesnelerin interneti, yapay zeka, dijital ikizler, robotik, arttırılmış gerçeklik gibi daha birçok uygulamanın hayatımızın her alanına girmiş olduğu günümüzde eğitim hayatımızda bu uygulamaları bilmeyen ve gerek eğitim hayatında gerekse de günlük hayatının herhangi bir alanında bunu kullanmayan bir nesil yetiştirmek pek doğru bir yaklaşım sayılamaz. Hele ki “Endüstri 4.0” anlayışındaki neredeyse içinde insan olmayan ve sadece teknoloji ile yönetilen fabrikaların ortaya çıktığı bir devirde bu teknolojinin farkında olmayan bireyler, gerçek hayata bir sıfır yenik başlayacaktır.
ERA Kolejleri, bu alanda yaptığı çalışmalarla gerek öğrencilerin kodlama becerilerini, gerek robotik becerilerini günlük hayatta nasıl kullanacakları yönünde çeşitli programlarla yaşamış bulunmaktadırlar. Bu programların sonuçları bazen karşımıza arttırılmış gerçekliği kullanarak 10 Kasım’da Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile yan yana fotoğraf çekilerek karşımıza çıkar; bazen Türkiye’nin en büyük havacılık Organizasyonu olan “Teknofest” te binlerce proje arasından ilk 10’da 2 proje ile ödül alarak çıkar bazen de annesine olan sevgisini evine gönderdiği mektuba koyduğu bir karekod ile kendi yapmış olduğu kısa filmi yerleştirerek ortaya çıkar.

“2019’da başarılarımıza başarı katmak ve hedeflerimizi daha da yükselterek ilerleme kaydetmek istiyoruz. Beklentilerimizi büyük tutuyoruz, Önümüze koyduğumuz hedefleri gerçekleştirerek başarılı bir eğitim-öğretim yılı olması için çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.