banner

Çağdaş Tomurcuk eğitim modelini Türkiye’ye yayacak




Çağdaş Tomurcuk Eğitim Kurumları’nda özgün rehberlik anlayışı ve öğrenci merkezli danışmanlık hizmeti ile öğrencilerin her sürecini takip eden bir danışmanlık sistemi uygulandığını belirten Tek Grup Eğitimden Sorumlu Genel Müdürü Yardımcısı Çiğdem Köseoğlu, kurumda uygulanan eğitim ve kurs sistemini anlattı.

cigdem_koseogluTek Grup çatısı altında 7.yılınızı dolduruyorsunuz. Rehber öğretmen olarak başladığınız kurumun şu anda eğitim genel müdür yardımcılığını yürütmektesiniz. Bu süreci paylaşabilir misiniz?
15 yıldır eğitim sektörüne gönül vermiş birisi olarak, Tek Grup çatısı altında 7.yılımı doldurmuş bulunmaktayım. Rehber öğretmenlikle başlayan yolculuğum, müdür yardımcılığı, müdürlük, eğitim koordinatörlüğü ve genel müdür yardımcılığı olarak devam etmektedir. Tek Grup çatısı altında, ülkemize kaliteli, özgün ve modern eğitim anlayışı kazandırabilmenin heyecanı ile yeni projeler üretmek için çalışıyoruz.

2020 yılında Türkiye’ye franchise verecek olan Çağdaş Tomurcuk markasının okul ve kurs eğitim sistemini aktarır mısınız?
“Eğitim, meyvenin kendisi değil, bilgi ağacından meyve toplamaya yarayan bir merdivendir.”
Eğitime bakış açımız; öğrencilerin ilgi, merak ve ihtiyaçlarını karşılayan öğrenme atmosferini oluşturarak özgürce fikir geliştirmelerini ve bilimsel çalışma yapmalarını, becerilerini etkili bir şekilde kullanmalarını, yaparak – yaşayarak ve deneyimleyerek bilgiye ulaşmalarını sağlamaktır.
“Eğitimin temel amacı, çocukları kendi yeteneklerinin bilincine vardırmaktır.”
Eğitim – öğretimimiz her kademedeki öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmeye yöneliktir. Hedefimiz öğrencilerin her birinin potansiyelini en iyi şekilde kullanmasını sağlayarak liderlik vasıflarını geliştirmek, ülkemizin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını oluşturmaktır.
Genel eğitim yaklaşımımız sınav başarısıyla birlikte tüm derslerde akademik başarıyı yakalamak ve öğrencilerimizi hayata hazırlamak üzerinedir.
Okullarımızda;
Ortaokul eğitiminde 5, 6 ve 7. sınıflarımız akademik derslerde liselere giriş sınavına iyi temel atmaya yöneliktir. 8. sınıfta ise öğrencilerimizin yoğun bir tempo ile sınava hazırlık süreci vardır.
Ortaokula başlayan her öğrencimizin 5. sınıftan itibaren tüm konuları öğrenerek ilerlemesine yönelik bir akademik program uygulanmaktadır. Öğrencilerimizin öğrenme eksikleri tespit edilerek, tamamlama programlarımız vardır. Bu nedenle aslında sınav sistemi ne olursa olsun öğrencilerimiz 8. sınıfa geldiğinde bireysel öğrenme yeteneğinin en üst noktasına ulaşmış olmaktadırlar. 8. sınıfta yapılan deneme sınavlarıyla tüm kazanımlar taranmakta ve öğrencilerimizin eksiği varsa tamamlanarak sınava girmeleri sağlanmaktadır.
9, 10 ve 11. sınıflarda akademik derslerde üniversiteye giriş sınavına sağlam temel atmaları amaçlanmaktadır. 9 ve 10. sınıfın konuları bir taraftan tekrar edilirken diğer taraftan mevcut okul müfredatı öğrencilerimize öğretilmektedir.
11. sınıfta üniversiteye hazırlık öğrencimizin gündeminde olacak şekilde planlama yapılmaktadır.
12. sınıfta yoğun bir sınava hazırlık programı ile öğrencilerimizin Türkiye de ve dünyada en iyi üniversite ve bölümlere girmesi için Çağdaş Tomurcuk kolejine özgü sınava hazırlık programı uygulanmaktadır. 12. sınıfta yapılan deneme sınavlarıyla tüm kazanımlar taranmakta ve öğrencimizin eksiği varsa tamamlanarak sınava girmesi sağlanmaktadır.
Okulumuzda yoğunlaştırılmış İngilizce programı uygulanmaktadır. Öğrencilerimizin hem kendi dilinde hem de yabancı dilde kendilerini ifade edebilmelerine yönelik İngilizce müfredatı vardır. İngilizce programı karşılıklı konuşma, okuduğunu anlama, yazma, sözlü anlatım duyduğunu anlama yetilerini geliştirmeye yöneliktir. Derslerimiz gramer ağırlıklı olmayıp günlük yaşam becerilerini geliştirmeye yöneliktir.
Kurslarımızda ise;
Öğrencilerimizin geleceğini belirleyecek olan LGS ve YKS sınavlarına hazırlık çalışmalarında, müfredata uygun içerikte, yoğunlaştırılmış programlarda, sınavda çıkabilecek soru tipi ve çözümleri, testler, soru bankaları, denemeler v.b. materyaller ile yapılan anlatımlarla öğrencilerimize destek verilmekte ve sınav hazırlık süreçlerini tam anlamıyla yönetebilmek için haftada 6 gün destek çalışmaları uygulanmaktadır.
Yıl içinde uygulanan denemeler ile öğrencilerimizin gelişimi takip edilmekte ve Rehberlik birimimiz ve Danışman öğretmenlerimizce sınav hazırlık süreçleri yürütülmektedir. Yapılan sınavlar sonrasında, rehber öğretmenlerimizin yaptığı sınav analizleri ile öğrencilerimize uygulan soru çözüm programlarıyla eksik konuların pekiştirilmesi sağlanmaktadır. Çağdaş Tomurcuk Eğitim Kurumları’nda özgün rehberlik anlayışı ve öğrenci merkezli danışmanlık hizmeti ile öğrencilerin her sürecini takip eden bir danışmanlık sistemi uygulanmaktadır. Çağdaş Tomurcuk Eğitim Kurumları “Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri”nin amacı tüm öğrenciler için sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamı oluşturularak, kişisel potansiyellerinin açığa çıkararak en üst düzeyde gelişmesini sağlamaktır. Çağdaş Tomurcuk Eğitim Kurumları’nda velilerimizin öğrencilerini yakından takip edebilmeleri için interaktif otomasyon programları kullanılmaktadır.
Velilerimiz çocuklarının tüm sınav sonuçlarını, ödevlerini, devamsızlık durumlarını buradan takip edebilir. Yönetim programımız web tabanlı çalışan bir program olduğu için internetin olduğu her yerden ulaşılabilmektedir.
ÖNCE İNSAN KAVRAMIYLA HAREKET EDİYORUZ
Eğitim temel taşı öğretmenlerdir. Öğretmenlerinizin gelişimi için nasıl yatırım ve projeler gerçekleştiriyorsunuz?
Eğitim, toplumumuzun en önemli meselelerinden biri olarak güncelliğini korumaktadır. Bu konuda yapılan her çalışma, eğitim problemlerinin daha iyi anlaşılması ve çözümü için büyük önem taşımaktadır. Hedefine odaklanmış, dünya ile bütünleşmiş, 21.yy becerileri ve donatılarını kazanmış öğrenciler yetiştirmek için eğitimde öğretmenin mesleki ve kişisel gelişimini önemsiyoruz.
“Toplumların uygarlık düzeyi öğretmene verdiği değerle ölçülür.”
Öğretmenlerin desteklenmesi, güçlenmesi, mesleki gelişimine katkı sağlayacak sürdürülebilir eğitimlerle mümkün olacaktır. Tek grup olarak, öğretmen gelişimini eğitim faaliyetlerinin en önemli gündemine oturtmuş durumdayız. Bu kapsamda dönem içinde süreklilik arz eden oryantasyon eğitimleri, hizmet içi çalışmalar yürütmekteyiz.
Eğitimin temeline sevgi tohumları ekip, “önce insan” kavramıyla hareket etmekteyiz. İlkeli, merkezinde insan olan, evrensel anlayış, bilimsel fikir ve aklın projeksiyonunda ilerlemeye devam ederken eğitim standartlarını geliştirmede öğretmen-öğrenci, öğretmen - veli, öğrenci- veli iletişimi olduğunu düşündüğümüz için velilerimizin ve öğrencilerimizin kişisel gelişime destek olabilmek amacıyla PDR süpervizör eğitimleri uygulamaktayız.

Eğitim kurumlarınızı genel merkez sistemiyle yönetiyorsunuz. Genel merkezden, şubelere hangi konularda nasıl bir sistemle destek sağlıyorsunuz?
Geleceğin güvencesi, sağlam temeller üzerine atılmış eğitime dayalıdır. Yaptığımız tüm çalışmalarda Türk eğitim sistemini ileriye doğru taşımanın sorumluluğu ile hareket ediyoruz. Doğru eğitim metotları ve uygulamalarıyla şekil bulan öğrenciler her alanda ülkemize katkı sunacaklardır. Bizlerde eğitim politikalarımızı ve yönetim yapımızı bu kakış açısı ile şekillendiriyoruz. Genel müdürlük yapısı çağın gerektirdiği alt yapı ile donatılmış, otomasyon ve sitemle entegre edilmiş, şubelerin eğitim ile ilgili her türlü ihtiyacına hizmet etmek için kurulmuştur. Genel merkez olarak, şubelerimizin eğitime dair ihtiyaçlarını, süreçlerin planlama ve yönetimlerini karşılamaktayız.
Şubelerimizin; Personel yapılanması, Akademik süreçlerinin planlanması, Eğitim öğretim materyal temini, Merkezi ölçme değerlendirme sistemi gibi daha birçok başlık ile eğitim planlamalarını yönetiyor ve takip ediyoruz.
DEĞERLERİMİZ
Evrensellik
Modernizm
Toplumsallık
Hoşgörü
Kalite
İnsan Merkezli Yaklaşım
Verimlilik

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.