banner

Bahçeşehir rotayı Kanada'ya çevirdi




Bahçeşehir Üniversitesi'nin Berlin'den sonraki durağı Kanada oldu. Bu yıl Toronto'ya 20 hazırlık öğrencisi götürecek okul, Silikon Vadisi'nde iş imkânı yaratıyor

"Kampusum Dünya" sloganıyla öğrencilerine farklı ülkelerde eğitim fırsatı sunan Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Silikon Vadisi ve Almanya'nın başkenti Berlin'e açtığı yerleşkelerin ardından rotasını Kanada'ya çevirdi. Toronto'da açılan BAU yerleşkesinde hazırlık eğitiminden mühendisliğe kadar farklı alanlarda program yürütülecek . Üniversite bu eğitim döneminde sadece hazırlık sınıfında okuyan 20 öğrenciyi Toronto'ya gönderecek. 2014'te Kanada'da farklı programlar da açmayı planlayan Bahçeşehir, yurtdışındaki açılımını da sürdürmeyi planlıyor. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, "Öğrencilerimizin her dönem bir başka ülkede öğrenim görmesini sağlıyoruz. Öğrenci sayımız 14 bine ulaştı, bunların bin 200'ü yabancı" diyor. Amerika'da Silikon Vadisi olarak bilinen bölgede bu yıl kampus açan BAU Google, Facebook, Apple, Intel, Cisco, Oracle, HP, Yahoo, eBay gibi dünya devlerine de komşu oldu. Silikon Vadisi'ndeki kampus, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) öğrencileri tarafından teknoloji ve inovasyon merkezi olarak kullanılıyor. Öğrenciler yıl boyunca Silikon Vadisi'nde yer alan teknoloji lideri şirketlerde staj yapma ve çalışma imkânı bulacak.

725 şirketli ağ

Fakülte sayısını dokuza çıkaran BAU, öğrenciler iş hayatının kapılarını açan COOP Projesi'nin kapsamını sürekli genişletiyor. Türkiye'den 725 ve yurtdışından ise 75 şirket ile anlaşma yapan üniversite, öğrencilere bu şirketlerde yarı zamanlı iş ve staj olanağı yaratıyor. Ayrıca şirketlerin üniversite içerisinde açtığı markalı derslere de öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

71 milletten öğrenci var

Öğrencilerine tüm dünyayı kampus alanı olarak sunan Bahçeşehir Üniversitesi'nde bu yıl 71 ülkeden 450'ye yakın yabancı öğrenci eğitim görüyor. ABD'den gelen de var, Avrupa ülkelerinden de. Yabancı öğrenciler daha çok işletme, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, uluslararası ticaret, mimarlık ve iç mimarlık bölümlerini tercih ediyor. Bahçeşehir Üniversitesi'nin uluslararası anlaşma sağladığı kurum sayısı bu yıl 200'e yaklaştı.

900 bin TL'lik kültür projesi

Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim görevlileri kültür alanında önemli bir başarıya imza attı. Ekibin hazırladığı "İstanbul Kültürel Mirasını Koruyor, İstanbul'un Müzeleri 3 Boyutla Canlanıyor" isimli proje İstanbul Kalkınma Ajansı Kültür Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı kapsamına alındı. 900 bin TL bütçeli proje, 12 ayda tamamlanacak. Tarihi ve kültürel yapısı itibarıyla birçok değerli tarihi ve kültürel binayı barındıran İstanbul, bu dev proje ile çağ atlamaya hazırlanıyor.

Beyaz Saray'a komşu oldu

İkili temaslar için Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, İstanbul'a oldukça önemli projelerle dönüyor. Yücel, Amerika Birleşik Devletleri Başkanları'na ev sahipliği yapan Washington'daki Beyaz Saray'ın yanında yeni bir kampus kuracak. Beyaz Saray'ın yanındaki bir binanın üç katını satın alan Bahçeşehir Üniversitesi, bahar döneminde yeni kumpusta eğitime başlayacak. İstanbul ve diğer ülkelerdeki kampuslardan öğrenciler burada yarım dönem ya da bir yıllığına eğitim görebilecek. Beyaz Saray ile aynı bahçede yer alan bu yeni yerleşkede BAU öğrencileri, ağırlıklı olarak siyaset ve uluslararası ilişkiler konularında düzenlenen programlara katılacak. Enver Yücel, burada öğrencilerin Georgtown ve Georg Washington gibi ülnü üniversitelerin öğretim görevlilerinden ders alacaklarını vurgulayarak, "Beyaz Saray'a sadece 100 metre mesafede kampus binası aldık. Üniversitemizin Fullbright adıyla 7 yıldır hizmet veren bölümünü de yeni kampusa taşıyacağız. Ancak sadece dil eğitimi vermeyeceğiz" diye konuştu.

(yaşar özay-sabah)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.