banner

Evinize Gelen Dershane




Final Yayınları’nın sürekli güncellenen içeriği, anlaşılır bir dille her yıl yeniden kaleme alınıyor. Haziran ayında bir araya gelerek çalışmaya başlayan Final yazarları, yeni müfredata göre dergi programını çıkarıyor, öğrencilerin başarısını artıracak şekilde güncellemeler yapıyor.

“Ülkemin dört köşesinde, düşlerde üniversite ellerde final var!” Türkiye televizyonlarında, Anadolu’nun çeşitli kentlerinde çekilmiş sıcak görüntülerle dillere takılan bir slogan bu. 26 yıllık bir serüveni yansıtıyor. Final Yayıncılık, dergileri, okula yardımcı kitapları, sınavlara hazırlık setleri ile ülkenin dört bir yanına ulaşarak, eğitimde fırsat eşitliği yaratıyor. Metropolde yaşayan öğrencilerin yanı sıra, dershanenin olmadığı, özel öğretmenle çalışma imkanının bulunmadığı yerlerde yaşayan öğrenciler de Final’in yayınlarıyla sınavlara hazırlanıyor, geleceğe umutla bakıyor.

FDD VE FORMÜL YAYINLARI HIZLA BÜYÜYOR

Final Eğitim Kurumları yöneticileri, Final Yayınları’na ek olarak 2000 yılında FDD ve Formül Yayınları’nı piyasaya sürdü. Var olan yayınların çeşitliliğini artıran, sektördeki okula yardımcı, KPSS’ye, liselere ve üniversitelere giriş sınavlarına hazırlık alanlarında hazırlanan kaynaklara büyük katkılar sağlayan bu yayınlar, aynı zamanda okul öncesi eğitim setleri ve birbirinden renkli hikaye kitapları hazırlıyor.

Kısa sürede öğretmenlerin ve öğrencilerin güvenini kazanan bu yayınların sınavlara hazırlık kitapları ve testleri, deneyimli Final öğretmenleri tarafından hazırlanırken, “Kar Tanesi” adıyla yayınlanan okul öncesi eğitim seti, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde görevli, okul öncesi eğitim alanında uzman Prof. Belma Tuğrul tarafından kaleme alınıyor. Yaş gruplarına göre ayrılan bu setin nasıl kullanılacağı, okul öncesi eğitimde nelere dikkat edilmesi gerektiği ise Türkiye genelinde verilen ve konuşmacı olarak Prof. Tuğrul’un katıldığı seminerlerle ana sınıfı öğretmenlerine ve annelere anlatılıyor.

TEST ÜRETİMİ SORULARI TİTİZLİKLE SEÇİYOR

Final Yayınları’nın kitapları, Türkiye genelindeki 214 Final Dergisi Dershanesi’nde görevli öğretmenlerin kendi alanlarıyla ilgili hazırladıkları sorulardan her yıl büyük titizlikle seçilerek oluşturuluyor. Genel zümre başkanlarının koordine ettiği test üretim birimi, çalışmaları her yıl Adana Final’de yapılıyor. SBS grubu, üniversite hazırlık grubu ve KPSS grubu öğretmenleri, yaklaşık 2 hafta gece gündüz bir arada çalışıyor, görüş alışverişinde bulunarak binlerce soru arasından öğrencinin başarısını artıracak olan soruları seçiyor. Seçimlerin ardından hazırlanan testler, deneme sınavları, soru bankaları ve konu anlatım kitapları, sınavlara hazırlanan ve ara sınıfta okuyan öğrencilerin hizmetine sunuluyor.

HER ŞEY DÜŞÜNÜLÜYOR

FDD ve Formül yayınları, önce konu anlatım kitabı, ardından soru bankası, deneme sınavı ve yaprak testler çıkarıyor. Öğrencinin kitapları her an yanında bulundurabilmesi ve çalışmalarına ara vermemesi için taşıma kolaylığı da düşünülüyor. Bu nedenle kitaplar modüler parçalar, tematik fasiküller hatta perforeli ödev sayfaları, koparmalı hafta sonu sınavları şeklinde hazırlanıyor. FDD ve Formül Yayınları yöneticileri, yurt dışı kitap ve eğitim fuarlarını da yakından takip ediyor, yayın ağını her geçen gün genişletiyor. Oxford yayınlarının çeşitli kitaplarının temsilciliğini elinde bulunduran FDD ve Formül Yayınları, yayın ağına Editorial Lıbsa, Edizioni El, Fleurus gibi yayınevlerinden aldığı yeni hikaye kitaplarıyla büyümeyi sürdürüyor. Final, FDD, Formül ve Hedef Yayınları’nın genel dağıtımı ise bu sektörde öncü olan Final Pazarlama tarafından yapılıyor.

KAR TANESİ SETİ, OYUNLARLA ÖĞRETİYOR

Formül Yayınları’nın okul öncesi eğitim seti olan Kar Tanesi’nin yazarı Hacettepe Üniversitesi İlköğretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Belma Tuğrul, Türkiye’nin dört bir yanında okul öncesi ve ilkokul öğretmenleri ile “Oyun ve Öğrenme” konulu seminerlerde buluşuyor. Bu seminerlerde, öğretmenlerin dikkatini oyunla öğrenmenin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Tuğrul’un, içi oyuncak dolu bavullarını sahnede açmasının ardından oldukça eğlenceli uygulamalar yapılıyor.

Konferanslarında, çocukların hiçbirinin birbirine benzemediğini ve her birinin bir kar tanesi gibi birbirinden farklı olduğuna değinen Tuğrul, sunumlarında bu yaş grubundaki çocukların gelişim ve öğrenmelerinin farklılık gösterdiğini özellikle vurgulayarak, çocuklara hazır bir program uygulanmaması gerektiğini, aksi takdirde çocukların köreldiğini ve öğrenimlerinin kısıtlandığını söylüyor. Tuğrul’a göre, öğreniminin ilk yıllarında böyle eğitim alan çocuklar okuldan soğuyabiliyorlar.

Prof.Tuğrul’un Formül Yayınları için hazırladığı ve Kar Tanesi adını verdiği 15 kitap, posterler, boyama kitapları, oyun kartları, çıkartmalardan oluşan seti, öğrenciler kadar öğretmenlere ve anne babalara da fayda sağlıyor. Bu setle öğrenciler hem eğleniyor hem öğreniyor.

Eğitimtercihi

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.