banner

İlk yerli hibrit otomobil lise öğrencilerinin elinden çıktı




1969 Model bir Volkswagen’ı önce boyayan sonra geliştirdikleri teknikle elektrik enerjisiyle çalıştıran Okyanus Koleji Öğrencileri, ilk yerli hibrit otomobilleriyle Autoshow’da…

Öğrencilerinin akademik kariyeri kadar ilgi ve yeteneklerini geliştirmesine de önem veren Okyanus Kolejleri, Badminton’dan okçuluğa, moda tasarımdan eskrime kadar onlarca farklı alanda eğitim veriyor. Sportif, Kültürel ve Sanatsal alandaki bu kulüplerin en fazla ilgi çekenlerinden bir tanesi de Klasik Otomobil Kulübü.

Klasik Otomobil Kulübü öğrencileri 1969 Model bir Volkswagen’i hurda şeklinde aldılar, önce günlerce süren bir çalışmayla ateş kırmızısına boyadılar, sonra da ilk yerli hibrit otomobili yaratmak için kolları sıvadılar.

Okyanus Koleji öğrencilerinden projenin mimarı olan Efe Cerit tüm bu çalışmayı şöyle özetliyor. “Elektrikli bir motor ve bu motorun hızını ayarlayan bir sürücü satın aldık. Motorun aracın kendi şanzımanına takılacak şekilde uyarlamasını yaptık. 4 adet jel tipi akü kullanarak aracı elektrikle çalışacak hale getirdik. Otomobilimizin aküsü şu anda 8 saatte şarj oluyor ve bu sarjla 80 km yol alıyor, çıkabildiği hız ise 60 km. Daha güçlü motor, sürücü ve aküyle otomobilimizin hızını 140 km’ye kadar çıkarabileceğimizi ve 400 km yol alabileceğini düşünüyoruz.”

Klasik Otomobil kulübünün genç mucitleri ayrıca önümüzdeki yıl %100 yerli elektrikli otomobil konseptinin açılışını yapacaklarının da müjdesini veriyor.

Lise öğrencilerinin uzun süren çalışmaları sonucu başardıkları ilk yerli elektirikli otomobil Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde 02 Kasım’da başlayacak Autoshow’daki Okyanus Koleji Standı’nda sergilenecek.

Yer:                                       Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi

Tarih:                                    02 Kasım 2012

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.