banner

Bahçeşehir, Apple ile dijital eğitimi başlattı




Apple ve Bahçeşehir Koleji işbirliği ile geliştirilen ve dünyanın örnek alacağı bir sistem olan Dijital Dünya Okulu sahnede yaratılan sınıfta uygulamalı olarak tanıtıldı.

Öğrenciyi merkeze alan eğitim sistemi ile tanınan Bahçeşehir Koleji bu özel tanıtım toplantısının sunuculuğu görevini de Fen ve Teknoloji Lisesinin 2 lise öğrencisine verdi. Öğrenciler “yeni bir çağ başlatıyoruz” sözleriyle toplantıyı başlattılar ve Dijital Dünya Okul projesinin hayata geçiş sürecinde büyük destek veren Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel’i ilk konuşmayı yapmak üzere kürsüye davet ettiler. 

Eğitim yeniden tanımlanıyor

Enver Yücel konuşmasına teknolojide yaşanan gelişim ve değişimlerin etkisiyle eğitimde girilen yeniçağa vurgu yaparak başladı ve dijital olanaklar sayesinde eğitimin yeniden tanımlandığını söyledi. “Eğitim teknolojilerine çok önem veriyoruz. Anaokullarımızdan üniversitemize kadar tüm okullarımızda teknolojiyi kullanıyoruz, yenilikleri takip ediyoruz, dünya ile yarış halinde olmayı seviyoruz. Bugün dünya ile yarışabilecek bir bulut sistemi oluşturduk. Bu büyük adımı atarken de dünya devi Apple ile işbirliği kurmayı ve iPad’i kullanmayı tercih ettik. Geliştirdiğimiz sistem sadece Türkiye’de değil tüm dünyada kullanılabilecektir.”

Eğitim teknolojileri sayesinde kalitenin her geçen gün arttığını belirten Enver Yücel eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi için kaliteli eğitimden bütün öğrencilerin yararlanabilmesi gerektiğinin altını çizdi ve “kaliteli eğitimden yararlanmak her çocuğun hakkıdır” diye konuştu.

Tabletli ilk ders sahnede

Eğitimde yeni bir çağ başlatan Dijital Dünya Okulu Eğitim Modeli öğretmen ve öğrencilerinin sahnede kurdukları mini ders ile katılımcılara dijital eğitim deneyimini yaşattı. Bu sunum için dünya tarihinde yeni bir çağ başlatan İstanbul’un Fethi ders olarak sahnede dijital uygulamalar eşliğinde işlendi. Bahçeşehir Koleji, Dijital Dünya Okulu projesi için dünya devi Apple ile işbliği yaptı. Kurulduğu günden beri eğitime özel olarak önem veren Apple geliştirdiği sistemlerle tüm dünyada eğitimin şeklini değiştiren sistemler yaratıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.