banner

Satın alma yok sorumluluk devri var




Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Şimşek Doğuş Okulları ve Doğuş Üniversitesi’nin Doğa Grubu’na geçmesinin arka planını anlattı.
fethi_simsek_dogu_gozacanOrtada herhangi bir parasal ilişkinin bulunmadığını sadece güvene dayalı bir değişim gerçekleştiğini söyleyen Fethi Şimşek, Doğuş Okulları Kurucusu Doğu Gözaçan ile yaptıkları görüşmeyi Eğitimtercihi’ne açıkladı. “Doğu Bey bize sorumluluk devretti” diyen Fethi Şimşek, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Eğitim dünyasının duayenleri arasında yer alan Doğu Bey gibi önemli bir isim olmasaydı ben bu işin içinde yer almazdım. 40 yıldır eğitim sektörü içinde yer alan Doğu Gözaçan, saygın ve kaliteye dayalı eğitim anlayışıyla Doğuş Eğitim Kurumları ve Doğuş Üniversitesi’ni Türkiye’ye kazandıran önemli bir isimdir. 600 çalışanı 5000 öğrencisiyle Doğuş Eğitim Kurumlarının sorumluluğunu bize devretmiştir. Bu bir satın alma değildir. Sorumluluk devridir.”

Üniversite satın alınmaz
Bugün medyada çıkan bazı haberlerin mantık olarak yanlış ifade edildiğine dikkat çeken Fethi Şimşek, Doğuş Üniversitesi’nin satışı diye bir durumun olamayacağını vurguladı. “Söz konusu olan Mütevelli Heyeti’nin değişmesinden ibarettir” diyen Şimşek, üniversite mütevelli heyetinin devrinin sonradan ortaya çıktığını açıkladı. “Doğu Bey güvenmese bizimle bu anlaşmayı yapmazdı” diyen Şimşek, “Ortada tamamıyla güvene dayalı bir anlaşma vardır. Herhangi parasal bir devir söz konusu değildir. Üniversitenin mütevelli heyetinin değişmesiyle süreç tamamlanmış olacaktır. Şu anda prosedürler yerine getirilmektedir. Doğu Bey’in bize verdiği sorumluluğun farkındayız” diye konuştu. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.