banner

Nano teknoloji okul kıyafetlerinde nasıl uygulanıyor?




Okul kıyafetlerinin uzun yıllardır değişmeyen markalarından biri olan İlke-Natura Tekstil, öğrencilerin şıklığı kadar, rahatlıklarını da temel alan kıyafetler üretiyor. Bu amaçla doğadan aldığı ilham ve yararlandığı teknolojik olanaklarla mucizevi çözümlerden biri olan Bionic Finish Nano’yu kullanıyor.

ilke_natura_okul_kıyafetİlke-Natura Pazarlama ve Satış Yöneticisi İdris Müslüm, sadece yağmur suyuyla üzerindeki tozlardan ve kirlerden arınabilen bitkilerin ince dokulu, kendi kendini temizleme özelliğine sahip ve bu özelliğiyle de daima temiz kalabilen yüzeylerini kumaşlara uyarladıklarını söylüyor. Sürekli aynı kıyafeti giyen öğrencilerin bu giysilerinin normalden daha fazla yıprandığına dikkat çeken Müslüm, öğrencilerin zaman zaman temizlik ve şıklık anlamında hoş olmayan görüntülere sahip olabildiklerini ifade ediyor. Müslüm; “Biz bu durumu da göz önüne alarak okul üniformalarının sadece renk ayırımıyla değil, kumaş niteliklerinin de göz önüne alınmasını gerektiğini düşünüyoruz. Dokununca hemen fark edeceksiniz, bu çok farklı bir kumaş. Yüzeyinde ince bir tabaka oluşturan NANO moleküller, leke ve kiri kolayca üzerinden atıyor. Bionic Finish Nano sayesinde su damlaları, şiddetli yağmurda bile kumaş üzerinden kolayca ve ıslanmadan akıp giderler. Leke, kir ve toz yüzeyine yapışmaz” diyor.

Müslüm; ileri teknoloji ile elde ettikleri bu kumaşın, öğrencilerin ve daha çok kıyafetlerin temizliğini sağlayan velilerin hoşuna gidecek bazı özelliklerini şöyle açıklıyor; “Bir kumaş düşünün; kendi kendini temizleyebilsin… Kir, leke ve su tutmasın! Üzerinize ketçap mı döküldü, suya tutun izi kalmasın! Yağmur’a mı yakalandınız, teneffüste kantindeyken çay mı döküldü; bir silkelemeyle çaydan ve sudan eser kalmasın! Mucize gibi geliyor insana değil mi? İşte aslında bu yetenek doğada var. Asla kir tutmayan bitkiler, kendilerini böyle temizliyor. Biz de nano teknoloji ile ürettiğimiz kumaşlarda, öğrencilerimiz giysileri ilk günkü temizliklerini korusun, yepyeni kalsın diye doğanın bu mucizevi çözümünü kullanıyoruz.”

VELİLERE BÜYÜK KOLAYLIK

İlke Natura Tekstil’in ürettiği okul kıyafetlerinin de en önemli özelliğini olan “nano teknoloji” terimi, hemen her yerde karşımıza çıkıyor. Nano teknoloji hakkında bilinmeyenleri de özetleyen İdris Müslüm, bu teknolojinin özelliklerini de şöyle anlatıyor: “Nano teknoloji, bir kimyasal işlem sonucunda ipliğe kazandırılan bir özelliktir. Bu özelliği günümüzde birçok üründe kullanabiliyoruz. Bu kumaşlar, sıvı geçirmez bir elyaftan dokunan teknolojik bir kumaştır. Kesinlikle büyük bir rahatlık ve konfor sağlar. Az ütü ister, kolay kolay buruşmaz. Sıvı damlacıklarına ve lekelere karşı direnç gösterir ve sıvıyı iter. Çünkü elyaf, sıvıların emilmesine izin vermez. Genelde üzerine kazayla dökülen yağ, cay, kahve vb. lekeleri normal yıkamada çıkmadığı gibi, bir de hemen ertesi günü yeniden giymek gibi aciliyetler ve zorunluluklar da söz konusu olabiliyor. İşte biz bu nedenle dokuma grubumuzda bu teknolojiyi kullanarak velilere ve değerli öğrencilerimize bu konudaki hassasiyetimizi göstermek istiyoruz.”

Bionic Finish Nano’yu en çok dokuma grubunda kullandıklarını ifade eden Müslüm, okul üniformalarının üst grubunda çeşitli kumaş alternatifleri olsa da pantolon, şort, etek gibi alt grupta çok fazla seçenek olmadığına dikkati çekiyor.

NANO TEKNOLOJİNİN YARARLARI
• Nano teknoloji tasarruf demektir.
• Daha az maliyetle daha çok ürün sağlarsınız.
• Enerji kaynaklarından elde edeceğiniz tasarruf ile enerji maliyetlerini düşürürsünüz.
• Üretim süreçlerini kısaltarak zaman ve maliyet kaybını önler, rekabet gücünü arttırırsınız.
• Teknolojik yarışta geri kalmaz, aksine öne geçersiniz.
• Nano teknoloji, yaşam kalitenizin yükselmesini sağlar.
• Ürün kalitenizi yükseltirsiniz.
• Üretiminizde, insanların yaşam standartlarını ve kalitesini yükseltir, daha sağlıklı ve güvenli bir yaşam sunarsınız.
• Ulusal gelir düzeyinin yükselmesinde önemli bir rol oynarsınız.


 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.