banner

Ünlü yönetmen Metin Erksan vefat etti




Türk sinemasının önemli yapıtlarına imza atan ünlü yönetmen Metin Erksan, 83 yaşında vefat etti.

Metin Erksan, rahatsızlığı dolayısıyla tedavi gördüğü Bahçelievler MedicalPark Hastanesi'nde bu akşam hayatını kaybetti.

Sinemacılar Kuşağı'nın üç önemli temsilcisinden biri olarak adını duyuran Erksan, ''Susuz Yaz'', ''Suçlular Aramızda'', ''Sevmek Zamanı'' ve ''Kuyu'' gibi filmlerle kendine özgü üslubunu geliştirdi.

''Susuz Yaz'' adlı filmi, 1964'te Uluslararası Berlin Film Festivali'nde ''Altın Ayı''yı kazanarak, Türk sinemasının yurt dışında tanınmasına öncü oldu.

 

metin erksanErksan'a, 1997'de Mimar Sinan Üniversitesi Senatosu kararı ile ''Onursal Profesörlük'' unvanı verildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erksan'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımlayan Abdullah Gül, usta yönetmenin vefatından derin üzüntü duyduğunu ifade etti.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek de, yönetmen Metin Erksan'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da mesajında, ''Sinemamızın duayen isimleri arasında yer alan değerli yönetmen Erksan, başarılı çalışmalarıyla ülkemizin gurur kaynağı olmuştur'' ifadesine yer verdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.