banner

Onlar Olimpiyat Oyunları’nda tarih yazdılar




Kadınlar 1500 metrenin olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin altın, Gamze Bulut ise gümüş madalyasını düzenlenen törenle aldı.

Onlar Olimpiyat Oyunları’nda tarih yazdılarOlimpiyat Oyunları tarihinde atletizim branşında  Türkiye için bir ilk yaşandı. Türkiye'nin olimpiyat serüveninde, olimpiyat stadında ilk kez İstiklal Marşı bu akşam çalındı.

Kadınlar 1500 metrede dün Türkiye'ye olimpiyatlar tarihinde atletizmdeki ilk altın madalyayı kazandıran Aslı Çakır Alptekin ile bu branşta gümüş madalyaya uzanan Gamze Bulut, Londra Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen törenle madalyalarını alırken, göndere çekilen iki Türk bayrağı eşliğinde İstiklal Marşı'nı stattaki 80 bin kişi ve televizyonları başındaki milyonlarca kişiye dinlettiler.

Aslı Çakır Alptekin gözyaşlarını tutamadı

Törende İstiklal Marşı çalınırken, olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin, gözyaşlarını tutamadı. Tören sonrası seyircileri selamlayan Aslı ve Gamze'yi ilk kutlayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç oldu.

Kılıç, madalyalarını takıp, içeriye yönelen Aslı ve Gamze'yi kutlayıp başarılarının devamını diledi.

Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut ile 1500 metrenin üçüncüsü Bahreynli Maryam Yusuf Jamal'in madalyalarını Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener taktı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.