banner

Liselerin boş kontenjan ve taban puanları




Milli Eğitim Bakanlığı, SBS ve PYBS'ye giren adaylar için okul kontenjan ve taban puanlarını erişime açtı. Adaylar aşağıdaki linkten okulların taban puanlarına ve kontenjan bilgilerine ulaşabilecek.

Boş kontenjan ve taban puanları için tıklayın!

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı (PYBS) 8-9 Haziran tarihleri arasında yapıldı. 12 ve 16 Temmuz’da açıklanacak olan sınav sonuçlarına göre tercihler bu tarihten itibaren e-okul üzerinden gerçekleştirilecek. Özel Okullara kayıtlar 12 Ağustos'ta başlıyor.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sınavları SBS ve PYBS sona erdi. MİLLİ Eğitim Bakanlığı öğrenci ve velilere okulların boş kontenjan ve taban puanlarını e-okul'da görüntüleme imkanı sundu. MEB’in e-okul sistemi sayesinde 81 ildeki boş kontenjan ve okul bilgilerine anında ulaşılabiliyor.

MEB Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardaki boş kontenjan ve okul bilgilerine okul.meb.gov.tr'den öğrenilebiliyor. Türkiye'nin 81 ilindeki ve ilçelerinde bulunan okullardaki boş kontenjan bilgilerini sorgulayabiliyor ve gerekli taban puan bilgilerini öğrenebiliyorsunuz. Okul boş kontenjan ve taban puan bilgileri 2012-2013 öğretim yılı sınıf bilgilerine göre listeleniyor.

Sorgulama sırasında öncelikle 5 farklı okul kategorisinden sorgulama yapmak istediğiniz okulu seçiyorsunuz. Daha sonra ise sırasıyla il,ilçe ve okul seçimini yapmanız gerekiyor.

Bu bilgileri girdikten sonra listele butonuna tıklayarak boş kontenjan ve taban puan bilgilerini öğrenebilirsiniz.

Özel Okullara kayıt tarihleri belli oldu

Özel okullara kayıt takvimi açıklandı. Özel okullara ön kayıtlar 12 Ağustos'ta başlayacak. 3 aşamalı kayıt döneminin ardından da 2 Eylül'den itibaren kesin kayıt dönemi başlayacak.

Detaylı bilgi için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.