banner

2013 KPSS/1 Tercih Kılavuzu yayınlandı




KPSS-2013/1 Tercih Kılavuzu bugün saat 9.00’da ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayınlandı. Adaylar tercihlerini internet aracılığıyla 3 Temmuz 2013 gecesi, saat 23:59’a kadar yapabilecek.  Tercih süresi kesinle uzatılmayacak

2013 KPSS/1 Kılavuzu için Tıklayın

Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2013/1 Tercih Kılavuzu bugün yayınlandı. Tercihler 3 Temmuz 2013 saat 23.59’a kadar ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet sitesi aracılığıyla yapılacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar

İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirmelere KPSS-2013/1 Tercih kılavuzuna göre başvuru yapılacak.

KPSS-2013/1 Tercih Kılavuzu ile kimler başvuru yapabilecek?

Adayların bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 7-8 Temmuz 2012 ve 22-23 Eylül 2012 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2012-KPSS Lisans ve 2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor. Yerleştirme işlemlerinde;

Ortaöğretim mezunları için KPSSP94,

Önlisans mezunları için KPSSP93 ve

Lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak.

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internet’le gönderildiği son gün itibariyle, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunmasının zorunlu olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada, “Tercihlerin İnternet’le ÖSYM’ye gönderilmesinin son günü itibariyle mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır. Adayların boş kadrolara ve pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.” denildi.

Adaylar kaç tercih yapabilir?

ÖSYM’den yapılan açıklamada adayların en fazla 30 tercih yapabileceği belirtildi. ÖSYM, adayların tercihlerini yazması için kılavuzdaki boş Tercih Listesinden yararlanılabileceğini belirtti. ÖSYM ayrıca, “Üzerinde çalışma yaptığınız listeyi ÖSYM’ye kesinlikle posta ile göndermeyiniz veya elden teslim etmek için girişimde bulunmayınız. Böyle bir liste ÖSYM’de hiçbir şekilde işleme konulmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerli olacaktır.” açıklamasında bulundu.

KPSS tercihleri hangi adresten yapılacak?

Adaylar KPSS tercihlerini internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr adresine girerek yapacak. Adaylar ilk olarak Tercihler alanına ardından KPSS-2013/1 Tercih İşlemleri alanına daha sonra buradaki ilgili alana T.C. Kimlik numaralarını ve şifrelerini girerek tercihlerini yapabilecek. İsteyen adaylar tercihlerini ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinde, 3,00 TL. ödeyerek yaptırabilirler. KKTC uyruklu adaylar T.C. Kimlik Numarası yerine sınava başvururken kullandıkları numarayı kullanacaklardır.

Hangi kurum ne kadar memur alacak?

Bu kadro ve pozisyonların kamu kurum ve kuruluşlarına göre dağılımı şu şekilde:

-190 sayılı KHK’ya tabi kurumlar (üniversiteler hariç) 13 bin 211

-Üniversiteler 3 bin 441

-Mahalli İdareler bin 19

-Kamu İktisadi Teşebbüsleri  bin 159

-Diğer (MGK Genel Sekreterliği) 16

Hizmet sınıfının dağılımı:

-Sağlık ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı 5 bin 761

-Genel İdare Hizmetleri Sınıfı 8 bin 819

-Teknik Hizmetler Sınıfı 2 bin 502

-Avukatlık Hizmetleri Sınıfı 292

-Yardımcı Hizmetler Sınıfı 310

-Öğretim Hizmetleri Sınıfı 3

KİT pozisyonlarının öğrenim durumlarına göre dağılımı:

-Ortaöğretim 117

-Ön lisans 249

-Lisans 793

18 bin 846 kadro ve pozisyon için yerleştirme yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "2013 yılı KPSS yerleştirme takvimine göre 24 Haziran-3 Temmuz 2013 tarihleri arasında tercihlerin alınacağı 2013/1 yerleştirmelerinde, 247 kamu kurum ve kuruluşunca toplam 18 bin 846 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunulmuştur" açıklamasını yaptı.

Talep edilen toplam kadro ve pozisyonların yaklaşık yüzde 11'inin ortaöğretim düzeyinde olduğunu ifade eden Çelik, yüzde 33'ünün ön lisans, yüzde 56'sının da lisans düzeyinde olduğunu bildirdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.