banner

2013 KPSS tercihleri nasıl yapılacak? KPSS Tercih Kılavuzu




2013 KPSS Tercih Kılavuzu yayınlandı. Adaylar tercih yaparken nelere dikkat etmeli? KPSS Tercihleri nasıl yapılacak? KPSS Tercihleri ne zaman sona erecek? KPSS tercih ücreti alınacak mı? KPSS özel şartlar gerektiren alanlar hangileri? 2013 KPSS tercihlerini kimler yapabilecek? Hangi kurum ne kadar memur alacak? Tüm merak edilenler Eğitimtercihi.com’da…

2013 KPSS/1 Tercih Kılavuzu için Tıklayın

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) tercihleri bugün başladı. KPSS sonuçlarına göre kamuya 18 bin 846 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunulduğu belirtildi.

2013-KPSS/1 tercih işlemleri bugün başladı. Adaylar tercihlerini internet aracılığıyla 3 Temmuz saat 23.59’a kadar ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet sitesi aracılığıyla bireysel olarak yapacak.

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 7-8 Temmuz 2012 ve 22-23 Eylül 2012 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2012-KPSS Lisans ve 2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor.

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır.

Adaylar tercihlerini 24 Haziran-3 Temmuz 2013 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Tercih süresi uzatılmayacaktır.

KPSS-2013/1 Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Tercih işlemleri nasıl yapılacak?

Adaylar tercihlerini 24 Haziran-3 Temmuz 2013 tarihleri arasında İnternet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 3 Temmuz 2013 gecesi, saat 23:59’da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır.

- Bu kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarının atama yapacakları boş kadro ve pozisyonlarını içeren tablolar yer almaktadır. Tablo-1’de ortaöğretim mezunlarının, Tablo-2’de önlisans mezunlarının ve

Tablo-3’te lisans mezunlarının tercih edebilecekleri kadro ve pozisyonlar bulunmaktadır.

- Tercihlerinizi yaparken size uygun olan kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki “Aranan

Nitelik Kodları” sütununda yer alan nitelik kodlarını dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir.

Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Ayrıca, bu kılavuzdaki Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı tarafından düzenlenen “Başvuru Genel Şartları ve Diğer Hususlar” başlıklı uyarıları mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarıları da göz önünde tutmanız gerekir.

Tercihlerinizi İnternet’le ÖSYM’ye göndermeden önce tüm tercihlerinizin durumunuza uygun olduğundan mutlaka emin olunuz. Tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi http://ais.osym.gov.tr adresinden elektronik ortamda yapacaklardır. Tercih iptali yapılmaz. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali veya mezuniyet tarihinde değişiklik taleplerini içeren dilekçeler

Merkezimizde kesinlikle işleme alınmayacaktır. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır.

- Tercih yapmak istediğiniz kadro ve pozisyonları belirleyiniz ve 30’u geçmemek üzere istek sıranıza göre yazınız. Bu sıralamada kadro ve pozisyonun size uygunluğu ve sizin bunlara vereceğiniz öncelikler son derece önemlidir. Tercihlerinizi yazmanız için bu kılavuzdaki boş Tercih Listesinden yararlanabilirsiniz. Böyle bir hazırlık size tercihlerinizi İnternet’e girmenizde kolaylık sağlayacaktır.

Üzerinde çalışma yaptığınız listeyi ÖSYM’ye kesinlikle posta ile göndermeyiniz veya elden teslim etmek için girişimde bulunmayınız. Böyle bir liste ÖSYM’de hiçbir şekilde işleme konulmayacaktır.

Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerli olacaktır.

- İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr adresine giriniz ve önce Tercihler alanına ardından KPSS-2013/1 Tercih İşlemleri alanına erişiniz. Buradaki ilgili alana T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girerek tercihlerinizi yapabilirsiniz. İsteyen adaylar tercihlerini ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinde, 3,00 TL. ödeyerek yaptırabilirler. KKTC uyruklu adaylar T.C. Kimlik Numarası yerine sınava başvururken kullandıkları numarayı kullanacaklardır.

Kişisel şifresini kaybeden ya da unutan adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. Bunun için belirtilen İnternet adresinden “Şifremi Unuttum” alanına girmeleri burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir. Bu sorulara doğru cevap veremediği için şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar nüfus cüzdanı ya da pasaportları ile birlikte Başvuru Merkezlerine şahsen başvurarak ücreti karşılığı (2,00 TL) yeni şifrelerini edinmek zorundadır. Bu şifre daha sonraki gerek tercih gerekse sınavlar ile ilgili işlemlerde de kullanılacağından adayların bu şifreyi saklamaları yararlarınadır. Adayın kişisel bilgisi olan şifreler, başka hiçbir kişiye verilmemektedir. Tutuklu ya da zorunlu askerlik görevini yapmakta olduğu için bizzat yukarıda belirtilen başvuru merkezlerine gelemeyecek olan adaylara ise, bulundukları cezaevi müdürlükleri ya da askeri birlik komutanlarının resmi yazı ile müracaat etmesi halinde, adayın ismine düzenlenmiş kapalı zarf içinde adaya iletilmek üzere şifre verilebilecektir.

Aşağıdaki alanları tercih edebilmek için özel şartlar aranmaktadır

ARFF MEMURU (İTFAİYECİ)

AŞÇI

AVUKAT

ÇÖZÜMLEYİCİ

İTFAİYE ERİ

KALORİFERCİ

KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ

MALİYE BAKANLIĞI

MUHASEBECİ

ODYOLOG

PROGRAMCI

SAĞLIK FİZİKÇİSİ

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Hangi kurum ne kadar memur alacak?

Bu kadro ve pozisyonların kamu kurum ve kuruluşlarına göre dağılımı şu şekilde:

-190 sayılı KHK’ya tabi kurumlar (üniversiteler hariç) 13 bin 211

-Üniversiteler 3 bin 441

-Mahalli İdareler bin 19

-Kamu İktisadi Teşebbüsleri  bin 159

-Diğer (MGK Genel Sekreterliği) 16

Hizmet sınıfının dağılımı:

-Sağlık ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı 5 bin 761

-Genel İdare Hizmetleri Sınıfı 8 bin 819

-Teknik Hizmetler Sınıfı 2 bin 502

-Avukatlık Hizmetleri Sınıfı 292

-Yardımcı Hizmetler Sınıfı 310

-Öğretim Hizmetleri Sınıfı 3

KİT pozisyonlarının öğrenim durumlarına göre dağılımı:

-Ortaöğretim 117

-Ön lisans 249

-Lisans 793

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.