banner

Polis Akademisi Sınavı başvuruları başlıyor




Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Giriş Sınavı’na başvurular 8 Temmuz’da başlıyor. Adaylar başvurularını onkayit.sis.pa.edu.tr adresinden yapabilecek.

Polis Akademisi Sınavı’na başvurular ne zaman başlıyor? Polislik Sınavı başvuruları ve sınav tarihleri ne zaman? Polis olmak için hangi şartları taşıyor olmak gerekiyor? Polis Akademisi Sınavı ne zaman yapılacak? İşte detaylar…

Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine 2013-2014 eğitim öğretim yılında alınacak lise ve dengi okul mezunu öğrenci adaylarının, giriş sınavı başvuruları 8-14 Temmuz'da  yapılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Kampüsü'nde yapılacak giriş sınavı ön başvurularının, 8-14 Temmuz'da internet üzerinden onkayit.sis.pa.edu.tr adresinden yapılacağı bildirildi. 

17, 18, 19, 22, 23, 24, 25 Temmuz tarihleri arasında 7 gün müracaat-mülakat-fiziki yeterlilik sınavları yapılacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Belirlenen taban puanın üzerinde alan adaylara, şahsen başvuru, mülakat ve fiziki yeterlilik sınavı için 15-16 Temmuz tarihleri arasında internet üzerinden randevu verilecek. Adaylar, kendilerine verilen randevu tarihlerinde şahsen başvurularını yapmak ve mülakat sınavına katılmak için başvuru sırasında istenen belgeler ile hazır bulunacak. Mülakat sınavında başarılı olan adaylar aynı gün içerisinde fiziki yeterlilik sınavına katılacak.

Mülakat ve fiziki yeterlilik sınavları aynı gün içerisinde yapılacağından adayların, gelirken yanlarında eşofman ve spor ayakkabısı getirmeleri gerekecek. İnternet üzerinde ön başvuruda bulunmayan adaylar sınavlara alınmayacak. Fiziki yeterlilik sınavları uygulamalı olarak yapılacak.  Fiziki yeterlilik sınavlarında, adayların bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilecek. Başarılı olmak için 100 puan üzerinden 70 puan almak zorunlu olacak."

Güvenlik Bilimleri Fakültesi 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.