banner

ÖYP araştırma görevlisi kadroları ilan edildi




2013-2014 Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) araştırma görevlisi kadroları açıklandı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) araştırma görevlisi kadrolarını internet sayfasında ilan etti.

Yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlisi kadrolarına atama yapılacak.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, "Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına (ÖYP) İlişkin Usul ve Esaslar" uyarınca, araştırma görevlisi alınacak.

4 bin kadrodan, bugün ilan edilen bin 345 ÖYP araştırma görevlisi kadroları için tercih işlemleri 17-23 Temmuz tarihlerinde, YÖK'ün resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. Kalan kadroların ilan işlemleri ise yıl sonuna kadar gerçekleştirilecek. 

Araştırma görevlisi kadrolarına başvuran adayların, yerleştirme işlemleri lisans genel not ortalamasının yüzde 25'i, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavında (ALES) ilgili alan puanının yüzde 60'ı ve varsa yabancı dil puanının yüzde 15'i alınarak YÖK tarafından merkezi sistemle gerçekleştirilecek.

Adaylar, kadro ilanlarına "https://yoksis.yok.gov.tr/oypilansayfa/", tercih işlemlerine ise "https://yoksis.yok.gov.tr/OYPUYG" adreslerinden ulaşabilecek.

Detaylı bilgi için Tıklayın








YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.