banner

YDS başvuruları 15 Temmuz’da başlıyor




1 Eylül’de yapılacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) Sonbahar Dönemi başvuruları 15-24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

YDS başvuru 15 Temmuz’da başlıyor. 1 Eylül 2013 tarihinde uygulanacak olan 2013-YDS Sonbahar Dönemi Sınavı, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak. Adaylar başvurularını ÖSYM’nin internet sitesinde 15 Temmuz’da yayınlanacak olan YDS başvuru kılavuzu’na göre yapacak. YDS senede iki defa yapılıyor.

ÖSYM’den yapılan açıklama;

2013 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) Sonbahar Dönemi: Başvurular

4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik ile Kamu Personelinin Yabancı Dil Bilgisi Seviyesinin Tespitine Dair Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik uyarınca; Merkezimiz tarafından 1 Eylül 2013 tarihinde uygulanacak olan 2013-YDS Sonbahar Dönemi Sınavı, ilgili Yönetmelik gereği Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacaktır.

Sınava başvurular 15-24 Temmuz 2013 tarihleri arasında olacaktır.

Adaylar, 2013-YDS Sonbahar Dönemi Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Kılavuzda; başvuru, sınav, değerlendirme, sınav sonuçlarının kurumlarca kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Sınav ücretini yatırmış olmak sınava başvuru için yeterli değildir. Sınava başvuru işleminin kılavuzda belirtildiği şekilde tamamlanmış olması gerekmektedir. Sınav ücretini yatırıp başvuru işlemini tamamlayan adayların başvuru bilgilerini, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.trİnternet adresinden kontrol ederek başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü edinmeleri ve bu dökümü, sınavın diğer tüm aşamalarında gerekeceğinden özenle saklamaları yararlarına olacaktır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.