banner

2014 YGS ÖSYS başvuruları ne zaman yapılacak




Üniversite sınavı başvuru tarihleri açıklandı mı? 2014 ÖSYS Başvuru Kılavuzu ne zaman yayınlanacak? YGS ve LYS başvuru ücretleri ne kadar? Sınavsız geçiş için YGS’ye girme zorunluluğu var mı? YGS ve LYS başvuru kılavuzu ve sınav tarihleri…

ÖSYM, 29 Aralık 2013 tarihi itibariyle 2014 ÖSYS YGS başvuru tarihlerini açıkladı ve başvuru kılavuzunu yayınladı YGS başvuru kılavuzu ve başvuru detayları için Tıklayın

Eğitimtercihi- Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) başvuru ve sınav tarihleri açıklandı. 2014 ÖSYS başvuru kılavuzu Ocak ayının ilk haftası yayınlanacak. YGS başvuruları bu kılavuza göre internet ve başvuru merkezleri aracılığıyla yapılacak.

Üniversiteye girişte birinci basamak 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile üniversiteye girişte ikinci basamak 2014 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) başvuru ve sınav tarihleri açıklandı. YGS 23 Mart 2014’te yapılacak. YGS başvuruları Ocak ayında ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet sitesinde yayınlanacak 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Başvuru Kılavuzu’na göre alınacak. 2014 ÖSYS başvuru kılavuzu satışı yapılmayacağı için adaylar başvuru kılavuzuna belirtilen tarihlerde ÖSYM’nin sitesinden erişebilecekler.

2014 ÖSYS başvuru kılavuzu yayınlandığı andan itibaren Eğitimtercihi’nde erişime açılacak.

YGS sınav ücreti 2013 yılında 40 TL olarak belirlenmişti. Bu yıl sınav ücretinin 50 TL olması bekleniyor. LYS sınav ücretleri her oturum için 2013’te 25 TL olarak açıklanmıştı. LYS sınav ücretlerinin de artması tahmin ediliyor.  Sınavsız geçiş ücreti 10 TL

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’ye (YGS) başvuru yapmayan adaylar LYS’ye giremeyecekler. Ayrıca sınavsız geçiş yapmak isteyen adayların da 2014 ÖSYS başvurusu yapması gerekiyor. ÖSYS başvuru kılavuzu Ocak ayı içinde ÖSYM’nin sitesinde yayınlanacak. YGS başvurusu bu kılavuza göre yapılacak. Başvurular iki hafta sürecek.

2014 ÖSYS'ye kimler başvuru yapabilecek?

Öğrenim durumları aşağıdakilerden birine uyanlar 2014-ÖSYS'ye (Sınavsız Geçiş dahil) başvurabilirler:

-2013-2014 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim lisesi) son sınıfında okumakta olan öğrenciler

-Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar

-Ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar

-Ortaöğrenimlerini yurt dışında tamamlayıp durumları yukarıdakilerden birine uyanlar.

2014-ÖSYS’de, YGS’ye girmeden sadece sınavsız geçiş hakkından yararlanmak isteyen adaylar da 2014-ÖSYS başvurularını bu kılavuzda belirtildiği şekilde yapmak zorundadır.

Sınavsız geçiş için YGS’ye girme zorunluluğu var mı?

ÖSYS kılavuzu 7. mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından meslek yüksekokulları ile

açık öğretim ön lisans programlarına sınavsız geçiş  maddesinde açıklanan esaslara göre, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarýna sınavsız geçiş hakkı olan adaylardan bu hakları ile yerleşmek isteyenlerin YGS’ye girme zorunluluğu yoktur.

Sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylardan, sınavsız geçiş hakkının bulunduğu ön lisans programları hariç diğer programları da (alanları dışındaki ön lisans veya lisans programları) tercih etmek isteyenlerin, 2014 YGS’ye girmeleri zorunludur.

2014 LYS başvuru ve sınav tarihleri

Üniversiteye girişte ikinci basamak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) başvuru ve sınav tarihleri ise şöyle;

Sosyal Bilimler Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (LYS4) 14 Haziran

Matematik Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (LYS1) 15 Haziran

Yabancı Dil Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (LYS5) 15 Haziran

Fen Bilimleri Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (LYS2) 21 Haziran

Edebiyat-Coğrafya Lisans Yerleştirme Sınavı-3 (LYS3)  22 Haziran

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) başvuru tarihi ise;

Nisan ayı içinde alınmaya başlanacak.

2014 ÖSYS başvuruları internet ve başvuru merkezi aracılığıyla yapılacak. Adaylar belirtilen tarihlerde 2014 ÖSYS başvuru kılavuzunda göre başvuru formunu doldurduktan sonra ÖSYM tarafından yayınlanacak olan kılavuzda belirtilen başvuru merkezlerine giderek başvuru yapmaları istenecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.