banner

DGS ek yerleştirme tercihleri bugün sona eriyor




Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirme tercih işlemleri bugün sona eriyor. DGS ek yerleştirme sonuçları ne zaman ve nasıl açıklanacak? Üniversitelere kayıt işlemleri nasıl gerçekleştirilecek?

DGS başvuru ve başvuru kılavuzu için Tıklayın

10 Ekim’de başlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirme tercih işlemleri bugün sona eriyor. DGS tercihleri ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayınlanan DGS 2013 Tercih ve kontenjanları kılavuzuna göre yapılacak. 2013 DGS'de daha önce bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar ek yerleştirmeden yararlanamayacak.

DGS'de daha önce yerleşen adaylar tercih yapamayacak

ÖSYM, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları ile ilgili yaptığı açıklamada, DGS Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adayların ek yerleştirmede tercih yapamayacağını belirtti. İşte DGS ek yerleştirmeden kimlerin yararlanabileceği ile ilgili açıklama;

2013-DGS Merkezì yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2013-DGS’ye girmiş ve 2013-DGS merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir. Bunun dışında aşağıdaki kurallar geçerli olacaktır:

- Tablo-1’de yer alan yükseköğretim lisans programlarını; ilgili puanı hesaplanmış, ön lisans mezuniyet alanı Tablo-3’e uygun tüm adaylar tercih edebilecektir.

- Boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılırken, taban puan şartı aranmayacaktır.

- Ek yerleştirmede adaylar en fazla 30 tercih yapabileceklerdir

DGS yerleştirme sonuçları ne zaman ve nasıl açıklanacak?

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, DGS ek yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayınlanacak, adaylara ek yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecek. DGS ek yerleştirme sonuçlarının en geç bir hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Yapılan açıklama şöyle;

Ek yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayınlanacak, adaylara ek yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir. Bir yükseköğretim programını kazanan adayların, sınav sonuçları açıklandıktan sonraki resmì ilk üç iş günü içerisinde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.