banner

YDS 2014 başvuruları ne zaman başlıyor? ÖSYM YDS sınav tarihi




2014 YDS başvuru ve sınav tarihi ne zaman? YDS 2014 Sonbahar Dönemi Sınav tarihi açıklandı mı? 2014 YDS başvuruları ne zaman başlıyor? 2014 YDS başvuru kılavuzu yayınlanma tarihi

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) İlkbahar Dönemi başvuruları 3 Şubat 2014 tarihinde başlayacak. YDS İlkbahar Dönemi sınav tarihi ÖSYM’nin 2014 Sınav takviminde 6 Nisan 2014 olarak belirlendi.

YDS Sonbahar Dönemi 2014 başvuru ve sınav tarihleri belli oldu. 

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı İlkbahar Dönemi başvuruları 3 Şubat 2014 tarihinde başlayacak. 6 Nisan 2014 tarihinde yapılacak sınav için başvurular ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr adresinde yayınlanacak 2014 YDS İlkbahar Dönemi başvuru kılavuzuna göre yapılacak.

YDS için ÖSYM, 2013 yılında 50 TL sınav ücreti almıştı. 2014 YDS için adaylardan alınacak sınav ücreti henüz açıklanmadı.

YDS'de süre ve soru sayısı

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) için adaylara 150 dakika süre veriliyor ve 80 soru soruluyor

YDS'ye kimler girebilir?

Sınava; kadro karşılık gösterilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalışan personel dahil olmak üzere, aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu, 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu ve 2914 sayılı

Yükseköğretim Personel Kanunu hükümlerine göre almakta olan personel katılabilir. Ayrıca yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden YDS puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar da bu sınava katılabilir. 

YDS kılavuzu yayınlandığı andan itibaren Eğitimtercihi’nde. YDS ve diğer sınavlar hakkında soru ve merak ettikleriniz için bize Twitter ve Facebook adresinden ulaşabilirsiniz uzmanlarımızdan bilgi almak için aşağıdaki bağlantılardan ücretsiz bize ulaşabilirsiniz

https://twitter.com/egitimtercihi

https://www.facebook.com/Egitimtercihi

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.