banner

ÖSYM 2014 ALES başvuruları ne zaman başlayacak?




2014 ALES başvuru ve sınav tarihlerini ÖSYM açıkladı. 2014 ALES Başvuru Kılavuzu ne zaman yayınlanacak? 2014 ALES başvuru tarihi, 2014 ALES sınav tarihi, 2014 ALES'e nasıl başvuru yapılacak? Tüm ALES haberleri Eğitimtercihi'nde...

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES 2014) İlkbahar Dönemi başvuruları 10-21 Mart 2014 tarihleri arasında ÖSYM aracılığıyla yapılacak

2013 yılının son ALES’i yapıldı. 2014 yılının ilk Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) İlkbahar Dönemi 11 Mayıs 2014 tarihinde yapılacak. 2014 ALES İlkbahar Dönemi başvuruları 10-21 Mart tarihleri arasında ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr adresinde yayınlanacak olan 2014 ALES İlkbahar Dönemi Başvuru Kılavuzu’na göre yapılacak.

Türkiye'de bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek isteyenler, yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla, lisansüstü öğrenimi görmek üzere yurt dışına gönderilecek adayların seçiminde ve pedagojik formasyon sertifika programlarına başvuru yapacak adayların ALES’e girmiş olması gerekiyor. ALES sonuçları 3 yıl geçerli. ALES ilkbahar ve sonbahar dönemi olmak üzere yılda iki kez yapılıyor. İsteyen aday ALES ilkbahar ve sonbahar dönemlerinden birine veya ikisine de girebiliyor. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.